Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je zpátky tam, kde ho mám rád. Sice zase nasazuje krk kvůli vlastní rodině, ale není to na Vánoce. Po standardním prologu a úvodu se rozehrává docela slušná zápletka, ve které mají zlí hoši dost problémů sami se sebou a netuší, že jsou ve větším průšvihu, než si dovedou představit. Florent Siri tuhle podívanou dokázal vizuálně pořádně nadupat, Alexandre Desplat mu vydatně pomáhá dobrou hudbou a pokuď nemáte nějaký problém s Willisem, mohlo by se vám to líbit jako mně. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Solidni hra na poldy a na rukojmi. Bruce Willis ve skvele forme. Velmi povedena hudba. Typicky hi-tech baracek a mechanicke uzamceni ala Fincherova Panic Room. Banda amaterskych vytrzniku, vcetne hlavniho psychopata, ktery vypadal 1:1 jako Trent Reznor za mlada, vcetne chovani a finalniho "Burn" motivu. Vizualne pekne zabery a vubec celkove dobre odvedena reziserska prace. Na druhe strane pomerne dost stupidni scenar. Story, ktera zde uz vazne byla milionkrat. Sceny, postavy, dialogy, vsechno neskutecne predvidatelne. Vybornou prvni pulku vystridala mdla a nudou zavanejici druha cast. 6/10 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film začíná velice dobře a napínavě jo a taky je tam Willis s plnovousem!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dále to pokračuje furt dobře a Brucemu se jako obvykle nedaří rodinný život (řekněte mi jeden film kdy mu to vychází) a navíc má depky, ale v takovéhle roli máme Bruce Willise nejradši drsnej policajt kterej má deprese a je zkrachovalej. Pak ňáký nemytý špíny přepadnou barák a jelikož jsou uplně blbý tak ten nejzakomplexovanější z nich zastřelí policistku. Film je stále super. Pak naběhnou k Willisovi do auta mafiáni a řeknou že mu odkrounou rodinu když jim nepřinese DVD. Pak už ten film neni tak super ale furt se na to dobře kouká protože Willis je fakt super herec a i hlášky typu kapitán Woppo (nebo jak) zachrání planetu Xene (nebo jak) vám nepřijdou zas tak debilní. Hlavní hajzl s molotáčema je taky velice efektní a finále kdy Bruce Willis opět přesvědčí zloduchy že srát se do něj se tak trochu nevyplácí je taky super. Tak proč teda (jen) ***? Jelikož to chvílema ztrácí tempo a neni to moc akční (ne že bych musel jen akční filmy ale zrovna tenhle by to solidně oživilo) bohužel tu taky není moc atmosféra, ale kvůli Willisovi ten film stojí za hřích a nudit se nebudete. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film, jehož hlavním problémem je, že nemá absolutně žádné pojetí o tom, jak by měl ve výsledku vypadat. Nadprůměrná variace na starého poldu, který něco posral, se již od své druhé čtvrtiny propadá do neuvěřitelně standardizované rutiny, která si naložila víc, než zvládla. Potenciál zůstává absolutně nevyužit a pokud někomu ještě po X letech připadají zajímavé honičky policie s partou mladíků, o šabloně škoda mluvit, dětské výkřiky do tmy a něco navíc, může se solidně bavit. Bohužel/naštěstí jsem už takových věcí, i za svůj relativně krátký život, dost přesycen... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý, dobrý thriller s Brucom Willisom v hlavnej úlohe. Film má slušné tempo a skvelé dramatické scény, celkovo som sa slušne bavil. Koniec s vystrieľaním mafie nezabudnuteľný. Čo povedať viac? Bola to sympatická, dobre zahraná a pohodovo naladená snímka so štandardne dobrým Willisom a nádychom Smrtonosnej pasce. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl natočen v Los Angeles a v oblasti Malibu. (Terva)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama