Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (272)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Provokativní exploatační film, který působivě inscenuje komiksově stylizované násilí, ale je příliš uzavřen ve svém světě gore atrakcí pro gore atrakce. Zdánlivě příběh mladíka, který je naprogramován vraždit, ačkoliv mu svědomí říká opak, a touží po vykoupení, se příliš točí v kruhu stále opakovaných scén, které film nikam neposouvají. Ve skutečnosti ale je směřování pozornosti na Ichiho pouze zrádnou pastí názvu filmu, protože hlavním (anti)hrdinou filmu je spíše sympatický masochistický psychopat Kakihara, který touží Ichiho najít a nechat se jím mimořádně bolestivě zabít. Jeho motivace je na rozdíl od nevyrovnaného Ichiho sice zvrhlá, ale natolik silně sugerovaná, že si na konci filmu přejeme, aby Ichi Kakiharu zabil, nikoliv kvůli potrestání padoucha, ale abychom mu pomohli splnit jeho "sen" (přičemž úplný závěr filmu - Kakiharova smrt - snový charakter má a dá se jako sen i interpretovat). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dějově lehce zmatená exploze násilí. To samo o sobě je vskutku ďábelsky a detilně propracovné, na druhou stranu tempo je místama dost kolísavé, místama mně film uspával, místama jsem nestačil valit oči. Každopádně je nutno uznat, že ICHI je nadprůměrná záležitost, takových filmů se moc nevidí, režie je vynalézavá a atmosféra je super. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co napsat o téhle totální šílenosti bez hlavy a paty, kde i ten největší introvert je vlastně masový vrah? Možná jen koukněte na to :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"WOW....to je úžasné." Tohle řiká jedna z postav když zrovna chcípá a ve stejnym duchu se nese celej film. Ta brutalita je tak extrémní, až je to někdy komický. Kakihara je jedna z nejvíc cool filmovejch postav co jsem kdy viděl. Takashi Miike je můj novej režisérskej idol. Tenhle film MUSÍTE VIDĚT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wtf?? Ani Akční, ani Horor, Ale Komedie a Krimi! Neuvěřitelnééé!!! Čekal jsem, že nájemný Vrah Ichi bude Frajer jako blázen a on si tam běhá v obleku Batmana a řeže lidi Botou!! Mega Splatter.. otevřou se dveře a vyletí z nich 25 Litrů krve a 250 Končetin.. Líbíli se mi dvě scény, které Hodnotím pozitivně.. Zbytek k Smíchu! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď niekomu ubližujete, nemyslite na bolesť, ktorú cíti. Sústreďte sa na potešenie, ktoré máte z jeho bolesti.“ Jedálny lístok z vyberanej kuchyne. Pretnutie krčnej tepny, amputácia jazyka, vylievanie žeravého oleja (po príprave vyprážaných kreviet) na muža (za háky zaveseného zo stropu), skackanie na jednej nohe (čo sa stalo druhej?)... a už som sa zmienil o tom, čo tu robia mužom s penismi? Dá sa človeku vôbec odtrhnúť ruka? Nálož WTF brutalít je taká vysoká, že proste "musím" dať 80%. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Takaši Miike je jednou z nejpozoruhodnějších osobností světového filmu. Navzdory žánrově i tematicky pestré filmografii ho mnoho lidí má za tvůrce divných, obscénních a stylově brutálních filmů a Ichi, jeden z jeho nejproslulejších titulů, to zdánlivě potvrzuje. Jenže na dílo brakového režiséra je film v postavách příliš propracovaný, v užití a stylizaci násilí příliš důmyslný a v závěru až příliš matoucí a zcizující. Miike totiž moc dobře ví, co dělá, a ze všeho nejradši manipuluje diváky. Ichi je jeho sonda do diváckého vnímání násilí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je zvlastni film, neni spatnej, ale cekal jsem vic. Problem je v kolisave urovni. Misty film jede ve velkem tempu, drsna hudba, nejaka ta krev a spousta cerneho humoru a pak najednou strih a najednou je na place neskutecne velky mnozstvi postav, diky nimz se film stane zmatenym a zacnete se ztracet v deji. Navic spousta japoncu si je dost podobna. Takze fakt nevim, jak film ohodnotit. Navic ani to tolik probirane nasili neni tak velke, aby me nejak otraslo. Par nechutnejch scen, ktery ale reziser nijak zvlast detailne nezabira, aby se v nich vyzival a navic nekdy triky pusobi dost digitalne a tech scen tu tolik neni. Nicmene hlavni "hrdina" Kakihara je nehorazne cool a vetsina scen s nim je perfektnich, hudba je obcas uplne mimo a obcas super, kamera obcas zajimava a zabira ruzne detaily a pribeh ve sve podstate dost jednoduchej a presto misty zmatenej. A samotnej Ichi je docela uchylacek, ale cekal jsem vetsiho drsnaka. Takze na jednu stranu jsem cekal vic (hlavne krvavejch scen, misto kerejch sem spis dostal cernohumorne sceny, i kdyz dost drsne), ale na stranu druhou, jsem se nudil jen minimalne, takze bych to videl na ty 4*. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Apologická štúdia sadomasochizmu natočená veľmi štýlovým spôsobom. Podľa mňa má Ichi až príliš veľa styčných miest s Oldboyom, a ak som záver pochopil správne, potom ešte viac. Každopádne nájdu sa i kazy, ako napríklad príliš dlhá stopáž, neprehľadný scenár, komické vyznenie splatterových scén a niektoré zjavné nelogičnosti, avšak vizuálny obal, réžia a niektoré postavy (Karen, Kakihara) stoja za pozornosť. Mimochodom japončina prekladaná angličtinou z úst peknej japonky je naozaj vzrušujúca. :-) 8/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Sadisticko-masochistická vybíjená umocněná japonskou úchylností s tím, že hybným elementem není míč, ale nabroušené čepele, mučící jehly, popř. nůžky, či háky, které dohromady s dobře napsanými a ještě lépe zahranými postavami vytváří velmi nepříjemné a bolestivě krvavé scény. To, že někteří šikmovocí točí šílenosti, vím už dávno (viz. Tetsuo nebo 964 Pinocchio), ale právě zmíněné příklady (včetně Ichiho) jsou filmy, ke kterým si dokážu najít vcelku pozitivní vztah. Asi jsem taky šílenec. A sakra, babička se už zase shání po svých jehlicích na pletení, musím si je z těch bicepsů rychle vytahat... dávám 70%, protože občas mě paní Nuda docela rázně proplesknula, znovu bych si to asi nepromítnul, ale ačkoliv to v podstatě nemá kloudnou myšlenku, mnoho scén bylo více než působivých... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

V záplavě krvavých scén toho nejhrubšího ražení mě potěšil humorný podtón v celé druhé půlce filmu, natěšený a příjemně vzrušený Kakihara, který se nemohl dočkat toho nejhoršího zabijáka, fascinovala mě pusa od ucha k uchu...no dobře, uznávám, že tenhle film není pro každého a především by se na něj měli koukat jen psychicky vyrovnaní jedinci. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mimořádně ujetý film o silně pošramocených hrdinech, kteří ač jsou postrachy svého okolí, zůstávají otrokami své zvrácené masochistické touhy. Hlavní atrakcí filmu jsou poměrně nechutné, ale nikoli vyloženě nevhodné brutality. Děj si jejich zakomponování do filmu dokáže většinou obhájit, přesto ale scénář není tak dynamický, jak by mohl být. Dvě hodiny stopáže mohly být zkrátka využity lépe, obzvlášť když se jedná o tak nevšední film s potenciálem pro více podivností. 7/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem si poslechnoit japonštinu, tak jsem to dostala... jinak... ano, velice zajímavé, velice brutální :-) Taková rodinná podívaná ^_^ ()

tombac 

všechny recenze uživatele

No nevím, co si o tomto svérázném dílku myslet, ale jisté je, že jsem jím byl bezmezně nadšen. To jste ještě neviděli... Ufňukaný loser Ichi v úboru kolečkového bruslaře v záchvatu půlící gangstery, ženský i děcka vs. cvaklý sadista Kakihara se vskutku ďábelským šklebem mající zálibu v trochu drsnější akupunktuře. Šíleně zábavná a krvavá úchylnost, která však v mnoha chvílích působí překvapivě realisticky. Nic pro slabé žaludky. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Z původní mangy (Koroshiya Ichi, 1998 - 2001) od Hideo Yamamota, přepsal na filmový scénář Sakichi Satō a natočil Takashi Miike. Zvrácené, plné krve, bizarně komicky sebe-ironické. Výborně natočené a propracované, hlavní postavy úžasné a úchylné zároveň. Film, který dokáže ohromit, pobouřit i zaujmout a divák neví do poslední chvíle, co si má myslet. 85 % ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Výborný film, který není vystavěn na násilí, i když je mu věnován dostatek prostoru. Ichi the Killer disponuje úžasnými klady, ať je to již skvělé herecké obsazení, úžasná hudba, rychlý střih, skvělá hudba či dynamická režie. Takashi Miike přizpůsobuje režijní styl příběhu a to jak vyprávění, tak i náladám hrdinů. A právě hrdinové jsou jednou z nejlepších věcí, které tenhle snímek má. Zejména Kakihara je úžasný a jeho skon je velmi dobře podaný, tenhle film se ale věnuje širokému spektru postav, které tahají jedno eso z rukávu za druhým a mají tak neustále čím překvapovat, přesto však má divák pocit, jakoby je již dlouho důvěrně znal (tomu napomáhá i kamera, která přímo vtahuje diváka do filmu). Takashi Miike je nesporný talent a od teď si na něj budu dávat mimořádný pozor. [TOP 19/7 60%] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja normálne neviem čo na toto povedať! Takúto hovadskú úchylnosť môžu splodiť hádam len Japonci. Neboja sa ukázať krv, črevá, vnútornosti, odrezať chlapcovi hlavu, žene bradavky a snáď ani nie je film, ktorý je taký úchylný, sadistický, drsný a zároveň cool svojho žánru ako tento. Navyše aj dejovo nie je zlý a príbeh je zaujímavo podaný aj spracovaný. Len akosi tie prvky komédie som nepostrehol. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý thriller od Takeshi Miikeho. Má dobrý príbeh o mafii, ktorej šéf zmizne, ale nechcú to nechať len tak a urobia všetko preto, aby ho našli a obzvlášť ich hlavný zabijak užívajúci si bolesť každého druhu, ale časom zistia, že v meste je ešte jeden psychopatický zabijak, ktorý za sebou necháva len krvavú spúšť a tak sa zabijak z mafie nevie dočkať, kým sa stretne so svojim najväčším rivalom. Spracovanie je pomerne dobré, celý čas sa na to dobre pozerá, film dokáže zaujať už od začiatku a bez jediného výraznejšie slabého miesta sa mu to darí až do úplného záveru, čo hlavne pri tejto dĺžke poteší, film si udržuje tú správnu zábavnosť, samozrejme v rámci možností tejto témy, ale to je asi tak všetko, k nikomu som si nedokázal vytvoriť akýkoľvek vzťah, nikto mi ani nevadil, ale ani som nedokázal niekomu fandiť a tak ma ani na okamih nedokázal dej vtiahnuť a bolo mi prakticky jedno, ako to bude pokračovať, prípadne skončí. Čo sa týka akcie, alebo v tomto prípade skôr násilných scén, tak vo svojej kategórii patrí medzi výrazný nadpriemer. Nie je ich zbytočne moc, sú správne rozdelené v priebehu filmu, až na jednu scénu žiadna netrvá dlho a oceňujem, že sa to vôbec neberie vážne a tak aj napriek množstvu krvi a samým drsným momentom pôsobí skutočne nepríjemne len jeden moment, rezanie jazyka, zvyšok si drží tú správnu zábavnosť. Len ma mrzí, že krvilačnejší zabijak, ktorý po sebe zanecháva len miestnosti plné krvi a vnútorností toho až tak moc nepredvedie, tie lepšie situácie sú mimo záber a priestor má takmer iba pri zabíjaní žien svojou zaujímavou obuvou. Herecké obsadenie je na tom dobre, zaujímaví predstavitelia zabijakov, či už charizmatickejší Tadanobu Asano, alebo krvilačnejší Nao Omori, dobre obsadené vedľajšie postavy, tu nemám problém. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu ani nemám čo kritizovať, síce určite nie som nadšený, ale viditeľne to dopadlo presne tak, ako to aj Takashi Miike mal v pláne. S týmto filmom nemám žiadny väčší problém, pôsobí originálne a zaujímavo a našťastie ani na okamih nenudí, ale nedokážem si k nemu vytvoriť nejaký lepší vzťah, takže lepšie hodnotenie dať nemôžem. 64% ()

Reklama

Reklama