Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (353)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. A jedna z mála komedií, u kterých jsem se opravdu řezal smíchy. Myslím, že film geniálně popisuje názory mužů na ženy a naopak - a o tom přátelství muže Harryho a ženy Sally to platí taky. :) Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=V8DgDmUHVto ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dám si to co ona !!" ;) Skvostná replika z úst mámy Reinerové v jedné z nejvtipnějších filmových scén vůbec.. Rob byl pyšný, naprosto oprávněně.. A může být i na celý tenhle výtečný biják, žánrový klenot, který se může směle řadit vedle té naprosté klasiky, dnes už vlastně rovněž klasikou, na kterou se odkazuje, které vzdává hold.. Životné a nesmírně zábavné konverzační ephrondiziakum filmové romantiky.. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Harry a Sally, jejichž cesty se protínají vždy po pěti letech, se nesnáší. Pak se ale potkají už jako lidé poznamenaní láskami a rozchody a stanou se z nich dobří přátelé. Dokonce tak dobří, že si navzájem dohazují partnery a konzultují vztahy, místo aby si přiznali, že už se dávno milují. Jedna z mála romantických komedii, která má kromě romantiky i mozek a vtip. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická konverzačka, ktorá mi pripomenula staré, dobré, príjemné a nenásilné rom-comy, kde nemusela byť ústredná dvojica ako vystrihnutá z módneho časopisu, mali problémy bežných ľudí a práve z rutinných situácií vznikali tie najtrefnejšie a najvtipnejšie scény. Romantika nebola umelo vytvorené ale divák mal pocit, že film písal sám život. a vtedy sa ani chlap pri takomto type filmu necíti trápne. 90%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nora Ephron .. Tenhle symptom teď spí s mojí ženou.. _ Jak Harry drtí Sally (verbálně;-)). Od úvodu výborně kontrastovaný děj a hra s předpokládaným diváckým očekáváním. Scénář na vysoké úrovni, jako by jej kořenil sám mistr Allen. Billy Crystal ve formě a Meg Ryan plná šarmu. Výkladní skříň vkusných a empirických romantických komedií. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (38)

  • Billy Crystal (Harry) se schválně držel v izolaci od celého štábu na hotelovém pokoji, aby si navodil náladu čerstvě rozvedeného muže. (Baltazzar)
  • Keď Sally (Meg Ryan) kreslí obrázok dieťaťa si je možné všimnúť, že v ďalšej scéne už vyzerá inak. Mení sa veľkosť očí a podobne. (Miagy)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama