Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

DRC je typickým synonymem slova originalita. A to ve všech ohledech. Zpočátku nebylo jasné, kam se snímek nasměruje, ale úvodní jízdou s diskáčema nastartovala show, jakou svět nepamatuje.☺Současný ne, bohužel, doba opravdového fanouškovství je pryč. Sympatická 90-ková paráda s hudbou všeho druhu a vším co patřilo ke zlatému věku nejen v umění. Dobové prostředí a kostýmy, hodnoty, styl a vůbec život, kdy měl ještě smysl pojem člověk. Zní to nelogicky až banálně, když šlo celou dobu o šílené honění střelených mladíků za svým snem, přesto v tom nebylo nic vulgárního, natož obyčejného. Kultovní záležitost. Předvídatelný byl jen úvod s LP, vše ostatní se vyvíjelo naprosto nečekaně, jedinečně originálně. Fajn společnost, super doba, škoda jí, škoda ztraceného, co už nejde najít ani vrátit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Věřím v Boha víc než v neúplatnost politiků, ale přesto jsem ochoten vynechat nedělní arcibiskupovo žvanění, kdyby v sousedním kostele zahráli KISS. Proto jsem si byl jistý, že mne šlapající muzika dokáže přenést přes případné přešlapy tohoto snímku a ono ejhle. Po celou dobu jsem měl chuť všem čtyřem nesympatickým puberťákům udělat uzel na páteři a rozhodně jsem jim nepřál, aby se usmířili s rodiči, aby zasunuli do pohledných slečen a ještě si užili koncertu. Na můj vkus to prostě byla jen disneyovka, ke které je rockové muziky škoda. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Měla jsem docela strach, jelikož se jedná o americkou komediální road movie o teenagerech, ovšem mé obavy byly zbytečné. Některé části sice byly nad hranice mého vkusu, ovšem výborně jsem se bavila. Čtyři přátelé se vydají na koncert své milované kapely, aby si tím uskutečnili svůj největší sen, a cestou se musí vypořádat s různými překážkami, ale co by pro KISS neudělali... Je to svižný film plný překvapivých zvratů, dobré hudby a humoru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco nařachanější, ale i tak je to celkem jízda, kde pro mě ale vítězí parádní písničky nad samotným obsahem filmu. Ten má dobré momenty, některé scény v Detroitu jsou super (striptýz, zpověď), ale celkově to není úplně takový odvaz, jaký jsem čekal. Tohle mělo být ještě trochu ostřejší. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Slušná rock 'n rollová komedie s málo známými herci, slušnou porcí zábavy a mnoha klasickými vzorci, tak typickými pro teenagerovské komedie. Pohodový film nejen pro fanoušky heretické skupiny KISS. Za zmínku stojí, že film je parodován ve výborném Not Another Teen Movie, kde si mj. Sam Huntington sám zparodoval svou roli z tohoto filmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • V autě udělá Christine poznámku o tom, že Kiss určitě někdy v budoucnu nazpívají disco song. Kluci se jí vysmějí, ale ve skutečnosti Kiss rok poté, co se film odehrává, disco song skutečně napsali. Jedná se o jejich nejznámější píseň "I Was Made For Loving You Baby." (liquido26)
  • Čtveřice hlavních hrdinů jsou členy hudební skupiny Mystery. Každý z nich symbolizuje jednu postavu ze skupiny Kiss a ve filmu má dokonce i odpovídající partnerku. Hawk představuje zpěváka a kytaristu Paula Stanleyho a skončí se supermodelkou. Jam představuje Petera Crisse a jeho dívka se jmenuje Beth (podle písně, kterou Peter Criss pro Kiss napsal a zpíval), Lex představuje Gene Simmonse a jeho dívka se jmenuje Christine (podle Simmonsovy písničky Christine Sixteen). Trip představuje Ace Frehleyho a jeho dívka je poněkud extravagantní a vypadá jako z vesmíru. (liquido26)
  • Dvě dívčí postavy jsou pojmenovány Beth a Christine, podle písní skupiny Kiss ("Beth" a "Christine Sixteen"). (liquido26)

Reklama

Reklama