Ren a Stimpy (TV seriál)
Ren & Stimpy Show, The
Animovaný / Komedie
USA / Kanada, 1991, 52x22 min
Ron Hughart, Howard E. Baker, Peter Avanzino, Steve Loter, John Dilworth, Craig Bartlett, Tom OwensHrají:
Billy West, Edan Gross, Michael Pataki, Alan Young, Frank ZappaObsah
Ren a Stimpy, celými jmény Ren Höek a Stimpson J. Cat jsou pes a kocour, kteří se však jen těžko ke svým živočišným druhům dají přiřadit. Ren je psychotická nervní čivava s astmatem, Stimpy je tlustý líný kocour s modrým nosem. Ale hlavně jsou oba velmi, velmi, velmi nechutní.
Na televizní obrazovky byli svými tvůrci vypuštěni 11. srpna 1991 a nadělali tam pěknou paseku. během pěti serií obsahujících 52 dílů předvedli milionům lidí, jak lze honit pšouk po celém městě, zúčastnit se soutěže o nejodpornější zvíře na světě a podobné vylomeniny.
V roce 2003 zaznamenali comeback v ještě drsnější verzi pod názvem Ren & Stimpy "Adult Party Cartoon" čili animák pro dospělé. Odvysílány však byly pouze tři díly, více jich televizní společnost nedokázala skousnout. Zajímavostí také je, že v epizodě Powdered Toast Man daboval roli papeže Frank Zappa. (filiperros)
Tom Riddle
Nemálo zvrácená kreslená série. Předchůdce Happy Tree Friends a South Parku, zvláštním způsobem kombinující z obou to nejlepší. Ren a Stimpy je kult, vždyť ho sledovali i v Sabrině! :o)(6.6.2007)
Hakha
Nechutnější a šílenější kreslený seriál jsem předtím jako dítě neviděl. U většiny dílů se mě zvedal žaludek, ale tento ujetý a originální seriál nelze hodnotit jinak, než kladně… Intro: http://www.youtube.com/watch?v=uAgAlgTwhI4(6.1.2008)
Le_Chuck
Niet divu že to dávali po desiatej večer.(14.6.2005)
Paldini
Seriál, který běžel kdysi dávno v televizi na stanici Nova v odpoledních hodinách. Po pár dílech někomu došlo, že tento animák asi nebyl točen pro děti, že je to čas pro tento seriál dost nevhodný a tak byl přesunut do nočních hodin. No, už jsem v té době odrostl dětským střevícům, a tak mě fóry o smrdutém podpaží, prdech, smradlavých ponožkách, zkažených zubech, ušním mazu, posraných spodkách a dalších chuťovkách celkem bavily. V některých dílech, např. v tom hororovém o strašidelném domě, může divák zaregistrovat odkazy na známé filmy jako Psycho a na Texaský masakr motorovou pilou, což dětský divák neocení. V seriálu vystupuje několik velmi bizarních postaviček. Nejen vychytralá rachitická čivava Ren a tlustý přihlouplý kocour Stimpy, ale i superantihrdina Práškový Topinkář, nechutná víla Zubnička anebo Poleno. A proto si zazpíváme oblíbenou píseň:"Co se válí po schodech a na psa má spadeno? Co se dá jíst i příborem? Je Poleno."(3.2.2006)
HorrorVamp
První kreslený seriál, kde jsem měla možnost vidět, kterak jedna z hlavních postaviček hledá svůj "prd" a volá na něj "smrááádkůů" :)) Docela nechuťárna :)(8.12.2008)
Gilmour93
Práškový Topinkář, všudypřítomná reklama na poleno, nosní skřítci, srdceryvná ztráta Smrádka, hra Nemoč na elektrický plot, westernový song Pánbůh má rád věšení a proto krk nám dal.. Mám pokračovat? Tenhle místy halucinogenní trip by děti vidět neměly..(3.9.2008)
paascha
Hnus nad všechny hnusy, blééé(19.1.2007)
DJ Obelix
Kdyz shlednu takovyto serial, jakym je Ren a Stimpy, vzdy premyslim, kolik dusevnich chorob se muselo sejit v autorove mysli, nez neco takoveho zplodil. Ano, toto je druh humoru, ktery mi skutecne sedi - naprosto nelogicky, obhroubly, ale o to vice genialni. Reklama na poleno ci hry typu "Nemoč na elektricky plot" radim do sveho osobniho zlateho fondu tohoto druhu humoru(3.3.2007)
anderson
Ja si pamätám ako to bežalo v začiatkoch tv NOVA. Ale nie ráno, "odpoledne" ani v neskorých večerných hodinách. Ale o 18.30 hodine vo všedné dni. To som v tej dobe sledoval DINOSAUROV, KUTILA TIMA, KVÍTKO, NA ZDRAVÍ ... a ajhľa jedného dňa čumím ako si dve kreslené príšery strkajú prsty do uší a žerú ... No bol to hnus a ja ani nikto z našej triedy sme nemohli uveriť, že je niečo podobné možné vysielať pre deti. Ale dočerta, bola to taká nehorázna prča, že nemožem ísť pod 4. (3.10.2009)(3.10.2009)
Davies182
Další z masakrózních šíleností MTV - něco jako Tom a Jerry po výplachu mozkoven v notně akčnějším a černohumornějším provedení...(8.10.2009)
Kryton
Neskutečně zábavná uchýlarná.(17.3.2009)
Aiax
Nejďábelštější ďábelskost přímo z ďáblovy smradalvé prdele, vedle které vypadá South Park jako odpolední podívaná pro pobožné černošky z amerického Jihu. Všichni příznivci toaletního humoru nejhrubšího zrna vzdejte tomuto mistrovskému dílu uctivý prd.(14.6.2005)
type_B
Moc se mi líbí kresba a animace, už nechutně vymalované bulvy jednoho z hrdinů naznačují, že půjde o šílenou, takřka dada zábavu. Powder Toast Men je supr. Rozhodně jeden z nejzábavnějších seriálů, který jsem kdy viděl.(8.11.2008)
buldock
Správně nechutné , zvrácené , vtipné a perfektně nakreslené , prostě pecka jak má být. Sháním tenhle seriál už dlouho , ale zatím jsem neměl to štěstí , ovšem stále pevně doufám že si ho ještě někdy vychutnám. ;-) 90%(19.5.2008)
fmash
Tak trochu jiný Oggy a švábi. Esteticky brutální recese plná tělesných nechutností a nevybíravé satiry. Ovšem „každý chce pooleno, i pro tebe pooleno.“(18.11.2011)
GrooveJump
Zábava nejenom pro huliče.(8.6.2009)
Bláža
Gritty Kitty Litter(2.6.2006)
Iks
Totálně nejúchylnější kreslená podívaná, a to hlavně ta scéna, kdy si Ren vytrhává kořínky zubů pinzetou. Fakt chuťovka!(7.9.2011)
wosho
Úplně nechutný seriál. Když jsem ho vIděl poprvé jako děcko u několika dílů se mě udělalo neskutečně špatně. V pubertě, kdy jsem ho občas zastihl na kabelovce mě totálně dostal. Takový hajzlmísový dementní humor se jen tsk nevidí.(5.6.2007)
Splasher
Tak tohle vždycky smrdělo.(26.8.2009)