Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Darling a Michael Stearns: 1. Slack Hands - Galliano ,2. Spying Glass - Massive Attack ,3. Release Yo Delf (Prodigy Mix) - Method Man ,4. Stem - DJ Shadow ,5. Flipside - Everything But The Girl ,6. Karmacoma - Massive Attack ,7. In November - David Darling ,8. Neither Sing Sing Nor Baden Baden - Big Bang ,9. Raincry - God Within ,10. Pregao - Madredeus ,11. The Wilderness - V-Love ,12. Mankind (Part ll) - Jalal , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to náhodou Pyrrovo víťazstvo?“ Neviem, ako sa to Kevinovi Reynoldsovi v 187 podarilo, faktom je, že sa jedná o výbornú a originálnu drámu s takmer až trilerovou príchuťou a prepracovanou psychologickou zadnou projekciou. Vo fatálnom príbehu, ktorý sa proste nemôže skončiť dobre, dominujú skvelý Samuel L. Jackson ako „nasratý učiteľ s kušou“ a LOVEC JELEŇOV. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/170132/187-80.html ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne drsny drama. Cekal jsem takovou tu variaci na bandu smejdu, co se polepsi pod vedenim cool ucitele, ale nic takovyho se tady nestane. Studenti jsou az na minimum vyjimek banda tech nejvetsich zmrdu a Samuel si pomalu, ale jiste uvedomuje, ze po dobrym to nepude. A vyvoj filmu je fakt hodne zajimavej a konec je hodne slusnej masakr. Jinak Samuel podava fakt perfektni vykon a vsichni studenti vypadaj skvele prirozene. Mozna obcas to akorat tvurci prehani s tim ukazovanim, jak je system skolstvi spatnej. Trosku mi akorat vadila takova divna, misty psychedelicka kamera, sice to vtahne do deje, ale obcas to pusobilo divne. Hodne dobry 4*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jinejch filmů na téma novej učitel v nějaký příšerný škole (např. Nebezpečné myšlenky nebo Ukaž, co umíš), kde nakonec i ty nejproblémovější žáci toho učitele začnou brát pomalu jako nejlepšího kámoše, tady několik žáků učitele rádo fakt nemá a ten učitel nemá rád je. Díky tomu vydrží až do úplnýho konce jakási mrazivá atmosféra a napětí, jak to vlastně celý dopadne. Finále á la Lovec jelenů mi sice přišlo trochu neuvěřitelný, ale celkově se mi film líbil. Navíc soundtrack obsahuje celkem dobrý songy od Massive attack. 75% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Až nečakane nekomerčná a úprimná spoveď o osude učiteľov na intelektuálne zaostalých školách. Tak úpriná, že celé to zachraňujú len otázky vynárajúce sa v poslednej tretine, zodpovedané v šokujúco dramatickej záverečnej 5 minútovke. ps: film na jedno videnie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri tejto dráme nebudete roniť pri konci slzy a to ja napriek tomu, že psychologické rozpracovanie postáv je na dosť dobrej úrovni. Je to tým, že film dostáva až thrillerový nádych a v samotnom konci skôr tuhne krv v žilách, než by malo zmäknúť srdce. Ani by som nepovedal, že tá dusná hip-hopová hudba tomu bude tak svedčať. L.Jackson je na podobné role s rasisitickým podfarbením ako stvorený. Ani neviem prečo strhávam hviezdičku. Asi najviac mi vadili prehnané drsňácke výrazy a občasné komparzácke skraty. 85%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Serou vás už patetické filmy, kde příjde učitel mezi problémové žáky a řeší to s nima tancem, zpěvem nebo nějakou jinou teploušskou metodou, která v takové společnosti nemůže za žádných okolností fungovat? Sammy Lee je tu pro vás aneb už žádné "How do I reach these kiiiids?"! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekvápko. Jeden z filmov, ktorý ameriku neukazuje zrovna ako miesto, kde by sa dal žiť šťastný život. Obsahovo, zvukovo aj obrazovo veľmi pochmúrna a surová dráma rozprávajúca o tom, že nenávisťou vzniká len ďalšia nenávisť a pomsta neponúka žiadne uspokojenie, ale len bolesť. Ako ďaleko však človek musí zájsť, aby to zistil...? Dokonalá rola pre S.L Jacksona. (8.5/10) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Skvělé a vděčné téma temnějších odstínů (nemyšleno rasově) komplikuje délka, zašmodrchanost a pár do očí bijících nepravděpodobností, které do příběhu zavítaly z béčkovějších končin a jsou vyloženě na efekt. Sam (už se mi sem zase pletl Mace) je výtečný, zajímavá je také stylizace a kamera. Byl bych opravdu moc rád, kdyby se tenhle film demonstrativně promítl všem mým oblíbeným kantorům, kteří tvrdí, že třída knihomolů je nevzdělaná a zpustlá banda, která se nedá zvládnout. "Viděl jste Lovce jelenů, pane Gé?" 3,5* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät tu mame ucitela, ktory sa dostal medzi bandu kriminalnikov, ale tentokrat to nebude o tom, ze na konci roka ho budu ziaci prosit, aby na skole zostal, tak ako to poznam z NEBEZPECNYCH MYSLIENOK (1995) s Michelle Peiffer, aj ked je pravda, ze ten film bol podla skutocnosti alebo spomeniem PANU UCITELI Z LASKY 2 (1996). 187 je drsny a nechutne realny film, pri ktorom sa nam obycajnym smrtelnikom ani nechce verit, ze v USA naozaj taketo skoly existuju a skolske vedenia ani nemaju zaujem pozriet sa osobne do pavilonov tried, v akom stave vyzeraju a ktore tieto ziaci navstevuju a mozeme len dufat, ze az do takychto rozmerov to nepride az k nam, aj ked urcite nasilie na niektorych skolach stupa. O ucitelovi, ktory sa dostal do drsnej skoly plneho gangu bola natocena aj parodia s Johnom Lovitzom BLAZNIVA SKOLA (1996), ktora zrejme parodovala uz spominane NEBEZPECNE MYSLIENKY. Je zvlastne a urcite pozitivne, kam vstupil reziser prostrednictvom tohto filmu v porovnani z dobrodruznymi filmami z jeho filmografie, ked si spomeniem na ROBINA HOODA: KRALA ZBOJNIKU (1991), RAPA NUI - STRED SVETA (1994), VODNY SVET (1995), HRABE MONTE CHRISTA (2002) alebo TRISTANA A ISOLDU (2005)... 25.03.2010 ______ Samuel L. Jackson - (Trevor Garfield) +++ John Heard - (Dave Childress) +++ Kelly Rowan - (Ellen Henry) +++ Clifton Collins Jr. - (Cesar Sanchez) +++ Tony Plana - (Principal Garcia) +++ Karina Arroyave - (Rita Martinez) +++ Lobo Sebastian - (Benny Chacon) +++ Demetrius Navarro - (Paco) +++ Hudba: David Darling a Michael Stearns +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komorní drama One Eight Seven začíná velmi slušivě. A stejně jako řadu jeho předchůdců ho napsal sám život. Středoškolský učitel Trevor Garfield si prošel svým, ale na svou profesi nezanevřel. A to i přesto, že se po brutálním pobodání 15 měsíců stala jeho přechodným domovem nemocnice. Nyní se vrací, s čistým štítem, ale i když se pro něj jeho noví svěřenci stanou výzvou, tak nedokáže bez emocí sledovat stoupající agresivitu studentů a lhostejnost vedení školy. Jeho kroky jsou sice chvályhodné, ale zaručeně si s nimi zadělává na pořádný malér (pro mě docela podivný závěr á la Lovec jelenů). Krocení neposlušných žáčků se veze prakticky na stejné vlně a každý z průseru bruslí po svém – snímků o dětech ulice tu už bylo mnoho, teenageři vychovaní v pouličních přestřelkách, rasistických poměrech a chudobě mě tak v druhé polovině dvouhodinového snímku přestali i díky kostrbaté režii z ničeho nic zajímat. Emoce pozvolna vychladnou a zůstanou otázky, co tenhle místy matný film může kromě výtečného Samuela L. Jacksona (a vesměs většiny dospělých herců) nabídnout.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

I kantořina může být rizikový povoláním, v němž jde o život...Možná bych měl raději jednu hvězdičku ubrat, ale takřka po celý film jsem si užíval atmosféru, kterou americké školství v tomto snímku poskytlo, tudíž hodnocení nechám na oněch 4*. Pro mě osobně příběh vygradoval podezříváním Trevora Garfielda a závěr, který měl být nejspíš vrcholem uplynulých 119 minut, mi dojem mírně pokazil. Samuel L. Jackson opět potvrzuje, jak kvalitním a přesvědčivým hercem je a nebýt něj, tak 187 není zdaleka tak působivý, jako ve skutečnosti je. Kdybych měl nějak v krátkosti vystihnout tento počin, tak se jedná o Panu učiteli s láskou trochu jinak :) a mohl by sloužit jako příručka absolventům pedagogických škol. Bezradnost kantora byla na počátku filmu mistrně zpracována. Mimochodem i na tento problém poukazoval v méně drsné formě Chuck Norris v některých epizodách Walkera texas rangera :) P.S. Zmínka o československé pistoli potěšila :) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný snímek-drama jednoho muže-osobnosti, který již dlouhá léta učí čím dál více se zhoršující americkou mládež z méně uspokojivých sociálních vrstev. Jak asi dopadne vztah veterána teorie s mladým fetujícím praktikem, který nezná nic jiného, než výchovu ulice..?!! Role Garfielda přišita na kůži správnému herci, pan Jackson se jí zhostil nejlépe jak mohl. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +určitě poutavej námět, reálné zpracování, dobrý hudební motiv, celkem dobrá technická stránka (kamera, střih) -bohužel tmavší obraz, pomalé tempo, málo akce a v konečném důsledku reálné zpracování/// Zhruba první polovinu jsem byl k filmu připoután, s očekáváním kdy už se něco pořádného stane. Jenže když dojde na věc, tak scény působí dost chaoticky a nevím kdo koho oddělal (i když předpokládám). Prostě to není pořádně znázorněno. Některé scény jsou solidní (pes, rozmlácená třída, první útok, scény s žačkou), přesto je jich málo a film postupně začíná nudit. Závěr filmu je asi zajímavej, to ale musíte posoudit sami./// Celkem 52%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď je na človeka toho moc a nepomôže mu ani spravodlivosť, ktorú by mal garantovať štát, tak niet divu, že to láka, aby si to človek vyriešil sám a že mu nakoniec z toho rupne v bedni... Dejová linka sa mi síce zdala celkom ošumelá a pocitovo sterilná, ako by úplne zbavená emócií, no na druhú stranu formálna stránka nebola vôbec zlá a páčila sa mi aj myšlienka v závere. Aj keď to s tým "Lovením jeleňov" sa mi zdalo trápne. Priemer. 60/100 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Drsný snímek vypovídá o tom, jak to chodí mezi gangsterskými studenty. Atmosféra filmu byla celkem dobrá a scénář na to, že ho napsal opravdový učitel, tak nebyl vůbec špatný. Bohužel se vůbec nepovedl konec, byl sakra nevěrohodný. ()

Reklama

Reklama