Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky - Série 2 (2019) (série)


Dahlgren (S02E04)

(epizoda)
Česko, 2019, 30 min

Hrají:

Mirek Vaňura (moderátor)

Obsahy(1)

Dne 22. května 2013 došlo v Brně – Ivanovicích k vyvraždění rodiny Harokových – matky, otce a dvou synů, z nichž jeden byl nezletilý. Po několika vyšetřovacích verzích byl z vraždy podezřelý a později obžalovaný bratranec zavražděné ženy Kevin Dahlgren, který u rodiny dočasně bydlel. Vraždy se udály v rodinném domě Harokových postupně. Podle kriminalistů i soudu byly vraždy provedeny obzvlášť brutálním způsobem. Pachatel použil nože a u nejmladší oběti také kámen. Po dokonání vražd zabalil těla svých obětí do textilií, umístil je v garáži domu a minimálně tři ze čtyř těl se pokusil spálit a zahladit tak stopy. Dýmu z tohoto ohně si všimli sousedé a zavolali hasiče, kteří následně objevili oběti. K tomu došlo tehdy ve středu 22. května večer kolem desáté hodiny. V té době již podezřelý Kevin Dahlgren pravděpodobně nebyl v zemi. Česká republika měla od zatčení lhůtu 60 dnů, aby požádala o jeho vydání. V srpnu 2015 byl ale nakonec vydán ze Spojených států amerických k trestnímu stíhání do České republiky. Soudní proces u brněnského krajského soudu začal 31. května 2016. Kevin Dahlgren se stal prvním občanem Spojených států amerických, který byl vydán americkou justicí do Česka. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká verejno-právna televízia vyprodukovala projekt "Legendy kriminalistiky". Je to séria zhruba polhodinových dokumentárnych filmov, ktoré podávajú svedectvo o tých najšokujúcejších a najbrutálnejších zločinoch, čo sa odohrali v Českej republike. V poradí štvrtá epizóda z druhej série nesie názov "Dahlgren". Je to rekonštrukcia prípadu, ktorý sa odohral v Ivanoviciach pri Brne. Dvadsiateho druhého mája roku 2013 bola vo svojom dome zavraždená štvorčlenná rodina. Manželia Horákovci a ich dvaja synovia sa stali obeťami brutálneho trestného činu. Z tejto beštialnej štvornásobnej vraždy bol usvedčený ich príbuzný Kevin Dahlgren, ktorý k nim prišiel bývať zo Spojených štátov amerických. Po vražde ihneď odletel do USA. No vďaka rýchlej a precíznej práci českej polície bol vydaný naspäť do Českej republiky, aby tam bol súdený a aby si odpykal svoj trest. **** ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez výhrady jeden z najdesivejších prípadov celého seriálu. Pohodová a v okolí obľúbená brnenská rodina Harokových skončila chladnokrvne zmasakrovaná ich rodinným príslušníkom z USA, ktorý k nim prišiel na návštevu. Následne utiekol na viedenský Schwechat a uletel domov. Nielen to, že dotyčný Kevin Dahlgren ich rozsekal a následne zapálil v sklepe, ale hlavne skutočnosť, že nemal žiadny motív pôsobí až hororovo. Prípad má však pozitíva v podobe profesionálnej práce českých kriminalistov a štátnej zástupkyne, ktorí v rekordne krátkom čase dosiahli toho, že psychopat Dahlgren bol už po vystúpení z lietadla vo Washingtone zatknutý FBI. Po úradných peripetiách skončil pred súdom a vyfasoval doživotný trest. Nakoniec spáchal sám nad sebou trest smrti vo valdickom lapáku - to je to druhé pozitívum. Tvorcom seriálu sa podarilo unikátne zachytiť celý smutný príbeh a v podstate celý diel pôsobí ako pomník zavraždeným. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle zmrd měl shnít ve vězení, aby každý den před sebou viděl, co udělal. A taky, aby mu tam spoluvězni řádně vyčinili. Bohužel se mu podařilo ve Valdicích spáchat sebevraždu, tenhle hajzl měl trpět do konce svýho života. Mimořádně bestiální případ díky bleskurychlé spolupráci vyšetřovatelů a státní zástupkyně se podařil alespoň úspěšně dokončit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt a čtyřnásobná vražda přátelské rodiny z Ivanovic rukou Kevina Dahlgrena – na tu si dobře pamatujeme asi všichni, protože je to ještě celkem „čerstvá událost“. Chladnokrevnost a surovost mladého Američana jej sice poslala na doživotí, ON však zvolil sebevraždu. Jediné pozitivum na celé této kauze vidím v tom, že USA svolila k jeho převozu a odpykání trestu v ČR. Jinak jedna velká tragédie… ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama