Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (426)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Strašlivá, strašlivá věc. Při sledování týhle sračky mi bylo fakt nehorázně trapně. Kromě toho španěla jsou tam samý nesympatický postavy, navíc naprosto amatérsky zahraný. Hlavní hrdina by obstál leda tak v telenovele pro homosexuály a ten debilní obr ani nejde popsat. Dialogy by při dobrém zpracování mohly být i vtipné, ale při tom všem papundeklu kolem jsou jen ubohým a neskutečně trapným pokusem o humor. Usmál jsem se dvakrát za film. Nechápu zdejší hodnocení, protože větší divácký zážitek mám kolikrát i u porna. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je trošku podobnej film jako Bláznivý příběh Robina Hooda a to nejen díky Cary Elweosvi, je to takovej dost podobnej styl vtipných scén, jenže Princezna nevěsta je mnohonásobně lepší, většina vtipů nejsou trapný a jsou většinou nečekaný a co víc, jsou fakt dobrý. K tomu se přidaj opravdu dobře vybraný herci a pěkně vtipně propracovaný filmový postavy a je to opravdu nadprůměrná fantasy pohádka ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Chceš říct, že odložíš kámen, já odložím meč a zabijeme se jako slušní lidé?..... Presne moja šálka kávy. Rozprávka plná inteligentného humoru (žiadne vulgárnosti, fekálnosti a podobne) a nadhľadu. Sympatickí hrdinovia, uvolnená atmosféra aj napriek tomu, že ma pri útoku HNV (hlodavci neobvyklých velikostí) poriadne trhlo, len tá hudba bola hrozná. Štýlom je Princezná Nevesta podobná novšiemu Hviezdnemu prachu a je taktiež skôr pre dospelého diváka. Najlepšie scény: Prvý šermiarsky súboj Westley vs. Montoya, útok HNV, návšteva čarodejníka. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Přestárlý, prošedivělý Columbo vypráví svému vnukovi "šílenou" pohádku zcela ve stylu nejlepší americké zábavy, tzn. nijak náročnou , natož věrnou, avšak příjemně odlehčenou, nadsázkou posedlou moderní historku, která zcela splňuje všechny nároky třeba i pouze v daném okamžiku nenáročného diváka. A navíc je to dle mého názoru jeden ze stěžejních snímků mého oblíbence Caryho Elwese. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nepočítáme-li animáky od Disneyho, Princezna nevěsta je zřejmě nejpohádkovější americkou pohádkou. A to i navzdory tomu, že scénář je často ironicky podvratný a komunikuje s divakem, aby si některá klišé explicitně obhájil. Škoda, že film občas hyzdí rutinní televizní look, protože Reiner se jinak nebojí vytasit odvážný nápad (záměna hlavního hrdiny, nečekaná obměna prostředí a atmosféry) a vyprávění plynule odsýpá. Robin Wright to navíc moc sluší a Mandy Patinkin servíruje jednu z nejlepších pohádkových postav, jejíž cesta za pomstou je perfektně znázorněná a podpořená vyloženě kultovním monologem. Moc příjemný snímek. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu vyjde najevo, že takzvaný „obávaný pirát Roberts“ je Westley (Cary Elwes) a že jméno Roberts se už dávno předávalo z jednoho nositele na druhého. V reálném světě pod přezdívkou „Dread pirate Roberts“ vystupoval i Ross Ulbricht, administrátor kontroverzního dark marketu Silk Road, na kterém se prodávaly převážně drogy. Byl zatčen v roce 2013 a v roce 2015 odsouzen na doživotí. Ovšem vzhledem k charakteru jeho používané přezdívky je možné, že v budoucnu objeví nový „Dread pirate Roberts“. (Nick321)
  • Ve filmu jsou zmíněny dvě vzájemně znepřátelené země – Florin a Guilder. Názvy obou zemí jsou ve skutečnosti tentýž název pro nizozemskou měnu používanou od roku 1434 až do roku 2002, kdy byla nahrazena eurem. (Nick321)
  • Herec Andre the Giant, který hrál obra Fezzika, měřil 213 cm. (Kulmon)

Reklama

Reklama