Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stingova manželka Trudie Styler dokumentuje bouřlivou byrokracii, kterou Sting i tvůrci prošli, aby dokončili Disneyho film Není král jako král (2000), který od začátku do konce prošel rozsáhlými dějovými změnami. (tribican)

Recenze (7)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý náhľad do kuchyne Disney a útržkovitý pohľad do toho, ako sa zosypal jeden ambiciózny projekt do prvoplánovej zábavy pre deti (ktorý predznamenal úpadok a následne aj viac menej koniec ručnej animácie v Disney). Bohužiaľ je to workprint, i to nie príliš dobre zostrihaný a zrežírovaný. Hodilo by sa to prestrihať a dotočiť pohľad aktérov po dvadsiatich rokoch. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o jediný pořádný dokument z výrobny na anímáky, musím hodnotit plnejma, protože jde vlastně o klenot. Dokumen dukazuje, jaký tam skutečně pracovali machři. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film o tom, ako sa z plánovaného veľkolepého animáku "Kingdom of The Sun" po veľkých produkčných bolestiach nakoniec vykľula výborná "Vladárova nová tvár". Nedá sa povedať, že by to nebolo zaujímavé, ale osobne som po tých legendách, ktoré o tomto dokumente kolovali (Disneyho štúdio sa napríklad dodnes snaží, aby ho nikto nevidel), čakal niečo ešte prekvapivejšie. Ako študijný materiál ale dôrazne odporúčam. ()

Const.ex 

všechny recenze uživatele

Film Není král jako král jsem viděl teprve nedávno, což už samo o něčem vypovídá (Disney pohádky mám docela v oblibě, ale tato mě minula). Není to špatný film, jen na mě působil trochu uspěchaně a odbytě. O to větší zájem ve mě vzbudil tento dokument, který perfektně mapuje důvody toho, proč film dopadl tak, jak dopadl - pozapomenutý propadák. Dokument sám o sobě funguje jako taková pohádka... i když trochu tragická. Synopse této pohádky by mohla být asi takto: "Hlavní hrdina, energický režisér s vizí Roger Allers, nakazí svým nadšením hudebníka Stinga, aby spolu udělali animovaný velkofilm plný jeho skvělých písní - Kingdom of the Sun. Musí ovšem čelit dvěma slizkým producentům - Thomas Schumacher a Peter Schneider, kteří se zoufale snaží zakrýt svoji neschopnost něco vytvořit tím, že boří sny ostatních. Nakonec se musí kormidla chopit tuctový režisér Mark Dindal, aby celý projet podle přání producentů dotáhl do konce." Můžete být nadmíru tvořiví a mít spoustu skvělých nápadů, ale pokud nejste úplně nahoře, tak se vždy najde někdo nad vámi, kdo vše strhá a vaši práci zadupe do země, když bude chtít.  Disney pohádky mají spoustu skvělých záporných postav, ale žádná se nemůže rovnat dvojici producentů Thomas Schumacher a Peter Schneider. To se totiž nedá naanimovat nebo se naučit, s tím se člověk musí narodit :-D ()

2rady 

všechny recenze uživatele

Toto by malo byť vzorom pre všetky bonusové disky. Podrobne mapuje osud Disneyho animáku, pôvodne Kingdom of Sun, ktorý sa následne po rôznych zmenách transformoval do podoby Emperor's New Groove. ()

Reklama

Reklama