Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (426)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Filmy Roba Rainera mám veľmi rád. Princezná ma však tak trochu minula a dá sa povedať, že aj sklamala. Neviem či je to mojím vekom alebo proste tou dobovou atmosférou a trikami, ktoré sa mi moc nepozdávali. Pekné, milé, ale v druhej polovici už aj nudné a presladené. Viem, viem, je to rozprávka. Ja si však z nej dva týždne po pozretí nepamätám takmer nič. A to nie je moc dobré znamenie. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

inu, minimálně velmi zajimavý počin to byl. Nemůže se to srovnávat těm našim (pche), ale na americké poměry :-)) dost neobvykle zpracována, napsána a velmi dobře zahrána a podkreslena. Příběh skáče od téměř reálného historického děje k úplným nesmyslům a ironickým leckdy černohumorným vtípkům. Je cítit, že scénaristé k tomuto projektu opravdu přistoupili bravurně, skoro bych to dokázal srovnat s Nekonečným příběhem. Škoda, že jen ten celkový feeling není tak velkolepý, jak by mohl být. Ale stejně, komu by to v té všeobecné zábavě vadilo? (Scéna s jedem je asi nejlepší ukázkou toho, v jakém duchu se tento film nese) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ked si predstavim, kolko krajsich a lepsich americkych rozpravok alebo fantasy filmov sa natocilo v 80-tych rokoch a nedostali sa do TOP 250-tky IMDb najlepsich filmov vsetkych cias, tak ma velmi prekvapuje, ako sa tento priemerny film mohol dostat na 175 miesto. Zdalo sa mi to byt take umele, chvilami nudne, ale nasli sa aj chvile, ked ma film bavil, ale staci mi to na jedno pozretie. V malej ulohe sa objavil aj na nepoznanie zamaskovany Billy Crystal :-) Reziser Rob Reiner ma skor potesil psychothrillerom MISERY NECHCE ZOMRIET (1990) alebo z vojenskeho a pravnickeho prostredia filmom PAR SPRAVNYCH CHLAPU (1992)... 23.04.2009 ___ Cary Elwes - (Westley) +++ Robin Wright Penn - (Buttercup / Princezna Nevesta) +++ Chris Sarandon - (Princ Humperdinck) +++ Mandy Montoya - (Inigo Montoya) +++ Christopher Guest - (Gróf Tyrone Rugen) +++ Fred Savage - (Vnuk) +++ Peter Falk - (Starý otec) +++ Billy Crystal - (Zázracný Max) +++ Produkcia: Rob Reiner +++ Hudba: Mark Knopfler +++ ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Nádherné pohádky se netočí jen u nás ! V Americe sice nemají takovou tradici, ale Robin Wright Penn je jako princezna skoro tak dobrá jako Libuška Šafránková :-) Určitě ji tento výkon postčil mezi Hollywoodské hvězdy. ... A nedejte se poplést, atmosféra téhle pohádky je fakt skvělá a ne "temná a nepěkná" :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Poslechněte pohádku z neobyčejné knížky, plné příšer, pomsty a dobrodružství …. Ano, tato pohádka není obyčejná. Je POTRHLÁ !!! Místo dialogů spíš takové veselé průpovídky a spousta šílených nápadů. Je až neskutečné, že od té doby, kdy jsem ji viděl poprvé, neztratila nic ze své ,,praštěnosti“. Jistým oceněním může také být synova věta: ,, Tu knížku by jsem chtěl!!“ A víte co? Já vlastně taky !! PŘÍBĚH**** HUMOR**** AKCE*** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Westley (Cary Elwes) prozradí, že léta získával imunitu vůči jedu zvanému iokaine. Z historie se ví, že stejnou metodu měl praktikovat vládce Mithridatés VI. Pontský, který se obával otrav, a tak příjmal malé množství jedu v rostoucích dávkách. (Nick321)
  • Ve scéně, kdy únosci i s princeznou vyšplhají po laně až nahoru, jeden z únosců lano přesekne a lano spadne ze srázu dolů. Únosci se rychle jdou podívat ze srázu dolů. Při příchodu k hraně srázu oba postupně šlápnou na stejné místo. A zde je evidentní, že to je kulisa. To místo se totiž pod tíhou nohou prohne a po uvolnění zase vrátí zpět. (Mydlivoj)
  • Ve filmu vyjde najevo, že takzvaný „obávaný pirát Roberts“ je Westley (Cary Elwes) a že jméno Roberts se už dávno předávalo z jednoho nositele na druhého. V reálném světě pod přezdívkou „Dread pirate Roberts“ vystupoval i Ross Ulbricht, administrátor kontroverzního dark marketu Silk Road, na kterém se prodávaly převážně drogy. Byl zatčen v roce 2013 a v roce 2015 odsouzen na doživotí. Ovšem vzhledem k charakteru jeho používané přezdívky je možné, že v budoucnu objeví nový „Dread pirate Roberts“. (Nick321)

Reklama

Reklama