Reklama

Reklama

Velký strach

Trailer

Obsahy(1)

Ve městě Miláně v Itálii dochází k vraždám. V jednom bytě je prostitutkou uškrcen postarší masochista. K další vraždě dojde v prázdném nočním autobuse. Vraždy pokračují a na místě každého zločinu policie nachází obrázek z ilustrované knížky pro děti. Komisař, který vyšetřuje vraždy, zjistil, že všechny oběti byly členy podivného klubu Přátel fauny. Po nějaké době pozná fotomodelku, která se jmenuje Jeanne a o klubu hodně ví... (duklak2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Este dobre, ze som to videl v originale, bo jestvuje i verzia s CZ dabingom. O tej som vedel, ze je na picu, lebo hlasy brutalne zaostavaju za realitou. Reziser Paolo Cavara natocil roku 1971 film La Tarantola dal ventre Nero - a to bol jediny film, ktory som od neho videl. Ciry priemer. Cavarru na zaklade druheho filmu, ktory som  videl povazujem za rutinera. Scenar ma praveze zaujal - slo o vysetrovanie dost brutalnych  vrazd, pri ktorych sa vzdy objavila akasi zahadna detska knizka, o ktorej som mal dost velke pochyby. Plus  do toho nahota a nejaky ten sex.  Z hercov mi bol znamejsi len Cattani - teda Michel Placido a Tom Skerritt /Harold a Maude 1971, Alien, Mrtva Zona/. Wallacha moc nemusim vo filmoch, bol by som ovela radsej, keby sa tam zjavil Ernest Borgnine. Z hereciek treba jednoznacne spomenut Corinne Clery /Moonraker/, bola fakt krasna v tej dobe.  Zaver film trochu zachranil, kto ma rad morbidnosti, film je prave pre takychto divakov  : 66 % ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Len priemerné, pomerne svižne nakrútené giallo, s prekvapivou viacnásobnou pointou. Kedže už patrí do tzv. druhej vlny giall koncom 70rokov, mysterióznosť výrazne absentuje a nastupuje akčnejšie vyšetrovanie a vtipnejšie repliky niektorých postáv. Celé je to inak nakrútené dosť remeselnícky, až rutinne, absentujú nejaké zvláštnejšie hrátky s kamerou a zapamätovatelné scény. Z tejto doby odporúčam skôr klasickejšie giallo Enigma Rosso (1978). Až na pár podľa mňa zbytočných scén si však film udržuje slušné tempo až do konca. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Velice slušné giallo, které jako jedno z prvních naturalisticky zobrazovalo násilí. Režisér Paolo Cavara tímto filmem roztrhl pytel s krvavými giallo-thrillery. Snímek jako takový, pak obsahuje mé oblíbené ingredience giallo filmů jako krvavé vraždy, nahé dívky či šokující pointu. Atmosféru toho gialla pak dokresluje depresivní elektronická hudba. Největší zápory Velkého strachu jsem viděl v místy děravém scénáři, zbytečných vedlejších linií a až na Eliho Wallacha průměrných hereckých výkonů. Za 3,5*. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dekadentní detektivka >tipo giallo Italiano 76< ... :-/ . . . Ovšemže béčko jako vyšité, pro našince po těch letech od natočení snad nejlépe coby expost doklad toho, před čím že nás to ti naši normalizační kulturtrégři oficiálně tehdy tak chránili... ;-) . . . Nemůžu si pomoct, ale tenhle film tedy značně zestárnul, ve své upachtěnosti a některými hereckými výkony pak navíc už dnes vlastně působí až směšně... O jisté užvaněnosti a dobových filmařských klišé ani nemluvě... Docela by mě i zajímalo, jaké asi byly dobové reakce na film v zemi vzniku. Ale dohledávat to někde sám tedy nebudu... - - - - - (Poprvé viděno 28.3.2009 na dvd, komentář zde jako první - 29.3.2009) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Poněkud vyčpělá a dnes už sotva průměrná detektivka plná nesmyslných dialogů, zbytečných scén a děr v logice. K dobru jí lze přičíst zajímavé provedení některých vražd, občas (ale opravdu jen občas) obstojnou dekadentní atmosféru a semtam nějaké ty kozičky. Za třetí hvězdičku ale vděčí pouze mým sympatiím k M. Placidovi a E. Wallachovi. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama