Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

RHK 

všechny recenze uživatele

Vynikající soudní drama Pár správných chlapů s Jackem Nicholsonem v jedné ze svých nejlepších rolí všemocného velitele Guantanáma plukovníka Nathana Jessepa: "Každý den snídám vedle čtyř tisíc Kubánců trénovaných mě zabít. Takže si ani na chvíli nemyslete, že sem naklušete, ukážete odznak a já znervózním. " A taky se schopnými právníky Cruisem, Mooreovou a žalobcem Baconem. Tento film mne vždy dokáže pořádně napnout i vyvolat ve mně silné emoce. Vítězný Tom Cruise v závěru přelíčení: "Neříkejte mi synku. Jsem obhájce a důstojník námořnictva Spojených států. A ty jsi teď v base, ty dobytku." Trailer: http://www.sms.cz/film/par_spravnych_chlapu/ukazka ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený soudní drama z vojenskýho prostředí, který i 30 let později potěší. Má to ten příjemný romantický opar devadesátek, hřejivý udělej správnou věc poselství, vypjatý finále, drzýho mladýho Cruise a starýho dobrýho Jacka jako stíracího plukovníka (mohl zabrat větší stopáž). Dlouho jsem to oddaloval a vlastně nic nečekal, jsem divácky spokojený. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem videl jednou...oproti tomu v televizi se objevuje kazdy rok, uz skoro tak casto, jako Tri orisky pro Popelku...a me to zacina vadit. Je plno jinych, mnohem lepsich filmu, ktere byly na obrazovkach jednou ci dvakrat... Ne, tenhle soudni proces pokud clovek vidi poprve, je to hodne dobre zpracovany scenar, kdyz to vidi podruhe, je to nuda...skoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Old school vec, ktorá najviac pripomína Firmu. Ale to neznamená, že nemá svoje atribúty. Ja síce nie som až taký fanúšik vojenskej divízie USA v akejkoľvek podobe ( nemyslím teraz názorovo ale skôr príbehovo) ale keď sa k tomu sem tam dostanem, málokedy bývam sklamaný. Reiner má istú réžiu a je si vedomí žánru, ktorý robí. Ale tým, že 90 roky vedeli ako správne namiešať kokteil naivnej moralitky a ako správne viesť hercov k fantastickým výkonom na malom priestore, funguje to. Cruise dokazuje herecké schopnosti a rovnako aj Nicholson, ktorý si ten malý priestor kradne pre seba. Inak je to pomerne jednoduchá záležitosť, kde máme zloduchov a hrdinov od začiatku jasných. A potom už len kladným hrdinom držíme palce nech všetko zvládnu čo možno najlogickejšie ako sa dá. Čo sa im aj podarí. Super film, kde v zásade funguje všetko tak ako má a na ktorom vôbec nebadať zub času. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Napínavé drama z prostředí armádního soudu o dvou řadových vojácích mezi mlýnskými kameny rozkazu a cti, právnických hejscích, ambiciózních kolegyních a jednom velikém egu, jenž je nakonec samo sobě největším nepřítelem.. Reiner se mohl opřít o chytrou kostru příběhu, svižně napsané dialogy i herecké výkony ve vedlejších rolích (Pollak, Bacon, Nicholson, Walsh) a i přes delší stopáž vše letí tak rychle, že by se ani Harmon Rabb nestačil oholit. Patetické řeči o frčkách a cti protentokrát promíjím, stejně jako skutečnost, že při emočně vypjatějších chvílích jsem chtěl použít věrnou baseballovou pálku upoceně přehrávajícího Cruise, abych odpálil míč, co má posazený na krku.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Hláška "You can´t handle the truth!" byla vyhlášena časopisem Premiere jako 92 nejlepší filmová hláška všech dob. (don corleone)
  • Autor původní předlohy Aaron Sorkin se nechal inspirovat příběhem jeho sestry, která mu vyprávěla o podobném incidentu na Guantanamo. Při něm však došlo pouze k vážnému zranění a nebyla vyšetřována vražda. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama