Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claire (KRISTIN DATTILO) má vše, co v životě chtěla: dům v Beverly Hills i milujícího snoubence Willa (MICHAEL LOWRY). Ale ten jednoho dne beze stopy zmizí ve středoamerickém státě El Coronado. Claire po něm začne na vlastní pěst pátrat a řetěz šokujících odhalení jí ukáže snoubencovu pravou tvář. Její přítel ve skutečnosti obchoduje se zbraněmi a je zapleten do řady špinavých machinací pro vládu USA. V hlubokých pralesích El Coronada zuří urputný odboj proti vládnímu vojsku a mladá Američanka je proti své vůli vtažena do krvavých událostí. Claire čeká dobrodružství, o kterém se jí v Beverly Hills ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám rád příběhy, které se odehrávají v džungli Jížní Ameriky nebo jakékoliv jiné tropicky dusné krajině, která by se dala nazývat rájem. Takovým rájem pro někoho dozajista může být i kulisa, ve které se odehrává trochu ubohý, ale na druhou stranu vtipný příběh ženy hledající svého manžílka. Dobrodružně by se to určitě dalo srovnávat s Honbou za diamantem s Michaelem Douglasem. I herci nejsou zas tak hrozní, i když žádná sláva. Jediné co tento film drží nad vodou je vtip, který si po celou dobu drží slušnou hladinu a nepovolí ani na konci. Efekty jsou zdařilé a i když film je zde hodnocen spíš podprůměrně, nemohu souhlasit. Coronado je sice béčko jak vyšité, ale má svůj půvab, který se nevytratí ani po několikerém shlédnutí. --- Kde jsou? - Vědí, že víme, že vědí kde jsme. Takže vědí, že víme, že zaútočí. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké překvapení, které sem od tohodle béčkového filmu nečekal, spíš sem očekával další sra*ku, kterou nám televize dopoledne servírují. Čekala mě dobře natočená jízda s výbornou i když značně povědomou hudbou, pěknými lokacemi, triky z dobré videohry, správně přehrávajícími herci. Bohužel co hází tvůrcům klacky pod nohy je sice slušný scénár s vtipnými hláškami, leč značeně neoriginální. Peněz taky nebylo zrovna nazbyt, ale hlavně mohli vybrat lepší představitelku hlavní role (hezčí, ale hlavně prsatější herečku), protože tato role není o hereckých kvalitách, ale o tom jak nejlépe vypadat v neustále se rozpadajících šatech. Takže na závěr na deštivé nedělní odpoledne velmi dobrá zábava. ()

Reklama

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Douglasem. I mně tenhle film připomněl Honbu za diamantem. Jen s tím rozdílem, že Honba se mi líbila určitě víc. Humor v Coronadu mi přišel o poznání těžkopádnější a herecké výkony nedopadly, v mém hodnocení, o moc lépe. Myslím, že 3 hvězdičky jsou pro tento film opravdu bohatým ohodnocením. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

[2004] Coronado je představitelem sympatické dobrodružné zábavy, která se prohání v béčkovém jízdním pruhu a vypráví rychlý příběh bez zbytečných odboček. Bez dlouhého vysvětlování jste hozeni hned zpočátku do světa plného výše zmíněných vyzkoušených ingrediencí a nepřijdete vlastně o nic, co se od žánru dá očekávat. Na jednoduchou ústřední dějovou linii o hrdince, která s pomocí odvážného reportéra hledá ztraceného manžela a dostane se do konfliktu mezi diktátorem s armádou na jedné straně a povstalci na straně druhé, se věší jedna akční scéna za druhou a s výjimkou deseti minut v druhé třetině filmu se daří v tempu nepolevovat až do úplného závěru. Co na tom, že celý film neskrývaně čerpá z Indiana Jonese a jeho romantičtějšího příbuzného v podobě Honby za diamantem? Co na tom, že vojáci padoušského prezidenta Luise Ramose až podezřele připomínají Indyho věčné nacistické protivníky? Co na tom, že většina triků ve filmu je okatá počítačová animace a auta vybuchují v digitálních plamenech? Co na tom všem, když příběh spolehlivě odsejpá, přes jistou naivitu a předvídatelnost neuráží a občas se blýskne i pěkně vypečeným nápadem? Tvůrci znali své inspirační zdroje, dokázali jich využít, ale i tak se nebáli v nestřeženou chvíli překvapit a posunout film jinam, než bychom očekávali. Jistě, za chvíli se zase vrátí do osvědčeného pruhu, ale těch pár dobře nadávkovaných okamžiků potěší i žánrem ostříleného diváka. Ačkoli starší vzory zůstávají i nadále nepřekonány, na to je Coronado přece jen příliš přímočaré a jednoduché, bavil jsem se vlastně královsky. Mám rád filmy, které jsou sebeironické a umějí chrlit jeden nápad za druhým. Čert vem, odkud si je ukradly... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když standardní blondýna zjistí, že jí přítel věšel bulíky na nos, tak si nabrousí nehty, zuby a jazyk, aby ho po návratu mohla rozcupovat na žrádlo pro čivavu. Claire je ale jiná. Ta si to s parchantem hned jede vyřídit do divočiny a tím si získala mé sympatie. Stejně jako tento snímek, který mi nabídl lahůdkovou scénu zdolávání mostu, slušné bojové scény, výborné hlášky a navíc neváhal připomenout nezastupitelnou úlohu amerických agentů při rozpoutávání válek po celém světě. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama