Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (524)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Muzikály nemám rád, pretože prerušujú normálny film pesničkami a spevom. Tento film má dobré jediné tie pesničky. Veľmi sa to chce podobať Pomáde, ale zlyhalo to na hereckej fasáde, pretože mimo toho, že Stanková "hrá" šialenú hysterku, nikto z nich na maturantov nevyzerá. Jedine na takých indočeských, čo desaťkrát prepadli. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ještě před zhlédnutím jsem se obával toho, že mě to bude štvát a nudit zároveň, protože já nikdy muzikálové filmy neměl moc v lásce, ale tady to bylo trochu jinak. Zřejmě k lepšímu dojmu přispěly hlavně dobře vybrané písničky, které jsou melodické a dobře zapamatovatelné. Příběh je slabší, co si budeme nalhávat, ale je to spíš taková doplňková část. Jsem rád i za to, že zde není žádný emerický hepy jend, takže Renč se s tímto tématem popral velmi dobře. ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

Zpětně se Rebelům omlouvám za nízké hodnocení a mrzí mě, že jsem je dokázal naplno ocenit až po dlouhých letech. Nejde ani tak o to, jak moc Rebelové vyčnívají nejen technickým zpracováním, kamerou, svižností a lehkostí nebo prostě celkovým pojetím nad většinou filmů, co vznikla od té doby, jde především o uvědomnění si, co se za těmi barvičkami a stylizacemi skrývá. Ano, před šesti lety v kině jsem se bavil, líbilo se mi to, ale to jednoduché, přesto až k nesnesení smutné pozadí, jsem si tehdy nepřipustil tak, jak jsem měl... Omlouvám se, Filipe! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když jsem v pubertě viděl Rebely poprvé, zdálo se mi to roztomilé, výborně natočené a s jedinou vadou - přílišnou naivitou. Fascinuje mě, že i s desetiletým odstupem všechno zůstává stejné. Zuzana Norisová mi tehdy učarovala a soundtrack asi nikdy nezestárne. Renčovi se povedl jedinečný a v jeho případě už i nepřekonatelný počin. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Pěkný film z pěkého období, s pěknými herci a herečkami. Možná i proto, že jsem muzikální typ, tak se mi tento muzikál opravdu líbí. Samotný soundtrack filmu je skvost! Herecké výkony bohužel malikno pokulhávají za kvalitním scénářem, ale i to se lehce ztratí při sledování hezkého příběhu skupiny lidí v kritickém odbobí naší země. Je zde znázorněno, tak se který typ člověka se situací vyrovnává. Někteří emigrují, jiní zůstávají, ale čelí, jiní se zase úplně poddávají nové nadvládě. Tak či tak ve filmu hraje půvabná Zuzana Norisová která na mé straně úroveň filmu alespoň trochu pozvedá. Chválím vyýpravu filmu - výborné rekvizity a dekorace ve studiových scénách a vynikající choreografie. Doporučuji. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (43)

  • Film se stal čtvrtým nejnavštěvovanějším filmem v kinech v roce 2001. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Všechny choreografická čísla vymyslel choreograf Ladislav Beran. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Postava, ktorú stvárňuje Ľuboš Kostelný, sa predstavila ako Eman z Turčianskych Kľačian pri Martine. V skutočnosti to aj je rodná dedina Ľuboša Kostelného. (rogger)

Reklama

Reklama