Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

salalala 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček, který je nesmírně zajímavý a možná i realistický. Reynolds se tu hodně vyřádil a příjemně mě překvapil. Má dost nápadů, který využívá, hraje si s obrazem a kamera je výborná. Některý záběry hodně zajímavý a neobvyklý, to se mi líbilo. Samuel L. Jackson je výbornej a roli mu naprosto věříme, vystihl to dobře. Atmosféra hodně drsná, temná a depresivní, což je pozitivní. Hudba sedla, vyjadřovala přesně to, o čem ten film je. Škoda jen toho konce, ten mě trošku zklamal. Proměna vraždícího studenta byla lehce násilná a nevěrohodná, konec trošku moc přitaženej za vlasy. Nebýt toho, dal bych o deset procent víc. Ještě bych vytknul místy lehkou zmatenost a nepřehlednost. Jinak ale super film, který určitě ještě párkrát uvidím. Zatim jasně nejlepší Reynoldsův film. 70% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Silný smutný a dramatický príbeh o tom, ako systém sa nedokáže vysporiadať s agresivitou mládežníckych gangov a skupín a jedincov v štátnych školách. Aj napriek záveru filmu. S.L. Jacksona som videl hrať už aj lepšie, úloha učiteľa mu veľmi nesedela, hold Sidney Poitier to nebol :). ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät tu mame ucitela, ktory sa dostal medzi bandu kriminalnikov, ale tentokrat to nebude o tom, ze na konci roka ho budu ziaci prosit, aby na skole zostal, tak ako to poznam z NEBEZPECNYCH MYSLIENOK (1995) s Michelle Peiffer, aj ked je pravda, ze ten film bol podla skutocnosti alebo spomeniem PANU UCITELI Z LASKY 2 (1996). 187 je drsny a nechutne realny film, pri ktorom sa nam obycajnym smrtelnikom ani nechce verit, ze v USA naozaj taketo skoly existuju a skolske vedenia ani nemaju zaujem pozriet sa osobne do pavilonov tried, v akom stave vyzeraju a ktore tieto ziaci navstevuju a mozeme len dufat, ze az do takychto rozmerov to nepride az k nam, aj ked urcite nasilie na niektorych skolach stupa. O ucitelovi, ktory sa dostal do drsnej skoly plneho gangu bola natocena aj parodia s Johnom Lovitzom BLAZNIVA SKOLA (1996), ktora zrejme parodovala uz spominane NEBEZPECNE MYSLIENKY. Je zvlastne a urcite pozitivne, kam vstupil reziser prostrednictvom tohto filmu v porovnani z dobrodruznymi filmami z jeho filmografie, ked si spomeniem na ROBINA HOODA: KRALA ZBOJNIKU (1991), RAPA NUI - STRED SVETA (1994), VODNY SVET (1995), HRABE MONTE CHRISTA (2002) alebo TRISTANA A ISOLDU (2005)... 25.03.2010 ______ Samuel L. Jackson - (Trevor Garfield) +++ John Heard - (Dave Childress) +++ Kelly Rowan - (Ellen Henry) +++ Clifton Collins Jr. - (Cesar Sanchez) +++ Tony Plana - (Principal Garcia) +++ Karina Arroyave - (Rita Martinez) +++ Lobo Sebastian - (Benny Chacon) +++ Demetrius Navarro - (Paco) +++ Hudba: David Darling a Michael Stearns +++ ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

187 je v americkem policejnim slangu kod pro vrazdu. Hlavni hrdina proziva striktni fullkontakt s realitou americkeho skolstvi, a to bez hollywoodskeho prikraslovani. Ze sve pozice ucitele i pres osobni traumata opet riskuje obet nejvyssi. Fantasticky zahrane a ne zrovna optimisticke drama ze skolniho prostredi. Nepravem trochu zapomenuty snimek s trpkym poselstvim o stavu americke spolecnosti / skolstvi. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jinejch filmů na téma novej učitel v nějaký příšerný škole (např. Nebezpečné myšlenky nebo Ukaž, co umíš), kde nakonec i ty nejproblémovější žáci toho učitele začnou brát pomalu jako nejlepšího kámoše, tady několik žáků učitele rádo fakt nemá a ten učitel nemá rád je. Díky tomu vydrží až do úplnýho konce jakási mrazivá atmosféra a napětí, jak to vlastně celý dopadne. Finále á la Lovec jelenů mi sice přišlo trochu neuvěřitelný, ale celkově se mi film líbil. Navíc soundtrack obsahuje celkem dobrý songy od Massive attack. 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)

Reklama

Reklama