Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé střípky do sebe postupně zapadají skvěle, to jo, i když občas mám pocit, že to časově a místně až tak nevychází. Je fajn vidět Patricka Swayzeho, i když nemá moc velkou roli. Ale celkově mi film přišel takový nijaký - ok, ta časová shoda nám nakonec docvakne, možná trochu zamrazí, ano, hříchy byly potrestány... Jenže mne by zajímalo, jestli ti kluci taky byli nakonec nějak potrestaní, jestli stihli dojet do nemocnice, jestli se najde kulečníková koule a co se z toho vyvodí, jak se ta holka seznámila s tím opilým hejskem nejspíše z vedlejšího města, a jak to, že o něm její rodiče nevěděli, taky mi tam trochu hapruje ten vztah jejích rodičů, a co šerif, rozmotal to klubko...? A takových nedořečeností tam bylo víc, což mne mrzelo. Ale jo, sestavené je to pěkně. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jo, náročný divák si řekne, že to zas taková paráda nebyla, ale já mám pro filmy podobného typu slabost. A velkou. A kór, když je to černá komedie. Takže něco velmi málo k příběhu, ale jen tak aby se neřeklo, abych kontraproduktivně nespoileroval. Sledujeme sérii rádoby nešťastných náhod, která na pozadí není ani náhodou tak náhodná, a když už je, tak s parádní dávkou ironie osudu. Když bych mohl přirovnat, asi bych sem lupl o 10 let novější (a lepší) Zastavárnu. Za sebe můžu doporučit! ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Zachraň penis svého kamaráda a jiné historky, které se stanou přibližně ve stejnou dobu několika osobám, jejichž prostřednictvím režisér vypráví (tedy doplňuje) puzzle celého příběhu. Je to sice kontrukt, ale pokud vás zajímá, co třeba dělá bowlingová koule na hřbitově, pak se budete skvěle bavit. Na konci si možná uvědomíte, že vlastně nevíte, kde a jak někeré postavy skončily, protože vyústění jejich zkurvené noci je někde uprostřed filmu, ale to je právě šance si film pustit znovu a opět si jej užít. Mám chuť si vzít stopky a notísek a přesvědčit se, zda to panu režisérovi skutečně časově i místně vychází, ale nebudu hnidopich. Film funguje, je černo-černě-humorný (soulož na hřbitově je fakt nezapomenutelná), patřičně absurdně neuvěřitelný, výborně natočený a dobře zahraný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažko uveriteľný, no veľmi dôkladne scenárovo spracovaný thriller, odrážajúci sa na osudnej zhode náhod z pohľadu viacerých ľudí v malom mestečku. Nenápadne odohrávané chaotické príbehy sa postupne spoja do jedného veľkého vyvrcholenia s podareným koncom. Všetko je vďaka stopáži veľmi rýchle, svižné, komicky brutálne čierne a konečne Swayze! 80%. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

I kdybych pominul fakt, že pravděpodobnost rozhodnutí se k dobrovolnému nacpání zmostuspadnuvší mrtvoly do vlastního auta pouze za účelem skrýt své řízení v opilosti je asi tak velká, jako že se zítra samovznítí starosta Varšavy, spokojen bych pořád zdaleka nebyl. Sice jsem se nenudil, zato jsem si po skončení filmu uvědomil, že mě bavilo jen prvních zhruba deset minut. Postupné prokousávání se dějem od začátku ke konci s tím, že každé další sousto je Vám dopředu jasné, a že konec jste už měli možnost vidět na začátku, nepůsobí zdaleka tak efektivně, jak by mohlo. Zápletku tkvějící v rozpitvávání jistého objektu (v tomto případě času kolem jedenácté večer) z několika různých pohledů či osudů už jsme mohli vidět v jiných filmech, a to v podstatně lepších provedeních. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)
  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)

Reklama

Reklama