Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Mambo italiano

Komedie
Kanada, 2003, 88 min

Režie: Émile Gaudreault
Hrají: Luke Kirby, Ginette Reno, Paul Sorvino, Mary Walsh, Johnny Griffin, Claudia Ferri, Peter Miller, Michel Perron, Victoria Sanchez, Jerry Sprio, Suzanna Lenir

komentáře
ext.recenze
galerie
 ve filmotéce
V kinech ČR:03.06.2004
V kinech SK:01.04.2004
Na DVD od:10.09.2004Intersonic

Obsah:

Kanadský Montreal je novým domovom talianskej rodinky. Dcéra trávi všetok svoj voľný čas u psychiatra a syn rozmýšľaním o tom, ako im povie, že je gay. Lepšie než doma sa cíti v spoločnosti svojho kamaráta, ku ktorému sa presťahuje...   (oficiální text distributora)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele POMO ****

Svieža komédia s bláznivým (a dobrým) humorom aj s realistickými postavičkami, na ktorých nám skutočne záleží. Poteší aj prekvapivo skromné, neamerické vyústenie všetkých vzťahových a rodinných peripetií.

profil / všechny komentáře uživatele AngelAngie **

Začalo to hrozným plakátem, neslo se to přes hrozný dabing a skončilo to u mě tím, že jsem si uvědomila, že ta ostrá kamera mi trhala oči, nene, tohle ne.

profil / všechny komentáře uživatele T2

Rozpočet CAD 5miliónovTržby USA $6,253,026Tržby Celosvetovo $8,692,636

profil / všechny komentáře uživatele Webb

(Kinovýdělky v ČR: 512 739 Kč, počet diváků v ČR: 4 180)

profil / všechny komentáře uživatele depony *****

Tak nemusí to být pro každého ... je mi to tématicky blízké a je to komedie s občasným vážným naladěním, která je dle mých zkušeností s filmy s gay tématikou, ojedinělá a zdařilá. A chci Tima Posta:)) basta:)) už dlouho jsem se tak nenasmál u rodinných obědů :))

profil / všechny komentáře uživatele bogomira ****

Svěží a vtipná komedie s řadou prima postaviček. Vzhledem k tématu by se lehce dalo sklouznout k trapnýmu humoru, ale tady se to neděje. Kanada je falešná Amerika....lol :)

profil / všechny komentáře uživatele dehlie **

slabučká komédia

profil / všechny komentáře uživatele BlueZero *

Nudná komedia o talianovi a gayovi zároveň, čo mu sposobuje tažký život. No zasmial som sa za celý čas len 3 krát, čo je na komédiu podľa mňa málo.

profil / všechny komentáře uživatele Kaja ****

Roztomilá a vtipná komedie, která mi trochu připomíná tlustou řeckou svatbu. Moc se mi líbí tématika gaye v italské komunitě. Kromě skvělých herců má film svěží a neotřelou atmosféru. Dala bych tak 4 a 1/2*

profil / všechny komentáře uživatele alenka *****

Tahle komedie mi přirostla k srdci hned během prvních minut. Amélie to sice nebyla, ale vtipná karikatura italských přistěhovalců do Kanady byla přesně podle mýho gusta. A hlášky typu" Nikdo nám neřekl, že je pravá a nepravá Kanada. Ta nepravá je Quebec..." ty bych si dala zarámovat, kdyby to šlo. Lav ja Paul Sorvino!

profil / všechny komentáře uživatele Braddy *****

Skutečně výborná komedie, při které se člověk pořádně zasměje, ale zároveň má i trošku hlubší myšlenku. Postavy nejsou prvoplánově ploché a dokážete s nimi soucítit. A pokud jste také gay, tak si určitě jednu hvězdičku přihoďte;-)

profil / všechny komentáře uživatele Lobotomas

Scénář: Steve Galluccio, Émile Gaudreault

profil / všechny komentáře uživatele haWranka ***

Hm, ten název v češtině se snaží těžit z filmu Moje tlustá řecká svatba, kterej je ale mnohem a mnohem lepší. Nemůžu říct, že tady bych se nebavila, ale je to prostě jenom průměrná komedie. Nic víc, nic míň.

profil / všechny komentáře uživatele Biggles ****

Komedie o italske rodine, ktera se pristehovala do kanadskeho Montrealu. Tam se jim narodi dve deti. Zatimco rodice jsou tradicni italove, jejich dcera navstevuje psychiatry (s tim, ze u kazdeho vydrzi pouze jedno sezeni) a syn je gay. Synacek se odstehuje od rodicu ke svemu kamaradovi z detstvi a daji se dohromady . Po urcite chvili se mu znelibi zivot v utajeni a rozhodne se, ze to rodicum oznami i pres odpor sveho pritele. To by bylo k zapletce. Rekl bych nadprumerna komedie ve ktere je nekolik opravdu dobrych scen. Hlavne v prvni puli jsem se bavil opravdu hodne, v druhe pulce trochu ztraci dech.

profil / všechny komentáře uživatele sledge ***

Na komediu malo humoru, doveryhodne postavicky. Videl som to predvcerom a dokopy sa mi z toho nic nevybavuje, to asi hovori za vsetko. Ale ak nevuete co s casom, pozrite si to, nic podobne asi tak skoro neuvidite.

Hodnocení uživatelů:
kleopatra ****