Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kluci, byli jste všichni bezvadný. Sice se vám kýžené slávy nedostalo v té podobě, jak jste si to přáli, ale mě jste se svým příběhem dostali. Nakonec jste se mohli alespoň líp poznat a probrat všechny věci, co vás trápí a nebo prostě jen tak blbnout. A budete na to všichni, nebo alespoň ty Chrisi moc rádi vzpomínat, na super muziku a spoustu svých různých hlášek, kterým jsem se smála s vámi. "Mickej Mouse je kreslenej, ale Superman je skutečnej a kreslená myš nemůže přeprat chlapa." No jasně, že ne :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mládí je nejkrásnějším obdobím života, ale nejdříve musíme zestárnout, abychom to poznali.. Přesvědčiví Will Wheaton a River Phoenix, nezapomenutelná scéna s železničním mostem a volně plynoucí vzpomínka na nezletilost plnou dobrodružství, snů a nevinnosti. “No I won't be afraid / no I won't be afraid / just as long as you stand, stand by me..” ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vrátil do detských čias tak ako už dávno žiadny iný. Ten humor, to vzájomné chlapčenské podpichovanie, cesta za "dobrodružstvom" a skvelé oldies songy ma nádherne vtiahli do deja a pripomenuli mi moje detstvo. Film zbehol tak rýchlo, že som po skončení hrešil, prečo nemohol byť o niečo dlhší. R. Phoenix bol výnimočne talentovaný a mnohí filmoví odborníci, kritici i divák, ktorý má v hlave všetko v poriadku sa musia zhodnúť na jednom, že sme prišli o obrovský talent a trúfam si povedať, že by bol v súčastnosti jeden z najlepšie platených hercov. Nepochybujem o tom. Iba máloktorý film dokáže oživiť vaše spomienky na detstvo tak jasne ko tento film, teda ak bolo aspoň trochu podobné. Dnešné počítačové deti zavreté v izbách to neocenia, ale staršie ročníky si film určite zamilujú. Naposledy ma podobne nadchlo Říjnové nebe, takže ak hľadáte niečo podobné smelo do toho! 100%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem mě přitahujou padesátá léta a kultura v tomto období v Americe. I tento příběh si jel takovou klidnou povídkovou formou, která uklidňuje. Partička kluků zažívá cestou za mrtvolou sice né příliš silné zážitky, ale když se vcítíte do toho období, tak ani nic bombastickýho nepotřebujete... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S kingovkami by som tento film nespájal ani náhodou a pritom je tu jeho štýl taký očividný. Veľmi obyčajný príbeh s neobyčajnými udalosťami, ktorými nás prevedú štyria úplne normálni chlapci, ktorím sa zrodí v hlave úplne nenormálna myšlienka a v ktorých postavách si každý z nás nájde aspoň kúsok seba samého. Detského, či dospelého. Pozitívneho, či negatívneho, každopádne pozitívny pocit z film je značný. Veľmi pozitívny. 85%. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (57)

  • Vypravěč Gordie (Wil Wheaton) se na začátku filmu vyjádří o postavě Chrise (River Phoenix) v tom smyslu, že mu byl předurčen špatný konec a ani on sám netušil, že to bude tak brzy. Představitel Chrise, herec River Phoenix, opravdu dopadl špatně - zemřel ve věku 23 let po předávkování drogami. (Kirman)
  • River Phoenix se původně hlásil na roli Gordieho. Až režisér Reiner přišel s nápadem, že by mu role Chrise seděla víc. (novoten)
  • Pana Quidaciolua hraje Bruce Kirby, jehož skutečné příjmení je Quidacioluo. (HellFire)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama