Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Když Harry potkal Sally je jedna z těch mála romantických komedií, které obsahují vtipný humor, trefný scénář a jejich hlavní složkou není trapnost. Právě scénář Nory Ephron si zaslouží největší pochvalu, jako divák se velice vážím skvělých dialogů a ještě lepších vtipů s postupnou gradací, které nejen že neodezní, ale naopak se z nich dále čerpá (jako příklad uvedu scénu v restauraci kdy Sally předstírá orgasmus, načež si jedna stará dáma přeje to samé jídlo co má ona). Rád bych také vyzdvihl režii Rob Reinera, který se vlastně po celí snímek nedopouští nějakých velikých přestupků, ba naopak překvapuje svěžím přístupem k látce, který občas připomíná styl mistra romantických komedii Woodyho Allena. Když k tomu všemu přidáte excelentní výkon Meg Ryan a Bylliho Crystala, musí vám být už teď jasné jak skvělým zážitek zhlédnutí této komedie je. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Když si chce člověk odpočinout u filmu, ideální je romantická komedie. Dnešní zástupci tohoto žánru jsou bohužel dost často bezduchá a tupá dílka, na která většinou nemám nervy, proto lovím ve starých dobrých vodách. A ideální romantická komedie, která z vás neždíme potoky slz, která naplňuje obě slova z názvu svého žánru - romantika, komedie (čili se smějete), je právě film Když Harry potkal Sally. Navrch má film uvěřitelný a dobrý scénář, roztomilou Meg Ryan a z filmu čišící inteligenci, ne hloupost. Klasika, jak má být. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Krásny a vzrušujúco vyrozprávaný príbeh, ktorý vo svojej podstate je veľmi zábavný. Ma viacero úsmevných momentov a aj viacero zábavných hlášok. Ústredný pár Ryan- Crystal bol bravúrny, navzájom sa neskutočne doplnali a hodili sa k sebe a to Crystala nemám v obľube, ale herecky bol ukážkový. Film hrá na city, sú tu rozchody, túžba, priateľstvo a hlavne láska, ktorá kvitne za každých okolností a v tomto filme to nieje inač. Troška komplikovanejší príbeh lásky, kde musia byť nepríjemné rozchody, aby potom prišiel (ne)predvídateľný happy end. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď Harry stretol Sally.....tak ten jej toho chuderke toľko natáral v tom aute, že musela mať z toho bordel a psychické problémy presne do doby, keď sa ako v správne šablónovitej romantickej komédii dajú dokopy. No povedzte, chlap sa stretáva so ženami iba preto, že sa s nimi chce vyspať a to aj dokonca vtedy, ak sú škaredé! Interpohlavné priateľstvo je vylúčené! A to jej hovorí, ešte keď je mladá a stretáva sa s mnohými kamarátmi. Zabiť ho je málo. Skoro ma ukecal na stovku. Ešte si to raz niekedy dám, možno sa mu to podarí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa sklamanie a vôbec to za romantickú komédiu nepovažujem. Polovicu času sa tam len žvásta o sexe, žiadny pekný vývoj vzťahu. Dvaja hlavní protagonisti sa akože roky zbližujú, ale takmer všetku svoju konverzáciu zužujú na intímne záležitosti. Scéna s hraným orgazmom mne osobne prišla ako jedna z najtrápnejších scénok vo filme vôbec. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (42)

  • Segmenty manželských párů vyprávějících své životní příběhy nasbíral Rob Reiner. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama