Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE JE OPRAVDU SKVĚLEJ VEJLET“..... VERN NEMĚL NA MYSLI JENOM TO, ŽE JSME VLEZLI NA SKLÁDKU, LHALI RODIČŮM, A KLOPÝTALI PO KOLEJÍCH K HARLOWU. MYSLEL TOHLE VŠECHNO....... /// Američtí ,,Páni kluci“ a dobrodružství, od kterýho dostali víc než možná čekali. Zapomeňte na horory, tenhle film (kterýmu ani po letech nemám co vytknout) potěší každý klukovský srdce a jestli máte podobný zážitky, tak i duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Furt jim říkám, že figurka s kreslenýho filmu nemůže porazit člověka (i když rvačka by to byla parádní!). 2.) Chci vidět dokonalou a totální ,,blivárnu“. 3.) Už nikdy jsem nenašel takový přátele, jako když mi bylo dvanáct. 4.) Thx za titule ,,Kikina“, ,,Juppeek“ a ,,BasarMilesTeg“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto retrospektivním snímku zažijeme společné dobrodružství čtyř chlapců,kteří se vydávají na tajnou výpravu za mrtvolou o které slyšeli z doslechu.Film se odehrává v oblíbeném fiktivním městečku Castle Rock,které se nachází v Oregonu,kde se většinou film natáčel a vidíme v něm krásnou krajinu tohoto státu.Ale hlavně jsem tento skvost viděl minimálně pětkrát a minimálně pětkrát se na něj ještě podívám a narozdíl od jiných pro mě přeceňovaných filmů od Stephena Kinga jako Shawshank,Zelená Míle ad.,které jsou z vězeňského prostředí,což fakt nemusím je toto dílko pro mě jeden z Topů z tvorby tohoto autora.Díky bravůrním hereckým výkonům dětských představitelů zejména Rivera Phoenixe,Wila Wheatona,kterého jsme mohli vidět,jak hraje sám sebe v Teorii Velkého Třesku a taktéž malého tlusťocha Jerryho O'Connella mi nezbývá nic jiného než dát 100% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Kluci, byli jste všichni bezvadný. Sice se vám kýžené slávy nedostalo v té podobě, jak jste si to přáli, ale mě jste se svým příběhem dostali. Nakonec jste se mohli alespoň líp poznat a probrat všechny věci, co vás trápí a nebo prostě jen tak blbnout. A budete na to všichni, nebo alespoň ty Chrisi moc rádi vzpomínat, na super muziku a spoustu svých různých hlášek, kterým jsem se smála s vámi. "Mickej Mouse je kreslenej, ale Superman je skutečnej a kreslená myš nemůže přeprat chlapa." No jasně, že ne :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ono príbeh samotný je dosť plochý a jednotvárny - chalani sa rozhodnú, že nájdu mŕtvolu aby sa stali slávnymi a popritom lepšie spoznávajú jeden druhého ako aj samých seba - ale na druhú stranu ma nadchla atmosféra snímku a spôsob, akým bol celý príbeh vyrozprávaný. Na slabší nadpriemer to určite stačí, inak na Kinga celkom netradičné. 70/100 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný filmový šperk, ktorý je v rámci príbehu tak skromný, jednoduchý a mierne emocionálny, že si ma - krásnymi hereckými výkonmi a rôznorodými povahovými črtami dospievajúcich chalanov, ktoré sa postupne odkrývajú v lese, kde sú odkázaní sami na seba - úplne získal. Stand by me je nabitý hodnotnými myšlienkami, ktoré sa dotýkajú poškodenej rodinnej štruktúry s ďalekosiahlymi následkami na ďalší život. Veľmi pekný film + nádherná príroda a typické kingovské aj keď jemné mysteriózne prvky spojené s vraždou. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (57)

  • Když se točila scéna, ve které Gordieho a Verna téměř přejede vlak, Wil Wheaton a Jerry O' Connell nevypadali dost vystrašeně; režisér Rob Reiner se rozzlobil do té míry, že na ně začal řvát, až se oba rozplakali, což byla pravá chvíle na to začít točit. (HellFire)
  • Pana Quidaciolua hraje Bruce Kirby, jehož skutečné příjmení je Quidacioluo. (HellFire)
  • Vypravěč Gordie (Wil Wheaton) se na začátku filmu vyjádří o postavě Chrise (River Phoenix) v tom smyslu, že mu byl předurčen špatný konec a ani on sám netušil, že to bude tak brzy. Představitel Chrise, herec River Phoenix, opravdu dopadl špatně - zemřel ve věku 23 let po předávkování drogami. (Kirman)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama