Psycho Cop 2

Psycho Cop Returns

Drama / Horor / Thriller

USA, 1993, 80 min (Director's cut: 85 min)

Adam Rifkin

• choze

"MÁTE PRÁVO...ZůSTAT MRTVÝ." Jedničku jsem neviděl, ale dvojku u nás vydal Intersonic a šlo o ne nejhorší béčkovou komediální vyvražďovačku vykrádající MANIAC COPA. Plusy: černý humor a kozy kam se podíváš (v roli striptérky Sidarisova múza Julie Strain). Zajímavý režisér, tenhle Adam Rifkin (MUŽ SE TŘEMA RUKAMA, SENZAČNÍ ÚNOS).(16.10.2007)

Priemerná vyvraždovačka ktorá ničím nesklame ale taktiež vôbec nenudí. Narušený policajt znova likviduje všetkých ľudí ktorý sa zúčastnia nejakej oslavy. Sú tu aj dobré scénky a dievčatá ukážu aj kozy takže o zábavu je postarané :).(13.2.2008)

Proučík Joe Vickers byl ohromný sympaťák, největší klad filmu. Jinak průměrná vyvražďovačka v jednom baráku. Připomíná to Maniac Copa, ze kteréhož si želbohu nepamatuju ani zbla, tudíž nemohu srovnávat. Jinak ale paráda, hláškující polda, zasmál jsem. Snad jen ten konec je trochu blbý. Viděna 80 minutová verze.(25.2.2011)

V druhom pokračovaní sa Psycho Cop viac priblížil svojmu vzoru (Maniac Cop) a svoje pôsobisko presunul z nenápadných prírodných končín priamo do veľkomesta, resp. skôr do jednej budovy, kde si chlapíci pripravili po pracovnej dobe tajnú rozlúčku so slobodou. A nebol by to správny psycho fízel, aby im ju neprišiel skontrolovať. Oproti prvému dielu sa trochu pritlačilo na pílu a všetkého je viac; brutality, napätia, akcie, čierneho humoru, neskutočných psychocopových hlášok i polonahých sexi kočiek, ktoré potešia oko pánskeho diváka. Mne sa film páčil ešte trochu viac ako prvý diel, prakticky to bolo po celý čas veľmi podarené.(1.12.2010)

"Jasně, je to jenom zábava a hra, že jo? Až dokud někdo nepřijde o oko!" Patřičně černohumorné béčko s výborným Robertem R. Shaferem v roli maniakální mašiny na vtipné hlášky.(7.2.2011)

Dávná reminiscence na tenhle "horor", pamatuji si však, že mě to ve dvanácti docela bavilo:-)(16.12.2011)

• TO

O něco horší než Maniac Cop. Vraždící policajt si v bistru vyhlédne dva mladíky, co připravují pánskou jízdu a rozhodne se také přijít. Účastníky postřílí, probodá, vezme sekerou, hodí ze střechy nebo do výtahové šachty. Celý film se odehrává v komickém duchu a policajt k vraždám pokaždé neopomene přidat vtipnou průpovídku.(24.5.2007)

• rudeboy

Ako 10 ročný som túto mrakodrapovú vyvražďovačku zožral (so zatajeným dychom) aj s navijakom. Jáááj to bolo ozajstné prekročenie tabu :) Po 16 rokoch som si tento Rifkinov brak pozrel opäť a svoj katarzný zážitok z detstva som rozmetal na márne kúsky :( Príšerní herci, debilný dej s mnohými trhlinami (na ilustráciu prečítaj komentár užívateľa Mol) a výdatným závanom amatérskej trápnosti v dosť nizkorozpočtovom prevedení. Pozitívom filmu je hlavný záporak, ktorému pár krát z huby vypadne obstojná hláška nasiaknutá čiernym humorom. "Zatýkam Vás. Máte právo zůstat mrtvý. Cokoliv by ste řekl by bylo opravdu moc divný, protože jste mrtvej. Máte nárok mít advokáta, ale moc by Vám nepomoh (smiech), protože ste mrtvý." A aj ja som sa skvele pobavil ako raimi na scéne pred barom :)(10.2.2009)

Já nevim...ten film mám prostě od mala rád a rád se k němu někdy vracím...je to dobrá prdel.Policajt, který přišel z tmavé noci, nikým nezván, hodlá krutě ztrestat všechny účastníky páteční chlastačky.Takhle neseriózní horor svět neviděl.(19.12.2008)

Jedničku Psycho Copa považuju za otřesně nepovedenej trash. Někdy se ale, stane zázrak a vyloženě sračková amatérština vyfasuje pokračování, které originál předčí ve všech směrech (ono to teda v případě jedničky, nedá ani moc práce :-)). U Psycho Copa je příčinou osoba režiséra. Adam Rifkin měl v té době silný období na divný, pro někoho kultovní filmy. Například jeho Muž se třema rukama, to je pecka, kterou leckdo nevydýchá. Ale zpět k šílenýmu policajtovi. Hned na začátku překvapí (oproti unylé jedničce) super drajv, kterej chytne a už nepustí. Všechno je tak, jak to v obskurním béčku má být, díky rozumné délce film nenudí, většinu stopáže tam pobíhá spousta polonahých koček (včetně Julie Strain), psycho polda hláškuje jak o život, prostě nádhera. Rifkin naprosto přesně ví co točí, a točí tohle ujetý béčko s až ironickým nadhledem. Navíc je film završenej naprosto nečekaným, fantastickým koncem, u kterýho jsem se opravdu od srdce zasmál (myslím tím scénu před hospodou). Tohle je prostě ten typ filmu, který miluju.(19.9.2010)

Demence... ale děsně zábavná! :-)(10.9.2010)

• Mol

Představte si scénu kde u zcela prosklenejch dveří stojí tři ženský ( dvě z nich blondýny ) a nemůžou se dostat ven, protože dveře jsou zamčený poutama. Po schodech za nimi utíká vrah. V místnosti je křeslo, televize a jedna z žen drží nabitej kolt. Tak co udělat? Prohodit něco dveřma nebo do nich střelit že? Ne ne to by nebyl psycho cop. Ženy (dvě z nich striptérky) běží zpátky po schodech a dvě z nich umřou. A jakoby toho nebylo dost ona se ta přeživší žena k těm dveřím později vrátí a až u nich si vzpomene, že jsou zamčený. Tomu říkám béčko.(14.12.2010)

• badajajuak

Psychocop alias Robert R. Shafer v českém znění Daniel Dítě.(17.7.2007)