Reklama

Reklama

Dead or Alive 2: Tóbóša

  • Japonsko DEAD OR ALIVE 2 逃亡者 (více)

Obsahy(1)

Tokio ovládly dva největší gangy, Yakuza a Triády. Podvodníčku Kouzelníkovi se to však nelíbí a plánuje mezi těmito gangy vyvolat nevraživost zabitím jednoho z pohlavárů Yakuzy a svalením viny na Triády - k tomu si najme blonďatého snipera Mizukiho. Než však Mizuky stihne zmáčknout spoušť, do hledáčku mu vběhne neznámý muž a celou Yakuzáckou skvadru vystřílí. Později se ukáže že to byl Shu, Mizukyho kamarád z dětství, který se také stal vrahounem a po troše vzpomínání se tito dva shodnou "že budou vraždit lidský odpad a peníze posílat potřebným dětem na charitu". Miike v průběhu vražd předkládá otázku, zda hrdinové vlastně nejsou novodobí andělé odkojení dnešní, násilím nasáklou, dobou... (cubajz)

(více)

Recenze (11)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film ze začátku plyne dost pomalu a nudně. Ovšem počínaje scénou hraní divadla pro děti dochází k obrátce a film nabere tempo a jeden úžasný nápad střídá druhý (vražda trpaslíka, divadlo pro děti prostříhané scénami vyřizování účtů mezi yakuzou a triádami, letící peří a další). ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší díl Miikeho triologie. Pro mě jsou vždy filmy Miikyho neuvěřitelnou, bizardní studnicí nápadů a v tomto filmu tuto roli mají SMSkujícími gangsteři. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Ještě větší nuda než první díl a ještě víc o ničem. By mě zajímalo proč tohleto točil, když je to očividně jen na to, aby měl kde udat pár střelenejch nápadů jako je ta obří kláda nebo ty textovky a počítačová simulace smrti trpaslíka. Měl z toho vzít jen tady ty scénky, sestříhat to ze všech tří dead or alive dohromady a měl by zábavnej, dvacetiminutovej film :). ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Už zase vodopád poťouchlých nápadů (takhle někdo připravit divadelní představení pro děti u nás,tak je zavřou všecky,i mě),spousty krve a nějaká ta nostalgie (uvidím někdy nějakej východoasijskej akční film,kde by alespoň jeden flešbek nebyl o cákání vodou mezi chlapci?).-Kupodivu docela pevná dějová linka a Miike tentokrát maličko zvolnil.Ale jenom maličko. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

mnohem kvalitněji natočené než jednička, ani tentokrát si Miike nebere žádné servítky a úplně opouští nebo naopak vede do extrému žánrová klišé - jeho nápady jsou originální a naprosto ulítlé. Například nemluvné trio zabijáků, dorozumívající se jen esemeskami, videohrovitá poprava liliputa nebo černobílé peří letící za vystřelenými kulkami hlavních hrdinů, dodávající jim statut andělů. Prostě japonská šílenost, která pro mnohé bude totálně nestravitelná. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Na Miika celkem slabé. Mlčící smskující vrahouni ke konci byly cool. Ale proč až ke konci ? Proč se to neslo v takovém klidu. Mohlo to být aspoň o trochu víc akčnější :) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Jeden z Miikeho nejlepších filmů. Samozřejmě si zde neodpustil klasickou experimentální haluz a brutalitu, ale i přes všechny ty scény zabíjení, znásilňování mrtvol a mazlení se s obřím čurákem je to ve výsledku soutředěný a hrozně hezký drama o kamarádech z dětství co se v dospělosti sejdou jako nájemný zabijáci a stráví spolu posledních pár dní vzpomínáním a záchranou dětí v Africe. Aikawa i Takeuchi jsou tu jako vždy parádní a bez týhle dvojice by film rozhodně nefungoval. Miike se navíc posunul i jako filmař a tak je to plný hezkejch záběrů obzvlášť z ostrova na kterým se většinu filmu hrdinové schovávaj. No a vše je podbarveno příjemnou hudbou která z toho dělá skoro až meditativní podívanou. ()

dokktor 

všechny recenze uživatele

zpočátku hodně zmatené a zdlouhavé, ale jak už se chytnete, tak se vezete a jedna bizarnost střídá druhou. teď je jen otázka, jestli je film nabytý symboly (což v případě tohto snímku není úplně nemožné), nebo je to jen samoúčelná úchylárna (na což jsme u miikeho zvyklí). tak či tak, podívaná opravdu zajímavá. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Dábelská šílenost, která obsahuje takové masakry, že by se z toho jeden zbláznil. Použité nápady, stejně jako scénář a dialogy, jsou jako z jiné galaxie. Dlouho jsem se rozmýšlel jak to vlastně ohodnotit, ale na nic extra jsem nepřišel. Dávám tedy **** a 80%, ačkoliv se mi to kvůli své šílenosti nelíbilo až tak moc. Ale některé myšlenky jsou tak šíleně originální, že nelze jinak. Film bych jinak ani mocnedoporučil obecnému publiku, spíš leda jako součást Miikeho filmografie pro ty,co o ni stojí, ale neznalým by mohlo z filmu asi dost pravděpodobně jebnout. ()

picháček 

všechny recenze uživatele

kdyby se takashi držel striktně žánrově jen kombinace hororu s akčním filmem, udělal by líp. čím víc bizarností se snaží do filmu zakomponovat, tím víc to působí prvoplánově a nefunguje to. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Po úvodním výstupu kouzelníka (v podání režiséra Šinji Cukamota) jsem od filmu mnoho nečekal, ale Miike naštěstí propojil svět bizarního násilí se světem dětským a přihodil do svého komiksu humanismus tak plakátový, až je dojemný. Okamžiky připomenou Kitana, jedna působivě sestříhaná sekvence Coppolova "Kmotra"; jistý kritik mě poučil, jak si mám vyložit ono počítačové hejno: spíš jakési fúrie než andělé. ()

Reklama

Reklama