Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do voleb zbývá pár posledních týdnů a Washington zoufale shání presidentského kandidáta. Někoho, kdo s určitostí prohraje. Volba padne na Mayse Gilliama (Chris Rock), neznámého politika okrskového formátu. Mays záhy zjistí, že je jen nastrčenou figurkou a rozhodne se, že si kampaň pořádně užije. Z bratra Mitche (Bernie Mac) udělá kanditáta na vicepresidenta a rodinný tandem si začne získávat přízeň Ameriky. Scénáře, režie i hlavní role se ujal populární komik Chris Rock. Povedená komedie o tom, jak obyčejný kluk k presidentování přišel, se stala nečekaným hitem a potvrdila, že vysoká politika je vlastně veliká legrace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Víceméně je Hlava státu průměrná komedie v hlavní roli s věčně křenícím se Chrisem Rockem, kde úsměv na mé tváři občas vyrašil překvapivě, ale také zazdil fakt, že rapem a podobnou nemuzikální pochutinou, co mi nepříjde ani jako hudba, je to přecpané, a naprosto zbytečně, až k prasknutí. Na druhou stranu zase víte, že koukáte na černošskou komedii a konečně běloch není ten zlej, ani prakticky nijakej. Zde má svou roli, důležitou roli a tak když už ne tohle tak alespoň tu muziku se snaží vecpat do filmu, co to dá a to mi po pravdě rve nesnesitelně uši. Jinak je to ale vcelku zdařilá komedie, na kterou jsem se rád podíval, ale na podruhý bych už se neodhodlal. --- Chtěli bychom abyste kandidoval na prezidenta..... - Čeho??! - Ameriky - Čeho???!! - Ameriky - Jaký? - Severní, Severní Ameriky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35,2miliónaTržby USA $38,125,247Tržby Celosvetovo $38,620,484║ Kde nič, tu nič, strašne nevýrazný film. /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chris Rock nikdy neměl snahu být oscarový herec, ale za to dokáže pobavit. Hlava státu není výjimkou a kdo si nezamiluje tohohle přímočarého ňoumu v jeho podání, ten snad nemá smysl pro černé (to je myšleno v dobrém:)) komedie, které zapomínají, že méně je někdy více. Hromada ostrých vtipů jako třeba trénované štětky někoho možná urazí upřímností, ale druhé nadchnou otevřeností a něčím novým a zajímavým. Korunu tomu také dává Bernie Mac, který nemá chybu a už jeho nástup jasně ukazuje, že Rock zbytek filmu potáhne ve dvou. Drobnosti jako zamilovaná obdivovatelka nebo "děti musíme mlátit, já nekouřím, protože mě otec v mládí kvůli kouření zmlátil" jsou už jen drobnosti v jednoduché a nenáročné komedii. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marcus Miller : 1. What They Think of You ,2. Who We Be ,3. Bonnie & Clyde ,4. A Woman Needs to Be Loved ,5. Hot in Herre ,6. The Humpty Dance ,7. Nothin ,8 The Next Episode ,9. The Roof Is on Fire ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kvantum geniálnych a kvantum trápnych vtipov nakoniec dá čisto primernú one-man-show. Komu vadí Rockova užvanená držka to asi dlho nevydrží. "Ochranka!" 60% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Má to šťavu, má to dobrý konverzačný humor, aj silné zameranie na menšiny. Ale ak vám nevadí, že aj černosi si nakrúcajú filmy pre seba, nevidím dôvod, prečo by to malo tomuto filmu ublížiť. Hrajú tu aj belosi a dokonca hrajú aj kladné postavy. A Maysova snúbenica Kim je proste skvelá :-) Smiala som sa na výborných hláškach (ktoré prirodzene vyplývali z konverzácie a neboli silené, aké som videla už aj v známejších filmoch), smiala som sa na drsnom Bernie Macovi, na postavách okolo Maysa aj na parodovaní politikov, vlády, pretvárky a politických kecov. Možno mal tento film okrem pobavenia na území USA aj iné ambície - ale nás to vôbec nemusí rušiť a im je to už aj tak jedno (aspoň na ďalšie 4 roky;-). Až na drobné zakolísania ma obrovsky potešilo, že scenár nepodlieha klišé, nie je celkom predvídateľný a nenecháva sa unášať pátosom ani grcoidným vlastnenectvom. Super zábava na večer. (kom. 2005) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Možná i díky tomuhle filmu se Obama rozhodl stát se prezidentem. :D Popravdě je tohle průměrná komedie, místama to bylo horší, občas to bylo dobrý. Trhat rekordy rozhodně nebude, ale čas od času se na to dá podívat. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Černošská komedie, u které když vypnete mozek a nějak zvlášť vám nevadí Chris Rock, tak se i párkrát zasmějete. Oddych na všední odpoledne. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Bohužel poněkud podprůměrná komedie, ikdyž by se toho dalo dost spojit s Obamou :-) Taková malá předpověď do budoucna. Každopádně jednou se to dalo přežít. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Chris je určitě černoch jak vyšitý, ale je taky prorok? Hmm. Kdože to vyhrál volby na prezidenta v roce 2004? Barack Obama? Možná to byla jeho předvolební kampaň, v Americe je možné všecko. Vláda může všechno! Otázkou zůstává, kdo že to vlastně vodí kašpárky po scéně?! No nic, nebudu polemizovat ani politizovat. Miluju černochy, černý temperament, černou hudbu. S nima je cokoli možné, ale rozhodně ne žádná nuda a sucharský stereotyp. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nefalšovaný úlet se záměrem pobavit, což se párkrát podařilo, jinak je to ale spíše trapné a ani stokrát obehrané klišé rasově motivovaného popichování mezi dvěma tábory černochů a bělochů tady nedostává jiný rozměr, než na který jsme zvyklí. Nečekal jsem žádnou intelektuální zábavu a taky jsem ji nedostal. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, tuctová a předvídatelná komedie u které opravu přesně víte, jaké scény Vás budou čekat, samozřejmně včetně konce s ''těsnými'' výsledky. Film by možná mohl dopadnout o něco lépe, kdyby byl lepší casting, více vtipu a originálnější scénář. Tohle je však průměr, který neurazí ani nenadchne. 2,5* ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Priemerná komédia, ktorej tvorcovia určite netušili, že sa o 5 rokov ich sci-fi nápad, že Afroameričan bude prezidentom USA, stane skutočnosťou. Za zmienku stojí výborný soundtrack (Jay-Z, Nelly, DMX, Nate Dogg, Outkast...) ()

Reklama

Reklama