Reklama

Reklama

Robin Hood: Král zbojníků

  • Česko Král zbojníků Robin Hood (více)
Trailer

VOD (1)

Král Richard vedl třetí křížovou výpravu, které se účastnilo mnoho mladých šlechticů. Robin z Locksley při ní upadne do zajetí. Podaří se mu však osvobodit a společně s maurským přítelem Azimem se vydá do Anglie. Jenže doma zjistí, že jeho otec je mrtvý. Nechal jej zabít šerif z Nottinghamu, který spravuje hrabství. V době královy nepřítomnosti hrabství pustoší, lidé mají hlad, zatímco on je okrádá a vraždí. Mezitím plánuje, že převezme vládu nad zemí tím, že se ožení s královou sestřenicí Marianou. Nikdo nemá odvahu se mu vzepřít. Robin ale musí pomstít svého otce, stane se překážkou, kterou chce šerif odstranit. Robin s Azimem najdou útočiště v táboře zbojníků. Statečný Robin se brzy stane vůdcem zbojnické bandy a začne dávat zemi do pořádku. Přepadává bohaté a peníze poté dává chudým hladovým lidem. Lid ho proto má rád. Brzy jim dojde, že pokud chtějí být skutečně svobodní, budou se muset vzepřít tyranovi a společně s Robinem jej svrhnout. (TV Prima)

(více)

Recenze (613)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner v jedné ze svých nejzábavnějších rolí, Morgan Freeman jako Saracénský válečník, Alan Rickman jako dokonalá fraškovitá špína Šerif z Nottinghamu, doslova královský Sean Connery, Christian Slater jako zákeřná lasička, jenom Lady Marion snad mohla být trochu hezčí (když už ji hrála i Uma Thurman nebo Kate Moss;)). Velkofilm o Robinu Hoodovi, do devadesátých let nadšeně vlétající hrdinský epos, který rozhodně nemá s původní pověstí příliš společného. Ale je to skvělá podívaná a i ten soundtrack stojí za hřích (pokud trpíte averzí ke kanadským dřevorubcům, vezmete určitě zavděk OST od Michaela Kamena). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tenhle film se mi vybaví, když se řekne hollywoodská limonáda, ale těsně za tímto už jaksi pejorativním označením neomylně přikvačí slovo kvalita. Že to nejde dohromady? Nedejte na škarohlídy, podívejte se sami a pak mi dejte za pravdu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejznámější verze příběhu o legendárním zbojníkovi. Kevin Costner v době své největší slávy oplýval charismatem a dokonce i hrál a ne jen simuloval herectví. Slušný výkon předvádí i Morgan Freeman, ale hlavně mě zaujal Alan Rickman jako největší záporák filmu. Jeho výkon je opravdu skvělý a zastiňuje všechny ostatní postavy filmu přesto, že nemá tolik prostoru. Hold asi něco bude na těch povídačkách, že role záporných hrdinů jsou ty nejjednodušší, protože se při nich málokdo musí výrazně přetvařovat. :) Tím ale nechci říct, že je to zrovna Rickmanův případ... :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem jedna z ostud, která tento původní film o Robinovi Hoodovi dosud neviděla. Nicméně mám poznatek, který stojí za to sdělit. Jde o to, že pokud jste dřív viděli parodii od Mela Brookse, tak už nikdy tento film nebudete moci brát vážně. Utahuje si z konkrétních scén a já tam tu parodii kolikrát viděl víc, jak tenhle, poměrně vážný, kousek. Historicky je to ale zábavné, Costner je solidnej mánička a celé to má takový duch toho poctivě historického, co se točilo, než do všeho vstoupil digitál a rozkurvil, co mohl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $165,493,908Tržby Celosvetovo $390,493,908Moja srdcovka! /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hezký, příjemný romanticko dobrodružný film se slušným Costnerem. Pěkný příběh a naprosto úžasná hudba(hlavně písen Everything I Do I Do It For You od Bryana Adamse). Prostě hezkej filmek. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Spolu s nádherným britským fantasy seriálem Robin of Sherwood nejlepší převedení legendy o Robinu Hoodovi na filmová plátna (seriál byl ale ještě lepší, hlavně kvůli své mystické atmosféře a hudbě skupiny Clannad). Jedna z mála dobrých hereckých rolí Kevina Costnera (spolu s Tancem s vlky). Král zbojníků Robin Hood je vlastně taková hollywoodská variace na středověké hrdinské eposy - velké výpravné dílo s typizovaným pozitivním hrdinou, zde ale středověkého aristokrata rytíře, bojujícího o čest a obvykle i o ruku své paní, nahradil legendární ex-rytíř vydávající se na cestu desperáda... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spíše než o legendu, z které tu ostatně stejně nezůstal kámen na kameni, jde o klasickou pohádku s nejvíc zlým tyranem (všechna čest Rickmanovi, tohle se ctí uhrát nebyl zrovna nejlehčí úkol) a nejvíc hodným klaďasem. Odpočinkově příjemné, nezapamatovatelné, nevýpravné, místy hodně vtipné, takřka nikdy směšné a s nepostřehnutelným rozdílem mezi klasickou a rozšířenou verzí. Naštěstí výrazně méně ujuchané než verze ze třicátých let, ale na nic více než na dobrý film to stejně nestačí. Jo, a zrušte Vánoce! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Overture and a Prisoner of the Crusades ,2. Sir Uy of Gisborne and the Escape to Sherwood ,3. Little John and the Band in the Forest ,4. The Sheriff and His Witch ,5. Training Robin Hood Prince of Theives ,6. Maid Marian ,7. Marian at the Waterfall ,8. The Abduction and the Final Battle at the Gallows ,9. (Everything I Do) I Do It for You ,10. Wild Times ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa v roku 1991 rozhodol narcis Kevin Costner (to už mal za sebou triumfy POLE SNOV a najmä TANEC S VLKMI) so svojím vtedy-ešte-kamarátom režisérom Reynoldsom (neskôr ich čakali ešte VODNÝ SVET, RAPA NUI a dočasný koniec vzťahu ukončený mini-sériou Krvavá vojna: Hatfieldovci a McCoyovci), oživiť legendárneho anglického zbojníka, nezohnal len mastný rozpočet a množstvo tradične sychravých, typicky anglických lokácií. Zohnal tiež tomu všetkému odpovedajúci veľkofilmový scenár (akcia, hrady, kobky, láska, humor, je tam proste VŠETKO) a slávneho speváka, ktorý k filmu naspieval veľký romantický song. A zbytočne nerozmýšľal – prihodil tu maurského osobného strážcu (Morgan Freeman!), tam Alana Rickamana ako afektovaného titulného zloducha, tamto zlú čarodejnicu (ufff), hentam hrdého Seana Conneryho (ktorému kedysi dopomohol k Oscarovi vďaka kriminálke NEPODPLATITEĽNÍ) a ja neviem čo všetko ešte. Je to bordel, ale prekvapivo zručne nakrútený, herci výborní (s výnimkou nevierohodného Christiana Slatera, naopak príjemne poteší Nick Brimble). Jemne (alebo skôr poriadne?) tupé, ale tiež riadne zábavné dobrodružstvo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi zpracovani Robina Hooda, aspon z tech filmu, co jsem o nem videl. Kevin Costner se do role skvele hodil a hral fakt dobre a skvele ho doplnoval Morgan Freeman. Mastrantonio mi ze zacatku nesedla, ale postupne jsem si uvedomil, ze se do filmu skvele hodi. Ale jednoznacne nejlepsi je Alan Rickman, tohle je jedna z jeho nejzapornejsich roli a je fakt hodne krutej. Film prijemne ubihal, takze jsem si ani neuvedomil jeho dylku a navic to vse pusobi docela velkolepe a je to podkresleny hezkou sviznou hudbou. Tohle je proste dobre odvedenej dobrodruzne romantickej film a jelikoz filmy s tematikou Hooda mam hodne rad, nemuzu jinak, nez za 5*. P.S. Jen je skoda, ze nikdy v zadnem filmu s Hoodem, nejsou ukazane krizacke vypravy, na ktere odjel. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh v příjemném zpracování se sympaťákem Costnerem a totálním pošukem Alanem Rickmanem, v roli záporáka, který se pro podobné role prostě narodil! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Robinů Hoodů, s Costnerem Robinem, "Arabem" M.Freemana a Alanem Rickmanem coby šerifem z Nottinghamu. Na závět se objeví ve štěku i Sean Connery coby král Richard, prostě osazení je kultovní, šípy lítají, jenže romantické historické trháky tohohle druhu už tak úplně nesedí mému vkusu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/7683-robin-hood-kral-zbojniku/videa/ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejzdařilejší adaptace příběhu o legendě Sherwoodského lese. Skvělý Costner, vynikající Freeman a v roli šerifa z Nottinghamu mě velmi zaujal ještě Alan Rickman. Navíc skvělá píseň Bryana Adamse (Everything I Do) I Do It for You. Prostě klasika 90. let. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příběh anglického lidového hrdiny, který bohatým bral a chudým dával, byl povzbuzením pro saské obyvatele středověké Anglie pod normanskou nadvládou a ztělesňoval volnost a nespoutanost odedávna spojovanými s lesy samotnými, zaujal filmaře už nesčesněkrát, ale v paměti většiny z nás už zůstane především tato verze. Příběh je zde zredukován na obvyklé schéma láska-zrada-nenávist-pomsta, ale způsobem, za který není třeba se stydět (až tedy na ty Kelty coby barbarské nástroje výkonu moci šerifa a jeho čarodějné pomocnice) a s velmi dobrým obsazením. Diváka ale spíš než hlavní dvojice zaujme kouzelně ďábelský šerif Alana Rickmana nebo z opačné strany barikády Morgan Freeman a Sean Connery, naservírovaný divákovi jako pomyslná třešnička na dortu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Robin Hood krade peníze z mé kapsy, nutí mě ožebračovat lidi a oni ho za to milují?" Šerif z Nottinghamu byl nejlepší, ale bavil mě i Robin z Locksley, Azim či bratr Tuck. Ovšem Mariana to celé zabila. Ona mi ani trochu nepřipomínala osobu, kvůli které bych začal zamilovaně plánovat složitou vojenskou operaci. Ona by prostě zůstala Šerifovi. Sorry, chlape. Ale jinak mě to braní bohatým a dávání chudým hodně bavilo. ()

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama