Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (709)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výborný psychothriller, v nespočetné plejádě filmových adaptací literárních děl Stephena Kinga patrně 4. nejlepší ( po Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míly a Osvícení ). V našich podmínkách poměrně nedoceňovaný film, který v kinech jen tak prošuměl. Přitom tak pečlivě budovaná atmosféra se často nevidí. Životní role Kathy Bates. Věta: "Jsem vaše velká obdivovatelka" , mi na dlouho utkvěla v paměti...Celkový dojem 90 %. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jeden spisovatel, neschopný se po autonehodě dočasně hýbat, jedna jeho fanynka se sklony k psychopatismu, a jeden dům na odlehlém místě. Vlastně nic moc, když se to tak vezme. Ale tenhle film je díky několika aspektům jedním z nejpůsobivějších psychothrillerů z těch, které jsem měl dosud možnost vidět. Předně je film natočen podle románu mistra žánru, kterým není nikdo jiný než Stephen King, který umí vygradovat příběh až k dokonalosti. Druhak má film vynikající ústřední herecké duo, přičemž Kathy Bates se svou povětšinou milou tváří táhne celý film tak přesvědčivě, že se divák nemá čas ani na okamžik nudit a jen čeká, jak to celé dopadne. To, jak střídá Kathy Bates ve svém obličeji maniakální výraz s výrazem úslužné hospodyňky je téměř až děsivé. A nakonec musím vyzdvihnout i režii, protože za každým vynikajícím filmem musí logicky stát citlivě vedená režie, a zde si zřejmě Rob Reiner splnil vše na jedničku. Ve výsledku tedy nemohu jinak, než film ohodnotit pěti hvězdama, protože tohle byl úžasný psychozážitek. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv (nebo snad právě proto) kamera téměř neopustí pokoj, atmosféra tuhne s každou minutou a přetlak zoufalství a beznaděje je patrný z každičkého Caanova obličejového svalu. Lehké zjemnění vůči původní knižní předloze jsem rozhodně uvítal (operaci nohy jsem Misery, resp. Kingovi nikdy neodpustil a myslím, že ve filmu je to řešeno výrazněji lépe). Kathy Bates po dvaceti letech své filmové herecké kariéry definitivně podává svůj životní výkon (těžko si v její roli představit někoho lepšího) a Rob Reiner si připisuje na triko jednu z nejlepších Kingových adaptací všech dob! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Kniha je nejlepší „kingovka“ co jsem četl, jediná bez nadpřirozených sil a zároveň(právě proto) nejděsivější. Obecně platí, že filmy podle knih Stephena Kinga jsou většinou sračkoidní béčka., jen několik výjimek potvrzuje pravidlo, které však díky Franku Darabontovi bude zřejmě brzy minulostí. Misery se ale povedla zatraceně a já s obligátním konstatováním, že kniha je lepší a Shawshank je pouze podle povídky mohu s klidným srdcem říci, že se jedná o nejlépe zfilmovaný román pana Kinga. Kathy Bates jako nejvěrnější fanynka je prostě na zabití, zasloužený Oskar, jen jsem pak u Titaniku furt čekal kdy vezme kladivo a zláme DiCapriovi nohy! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Horor to nie je ani omylom, skôr taký výborný, napínavý thriller. Ide o slušnú adaptáciu podľa Kingovej predlohy, takže scenár neriešim, tam kde je zamontovaný King, je zbytočné o niečom polemizovať. Riešim iba celkové filmové spracovanie a pravdou je, že keď si to porovnám napr. so snímkom Dolores Claiborneová tak Misery ťahá za kratší koniec. A to aj napriek tomu, že v oboch prípadoch hrala vynikajúca Kathy Bates, ktorá oba snímky výraznou mierou potiahla. Vidím to na slabšiu réžiu, nedokázala navodiť takú atmosféru beznádejnosti, akú by som si na základe knihy predstavoval, ani také pocity, aké sa dostavili pri Dolores. Stále však ide o pohodlný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. listopadu 1990 ve Westwoodu v Los Angeles v Kalifornii. (Varan)
  • Kathy Bates (Annie Wilkes) se stala první herečkou, která získala Oscara za hlavní ženskou roli v hororu. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama