Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

nascendi 

všechny recenze uživatele

S romantickými filmami mám chronický problém. Ak v nich zacítim vykalkulovanosť a falošné tóny, nemajú u mňa šancu. Aj keď uznávam, že dialógy boli slušne napísané, miestami som sa i zasmial a ústredná dvojica okrem niekoľkých neprehliadnuteľných zaškrípaní podávala uveriteľný výkon. A hollywoodský záver bol, napriek niekoľkým úhybným manévrom, logickým vyústením predchádzajúceho príbehu. Mierne nadpriemerné hodnotenie považujem preto za spravodlivé. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická komedie, ve které neodolatelně exceluje Billy Crystal v jedné ze svých nejlepších (ne-li nejlepší) rolí. Meg je krásná a víc než zdatně přihrává. Scénář srší nápady, úžasně vybroušenými dialogy atd. atd. Je zbytečné se o tomhle majstrštyku svého žánru rozepisovat, kdo neviděl, tak o hodně přišel. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, kterým filmem si Meg Ryan otevřela cestu k dlouhé řadě romantických komedií. Pouze její krása bych však k dosažení špičky žánru nestačila. Tam film posouvá až skvěle napsaná postava Harryho. Ten ze sebe sype jedno vztahové moudro za druhým a každý divák s ním dříve či později musí začít souhlasit. Těžko najít pravdivější příběh, který zároveň tolik pobaví. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Když si chce člověk odpočinout u filmu, ideální je romantická komedie. Dnešní zástupci tohoto žánru jsou bohužel dost často bezduchá a tupá dílka, na která většinou nemám nervy, proto lovím ve starých dobrých vodách. A ideální romantická komedie, která z vás neždíme potoky slz, která naplňuje obě slova z názvu svého žánru - romantika, komedie (čili se smějete), je právě film Když Harry potkal Sally. Navrch má film uvěřitelný a dobrý scénář, roztomilou Meg Ryan a z filmu čišící inteligenci, ne hloupost. Klasika, jak má být. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Harry a Sally, jejichž cesty se protínají vždy po pěti letech, se nesnáší. Pak se ale potkají už jako lidé poznamenaní láskami a rozchody a stanou se z nich dobří přátelé. Dokonce tak dobří, že si navzájem dohazují partnery a konzultují vztahy, místo aby si přiznali, že už se dávno milují. Jedna z mála romantických komedii, která má kromě romantiky i mozek a vtip. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (42)

  • Některé aspekty z života Harryho (Billy Crystal) jsou převzaté ze zkušeností režiséra Roba Reinera, který chtěl natočit snímek o single muži po rozvodu. Osud tomu chtěl, že Reiner právě na natáčení Když Harry potkal Sally potkal svou druhou manželku Michelle. (DavePave)
  • Hlas, který na oslavě říká: „Hej všichni, deset vteřin do Nového roku,“ je hlas Roba Reinera. (HellFire)
  • Aby filmaři zabránili fanouškům dostat se k hercům, vyvěsili ceduli hlásající: ,,Tento film se bude jmenovat Když Harry potkal Sally. Nehraje v něm nikdo slavný a vy v něm taky hrát nebudete. Děkujeme. Na shledanou v kině." (Sinecod)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama