Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Recenze (353)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Harry a Sally, jejichž cesty se protínají vždy po pěti letech, se nesnáší. Pak se ale potkají už jako lidé poznamenaní láskami a rozchody a stanou se z nich dobří přátelé. Dokonce tak dobří, že si navzájem dohazují partnery a konzultují vztahy, místo aby si přiznali, že už se dávno milují. Jedna z mála romantických komedii, která má kromě romantiky i mozek a vtip. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantická komedie, jakou jsem kdy viděla. Místy jsem se válela smíchy a navíc ten příběh byl inteligentní a uvěřitelný. Škoda, že je téměř osamělým ve svém žánru. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Šarmantní, okouzlující, chytrá, vtipná, spontánní, pěkná - taková by měla být ideální partnerka dle představ mnoha mužů, taková je i tato nestátrnoucí komedie o tom, že ideální partnerka neexistuje, že muž a žena nemohou být pouze přáteli a že pokud se nakonec on a ona dají dohromady, tak prostě proto, že nikdo nechce být sám. Rád ji čas od času znovu potkávám. 90% Zajímavé komentáře: Tommy987, mm, Block ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Super i velká romantika může být ohromná legranda. Ostatně my romantici o tom víme své aneb romantická diskuze na téma: Kytka pro přítelkyni. TOM: Já tady s váma dneska nebudu chlastat do noci. JÁ: A proč by si nemohl ? TOM: Protože jsem s váma dělal to samý včera a to jsem původně chtěl koupit Lence kytku, jenže v 11h večer jsem nenašel žádný otevřený květinářství. JÁ: A zkusil si hřbitov ? ONDRA: Ty si vůl, proč jí chceš kupovat kytku v úterý ? TOM: A proč ne ? ONDRA: Přemejšlej, vole. Ty jí koupíš kytku v úterý, doma se sejdete někdy večer, to dostane od tebe tu kytku a co dál ? Nic, řekne ti, že jsi miláček, plyšáček, šmoulínek, medvídek a podobný laciný zdrobněliny, dá ti pusu v lepším případě frantíka, namaže ti chleba a protože jste z práce utahaný jak krávy, usnete. Ráno se vzbudíte, maximálně ti při pohledu na ty kytky dá přednost do koupelny a na hajzl, ale jak známe holky tak spíš nedá a tím to končí. Tome, vole, kytky dávej holce zásadně v pátek, nehraje se žádnej fotbal čili nehrozí, že jí rozněžníš v nevhodnej moment a naopak, ta kytka by jí mohla uchlácholit na celej víkend. No, při troše šikovnosti se z páteční kytky dají vytřískat dva vynikajicí obědy, spousty sexu a ještě klid a mír. A co máš z úterní kytky? Řekne ti, že jsi miláček. Tome přemejšlej. TOM: No jo, něco na tom je, pane vrchní ještě tři piva a tři panáčky. Jo tak to dopadá když romantik potká romantika. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $92,823,546Tržby Celosvetovo $99,200,000║ v konečnom výsledku, keď pristúpite na rozohranú hru medzi ústrednou dvojicou to príde na roztomilé a nenútené ľahodné romantické ovocie /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočené i vymyšlené, trochu toho amerického buranství a sexismu a naštěstí také dostatek humoru a kvalitních herců. Bohužel právě zde je pro mě i trochu problém, protože z dnešního pohledu jsou představitelé hodně vzhledově nudní a nevýrazní a třeba Billy Crystal mi jako "chci každou v New Yorku, abych zapomněl na Helen" nesedí. Přesto romantická komedie, která nic nepřehání, nehraje a příjemně potěší v každém ročním období (na což si dejte pozor, protože právě čtyři roční období v NY tady můžete po dobu 12 let sledovat + američané nepoužívají v autě pásy:)). Bohužel také pomalu, ale jistě stárne... PS:před týdnem jsem náhodou viděl české divadelní představení s Jirkou Langmajerem a Ivanou Jirešovou a celé obsazení sedělo příběhu mnohem lépe, stejně tak celý příběh mě více oslovil:)) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nora Ephron .. Tenhle symptom teď spí s mojí ženou.. _ Jak Harry drtí Sally (verbálně;-)). Od úvodu výborně kontrastovaný děj a hra s předpokládaným diváckým očekáváním. Scénář na vysoké úrovni, jako by jej kořenil sám mistr Allen. Billy Crystal ve formě a Meg Ryan plná šarmu. Výkladní skříň vkusných a empirických romantických komedií. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Základ romantické komedie, fůra dobrých nápadů a spousta vtipu, napůl utopeno u přeslazených a možná vzhledem ke zbylému ději až nevěrohodných situací. 70% a životní role Billyho Crystala. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako to myslíš, že predstierala orgazmus? U mňa ho žiadna nikdy nepredstierala.“ – „To si len myslíš.“ – „Nie, je to pravda.“ – „Pozri sa, väčšina mužov si myslí, že ich partnerka orgazmus nikdy nepredstierala a väčšina žien ho sem-tam predstiera. Tak si to vyrátaj.“ Človeče, to bolo. Tento film som obchádzal viac, ako 20 rokov. Na vlastnú škodu. Chvíľku som zostal zaskočený z „mladistvej vlasatej verzie“ (masky sú také dobré, až som si myslel, že obe postavy hrajú úplne iní herci) oboch hrdinoch (fantastický Billy Crystal, fantastická Meg Ryan). Ale už prvá minúta jazdy autom ma dostala fantastickými dialógmi („Neznášam tie tvoje reči. Znie to ako kompliment, ale je to urážka.“), fantastickými hláškami („Moji známi tak skoro nevolajú.“), skvelým hereckým obsadením (oba páriky, režisérova mama, „starčekovia“) a scenárom so zaujímavými myšlienkami (dokáže byť muž priateľ so ženou, ak ho vyložene fyzicky neodpudzuje?). Vynikajúci príbeh scenáristky Nory Ephron (neskôr režírovala romantické klasiky BEZSENNÉ NOCI V SEATTLI, MICHAEL či LÁSKA CEZ INTERNET) a výborná réžia kedysi takého skvelého Roba Reinera (PRI MNE STOJ!, MISERY NECHCE ZOMRIEŤ, ZOPÁR SPRÁVNCH CHLAPOV) ma odrovnali, z parádnych dialógov som bol hodinu vyškerený ako slniečko na hnoji a koniec je presne taký, aký má byť (ja som tušil, že celé je to o čokoládovej poleve). Už viem, prečo ma väčšina romantických komédií nebaví. Nie sú dobré. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem neco mezi nejlepsi romantickou komedii a Neco na te Mary je a nedostal jsem ani jedno. Coz ale neznamena, ze by se nejednalo o paradni romantickou komedii. Prvnich cca 75 minut je totiz absolutne perfektnich. Crystal ze svejma zivotnima moudrama a trochu naivne pusobici Ryan se vzdy potkaj, pokecaj a pohadaj, pak se sprateli a zase jen kecaj. Jenze ty dialogy jsou naprosto perfektni, nektery jak kdyby vypadli od Woodyho Allena a v podani super sympatickyho Crystala a Ryan se na to skvele kouka. Navic jejich starnuti je udelany docela slusne, celej film prijemne odsejpa a ma pohodovou atmosferu. Proste jsem byl presvedcenej, ze skutecne koukam na jednu z nejlepsich romantickejch komedii, navic s ne uplne stoprocentne typickym scenarem podobnejch filmu. Bohuzel si to tvuci zkazi poslednima 20 minutama, kdy se to zvrhne v naprosto tuctovou romantarnu s naprosto tuctovym dejem a to me trosku otravilo. Nicmene s privrenym okem to furt tech 5* da. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hlášky, pravdy a vousy Billyho Crystala * - fake orgasm Meg Ryanové * - odsýpajicí děj * - jeden z těch lepších happyendů * = 4/5 = Potvrzeno úřadem pro lepší než dobré filmy :) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. A jedna z mála komedií, u kterých jsem se opravdu řezal smíchy. Myslím, že film geniálně popisuje názory mužů na ženy a naopak - a o tom přátelství muže Harryho a ženy Sally to platí taky. :) Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=V8DgDmUHVto ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nebo by se to taky mohlo jmenovat Když romantická komedie potkala Meg Ryan. Zcela vyvážená dávka vtipu, romantiky i sentimentu. Inteligentní romanťák, jakých se tucty netočí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já, když si koupím knížku, přečtu nejdřív poslední stránku. Kdybych umřel dřív, než to dočtu, budu vědět, jak to dopadlo." Miluju tyhle moudra. Harry jich zná hodně a je ochotnej se podělit. Díky němu například vím, jak se umírá v New Yorku a tak radši umřu někde jinde. Taky už vím, co je nejlepší dárek - sluneční přilba na baterii a s ventilátorem, na který se dají krájet hranolky. Ale dost Harryho, protože je tu taky Sally. Ta sice moudra moc rozdávat neumí, ale její restaurační orgasmus se stal legendárním. Nicméně tady jde o to, jestli mohou být muž a žena přátelé nebo jim to sex znemožňuje. K tomu bych se chtěl odborně vyjádřit, ale nemohu. Ženy po mně totiž nechtějí ani přátelství ani sex a kdyby chtěly, tak by se patrně brzy seznámily s kvalitou pravýho háku mojí manželky. Takže fakt nevím. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Půvabná allenovská komedie z Manhattanu se skvělými dialogy a báječnými herci. Co chtít víc? P.S. Tenhle film mám s každým dalším zhlédnutím raději a raději. Snad proto, že je přirozený, nepřeslazený, prostě ze života. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Svěže vtipná, nikterak trapná, naopak v mnoha ohledech pravdivá a inteligentní komedie o dvou zvláštních a přitom bežným lidem velice blízkých postavičkách. Scénář lehce evokující Woodyho Allena nás protáhne dloholetým vztahem procházejícím od lehce nevraživé antipatie, přes nefalšovaně čisté přátelství až po ono osudově "nevyhnutelný" vztah, jehož předvídatelnost nic neubírá ze závěrečné hřejivé katarze. Jde vidět, že Rob Reiner dal do filmu hodně ze sebe a svého života, neboť výsledek působí velice lidsky a osobitě, k čemuž přispívají mimo jiné i pěkné herecké výkony ústřední dvojice... 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zábavná a chytrá romantická komedie - takových není nikdy dost. Meg Ryan mě dokonce přesvědčila o tom, že umí umět hrát. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, kterým filmem si Meg Ryan otevřela cestu k dlouhé řadě romantických komedií. Pouze její krása bych však k dosažení špičky žánru nestačila. Tam film posouvá až skvěle napsaná postava Harryho. Ten ze sebe sype jedno vztahové moudro za druhým a každý divák s ním dříve či později musí začít souhlasit. Těžko najít pravdivější příběh, který zároveň tolik pobaví. ()

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama