Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi nenapadny, ale neuveritelne silny, autenticky a vtipny film. Knihu som necitala, ale bohate mi staci aj tato adaptacia, ktora je nielen o chlapcoch a nielen pre chlapcov... Vyborni mladi herci, vyborna stopaz, vyborna kamera. Naozaj skvely maly-velky snimok. Ako mam uvedene vo svojom profile, River je naozaj jeden z najvacsich zmarenych talentov. Skoda ho. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film sleduje partu kamarádů na cestě za mrtvolou. Místy vtipný, místy smutný. Nechybí ani emoce, hádky a vyhrocený scény. Potěšil i mladej K. Sutherland a J. Cusack. Konec je výstižnej a jako bych v něm viděl sám sebe. Ani já v podstatě svoje kamarády z dětství nevídám ale nikdy na ně ani na to co jsme spolu prožili nezapomenu. Tady nejde asi hodnotit jinak než plným palbou. PS: Povídka o špekounově pomstě pobavila možná ještě o to víc, že něco takovýho bych v tomhle filmu nečekal. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ono príbeh samotný je dosť plochý a jednotvárny - chalani sa rozhodnú, že nájdu mŕtvolu aby sa stali slávnymi a popritom lepšie spoznávajú jeden druhého ako aj samých seba - ale na druhú stranu ma nadchla atmosféra snímku a spôsob, akým bol celý príbeh vyrozprávaný. Na slabší nadpriemer to určite stačí, inak na Kinga celkom netradičné. 70/100 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

"Toto detské dobrodružstvo bude ich posledným. Pretože ďalej už to budú muži." Veľmi podarená snímka o ceste štyroch kamarátov takpovediac za mŕtvolou. Film síce plynie celkom pomaly a nie je v ňom veľa akcie, ale rozhodne stojí za zhliadnutie hlavne kvôli vynikajúcim hercom a dobre vystrihnutej dobovej atmosfére. Proste dobrodružný príbeh s partiou chalanov, ktorí to, ako vidieť, nemali ani v americkom malomeste 50. rokov najľahšie. Príbeh dvoch dní, v ktorých sa toho udialo strašne veľa. King, akoby sa v postave Gordieho sám vracal do detstva a rozprával nám svoj vlastný príbeh. Film má veľa scén napínavých, aj veľa scén úsmevných. Veľkým kladom tohto snímku je čisté a príjemné kamarátstvo štyroch hrdinov a postavenie priateľstva nado všetko ostatné. Je to nepochybne jedna z najlepších spisovateľových filmových adaptácií, preto nominácia na Oskara neprekvapuje. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Stand By Me, adaptace stejně excelentní povídky od Stephena Kinga, není něco, z čeho by jste si sedli na prdel, nebo vám spadla vaše požírací vrata dolů. Tohle je prostě a jednoduše taková krásná melancholická procházka skrze život a strasti dospívání. A právě v tom tkví to jedinečný čaro 💚 ()

Galerie (156)

Zajímavosti (57)

  • Autor předlohy Stephen King přiznal, že scéna s pijavicemi je stejně jako námět novely autobiografická. (novoten)
  • Kniha i film se odehrávají ve městě Castle Rock. Stejně pojmenoval Rob Reiner svou produkční společnost. (HellFire)
  • Podle Kingovi předlohy nezemře pouze Chris, ale všichni hlavní aktéři kromě Gordieho. Naznačuje to spojitost s házením mincí, kdy na druhý pokus padla všem chlapcům kromě Lechance stejná strana. (Candice)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama