Reklama

Reklama

Podivuhodný Vietnam

(TV film)
  • Česko Vietnam z výšky (více)
Velká Británie, 2018, 52 min

Obsahy(1)

Odhalené přírodní krásy a historická místa úchvatné asijské země... Cesta po Vietnamu nám nabízí úchvatnou kulturní a historickou podívanou. Postupně odhalíme starodávné čínské vlivy na vietnamské tradice, objevíme příklady francouzské koloniální architektury i dopad vietnamské války. Vietnam, země s devadesáti milióny obyvatel, se pyšní úchvatnou krajinou, starodávnými chrámy a nejrychleji rostoucími městy na světě. Táhne po východním okraji poloostrova Zadní Indie, kde sousedí s Laosem a Kambodžou, na severu pak s Čínou. Čeká nás putování od horských hřbetů na severu země po tropický jih. Budeme obdivovat přírodní krásy, impozantní pagody a jedinečnou různorodost vietnamské krajiny. Navštívíme hlavní město Hanoj, necháme se okouzlit krásou zátoky Ha Long, chybět nemůže ani Ho Či Minovo město, dříve známé pod názvem Saigon. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní film je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o Vietnamu. Jde o skvělý dokument s mnoha zajímavostmi a nádhernými záběry. Vřele doporučuji. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Nejvýznamnější města s jejich historickými památkami i moderní architekturou jsou představena velmi pěkně. Vietnamský venkov však jakoby neexistoval. Český název dokumentu je zavádějící. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Přehlídka krásných míst v přelidněné Asii. Škoda že architektonicky cenných míst v dokumentu vybombardovali nebo zaminovali imperiální Američané, jejichž obyvatelstvo se od té doby z poloviny vyhladilo a doplnilo přistěhovalci včetně Asijaty (5%). ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument vysílaný s duálním tónem (česky, anglicky) + české titulky. Originální název „Vietnam from Above“ je výstižnější, protože všechny záběry jsou z ptačí perspektivy. Je to svým způsobem škoda, protože by pro diváka bylo jistě zajímavé, kdyby kamera nahlédla i dovnitř zobrazovaných budov a památek. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama