Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal,že potenciál,který ve filmu je,bude nevyužit,protože začátek filmu byl horší,ale postupem času se mi to líbilo víc a víc.Mám rád tento typ filmů a navíc mě potěšily dvě herecká jména - Hilary Swank a Patrick Swayze.Sice je trochu naivní,že jezdí po ulicích a nikde není jediný chodec nebo jiné auto,ale to vše sedá odpustit při závěrečné scéně,kdy se vše v 11:14 zrekapituluje.Pro mě navíc přijatelná krátká stopáž a ani hudba nebyla špatná.Takže příjemných 80 % ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pět lidí, kolem kterých se ve stejný čas stane hned několik vražd a světe div se, byť je nápad takhle od slyšení nesmyslný, zfilmován je velmi precizně a styl vyprávění pokaždé z jiného pohledu až do konečného obrazu celé události dává dohromady zajímavý a hodně netradiční film, který nestíhá nudit. Děj je zábavný, neotravné postavy i humor se taky nedá filmu zapřít a ikdyž se ptám, jaký že měl film vlastně smysl, tak pokud zavřu oko a nebudu nad tím hlouběji spekulovat, vlastně jsem se dobře bavil. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn černohumorná thrillerová hříčka odehrávající se během jedné noci, jejíž události jsou postupně nahlíženy/prožívány různými postavami, jejichž osudy se dramaticky a zprvu záhadně protnou. Takové teenage Pulp Fiction nebo Lola běží o život, jen to není taková stylovka a palba a ani herci tu kdovíjak nezáří. Jinak k filmu mě přilákalo jméno Jasona Segela a nakonec jsem si ho tam ani nevšiml. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, že si občas čeští distributoři musí asi dokazovat, že „na to mají“, a přijít v názvu filmu s nějakou jadrností, přičemž ekvivalenty „zkurveného“ patří mezi nejoblíbenější, ačkoliv se film v originále jmenuje například 11:14. Ne, nejde o žádné utkání, ale o čas, protože právě za minutu čtvrt na dvanáct v noci je osudový moment po všechny hrdiny Zkurvené noci. Ta ale nepracuje s žádným vygradovaným dějem nebo vývojem postav, protože za celých těch osmdesát minut filmu sledujete akorát cca dvacetiminutovku času příběhu, během níž se řadě postav stane dost věcí. A vy je z pohledu každé musíte prožít a odhalovat mozaiku toho, co se během tohoto časového úseku skutečně stalo. Problém je, že navzdory slibnému začátku pak nejpozději od půlky sledujete, jak hrdinové dělají zcela předvídatelně to, co dělat musí. A vy víte, co to bude, protože pokud máte alespoň něco málo usuzovacích schopností, složíte si hrubý obraz událostí poměrně rychle dohromady. A ten zbytek už moc myšlenkově podnětný ani zábavný není, třebaže v je v něm spousta tarantinovské inspirace: absurdní situace, uklízení mrtvol, mrtvoly v kufrech, mrtvoly na silnici, penisy na silnici, střelba za absurdních okolností, neobvyklé krádeže a spousta cynicky ironických náhod. Bez nich by koneckonců Zkurvená noc ani nedržela pohromadě. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Promyšlené to bylo docela dobře, jednotlivé dílky do sebe zapadají, i když těch absurdních situací je až trochu moc. Co mi ale vadilo, bylo to, že u filmu sem stále netušil, jestli je myšlen vážně, anebo ne. Také začátek byl slabší, než se začal vyprávět děj z pohledu dalších a dalších osob - druhá polovina je tedy výraznější svižnější a zábavnější. Závěr je pak očekávané vyústění toho, co už všichni vědí a čekají. I když se nedá upřít dávka originality, k lepšímu hodnocení mi ještě něco chybělo. Možná zručnějšího režiséra. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)
  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)

Reklama

Reklama