Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (353)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jak se obecně ví a říká "Z přátelství může být láska, ale z lásky nemůže být přátelství". Když Harry potkal Sally je pohodová romantická komedie, která na mě působila tak civilně a autenticky, že mi ani nepřišlo, že sleduji smyšlený film. Čím více se snímek blížil ke konci, tím více jsem prožíval osud ústřední dvojice. Jediné, co mi vadilo, byly prostřihy na staré páry. To mě otravovalo. Jinak chválím hlavní herecké duo. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Krásny a vzrušujúco vyrozprávaný príbeh, ktorý vo svojej podstate je veľmi zábavný. Ma viacero úsmevných momentov a aj viacero zábavných hlášok. Ústredný pár Ryan- Crystal bol bravúrny, navzájom sa neskutočne doplnali a hodili sa k sebe a to Crystala nemám v obľube, ale herecky bol ukážkový. Film hrá na city, sú tu rozchody, túžba, priateľstvo a hlavne láska, ktorá kvitne za každých okolností a v tomto filme to nieje inač. Troška komplikovanejší príbeh lásky, kde musia byť nepríjemné rozchody, aby potom prišiel (ne)predvídateľný happy end. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Až po opakovaném sledování tohoto snímku si člověk uvědomí o jak nadčasové, svěží a naprosto úžasné a mistrovské dílko se jedná. B.Crystal a M.Ryan zde vytvořili něco, co se snad nedá ani popsat, to se prostě musí vidět a hlavně slyšet....a výsledek? Asi tak jako je pojem Rolls-Royce mezi auty, tak to samé je "Když Harry potkal Sally" mezi rom. a inteligentními komediemi ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Romantický film s mladou Meg Ryan, který je kvalitou srovnatelný i s takovou Láskou přes internet nebo třeba Samotářem v Seattlu, ale přesto je v něčem dost jiný a neotřelý. Vtipným ale zároveň docela realistickým způsobem totiž zachycuje rozdíly mezi muži a ženami a problémy vzniklé na základě jejich odlišného vnímání vztahů. Zároveň je to takový průřez vývoje dospělého člověka, který v životě hledá trvalý partnerský vztah a lásku. Na filmu je zajímavé, jakým způsobem vznikal - údajně to vzniklo na základě dialogu mezi režisérem a scénáristkou, přičemž každý z nich do toho dal něco ze svých životních zkušeností a názorů z pohledu muže/ženy. Pak k tomu tvůrčímu procesu samozřejmě přispěli i sami herci. A výsledek je takový, že to skutečně hýří nápady, vhledy a (dů)vtipnými situacemi. Už od pohledu je to trochu jiný film, místy živelný a syrově upřímný, ale zároveň lehce a nenuceně podaný. Nakonec to musím shrnout jako moc příjemný romantický zážitek s přidanou hodnotou, který stojí za vidění. ~(4,3)~ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, kterým filmem si Meg Ryan otevřela cestu k dlouhé řadě romantických komedií. Pouze její krása bych však k dosažení špičky žánru nestačila. Tam film posouvá až skvěle napsaná postava Harryho. Ten ze sebe sype jedno vztahové moudro za druhým a každý divák s ním dříve či později musí začít souhlasit. Těžko najít pravdivější příběh, který zároveň tolik pobaví. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (38)

  • Původně si Harry a Sally o orgasmu měli pouze povídat, ale Meg Ryan přišla s tím, že by jej mohla předstírat. (HellFire)
  • Role Sally byla nabídnuta Molly Ringwald, která ji musela odmítnout. Zahrála si ji však roku 2004 v divadelní hře v Londýně. (HellFire)
  • Scéna v muzeu, kdy si Harry (Billy Crystal) a Sally (Meg Ryan) povídají jiným typem řeči, byla čistá improvizace Billyho Crystala. Při natáčení této scény se samotná Meg Ryan podívala na režiséra Roba Reinera poté, co řekla: „Hh, no,“ a zasmála se. Scéna a celý dialog ve filmu samozřejmě zůstaly. (orionn12)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama