Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná Nada (Carole Bouquet) je francouzská novinářka a pracuje na životopise Billyho (Richard Hell), který je americkou punkrockovou hvězdou. Touží se také setkat s kontroverzním umělcem Andy Warholem, a proto se vydává do víru atmosféry legendárního klubu CBGB´s. (Epistemolog)

Recenze (2)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Punková klasika s Carole Bouquet, která ztvárnila francouzskou novinářku Naďu. Krásná Nada pracuje na životopise Billyho (Richard Hell), který je punkrocková hvězda a chce se také setkat s umělcem Andym Warholem. Natáčení probíhalo v legendárním klubu CBGB´s na Manhattanu v New Yorku. Od známé postavičky ňůjorské punkové scény Richarda Hella a jeho kapely The Voivods zaslechnete skladby: ¨Love Comes in Spurts¨, ¨Liars Beware¨, ¨New Pleasure¨ a ¨Blank Generation¨. Ve snímku uslyšíte i kompozice Wolfganga Amadeuse Mozarta ¨Divertimento No 1 (K334)¨ a ¨String Quartet (Op. 18 No. 1)¨ Ludwiga van Beethovena. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Oproti mým očekáváním, že půjde nejspíš o nepříliš zdařilý ani přesvědčivý film, není nakonec Blank Generation vůbec špatná. Příběh o vztahu rockovéhu muzikanta Billyho s francouzskou dokumentaristkou Nadou, která o něm natáčí film, a také příběh Billyho kariéry včetně pochybností o smyslu jeho umělecké tvorby. Škoda že zhruba za půlkou se Billy trochu vytrácí a nahrazuje ho opruzácký německý režisér snažící se sjednat si schůzku s „panem Warholem“. Alespoň že Andy Warhol nakonec stojí za to. Nicméně nejzajímavější na tomhle filmu je rozhodně hlavní role autenticky zahraná Richardem Hellem, jednou z vůdčích postav newyorské punkové scény 70. let. Uvidíte a uslyšíte také Hellovu kapelu Voidoids a jejich nejznámější písničky. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve slavném klubu CBGB´s na Manhattanu v New Yorku. (Epistemolog)

Reklama

Reklama