Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Ren a Stimpy, celými jmény Ren Höek a Stimpson J. Cat jsou pes a kocour, kteří se však jen těžko ke svým živočišným druhům dají přiřadit. Ren je psychotická nervní čivava s astmatem, Stimpy je tlustý líný kocour s modrým nosem. Ale hlavně jsou oba velmi, velmi, velmi nechutní.
Na televizní obrazovky byli svými tvůrci vypuštěni 11. srpna 1991 a nadělali tam pěknou paseku. během pěti serií obsahujících 52 dílů předvedli milionům lidí, jak lze honit pšouk po celém městě, zúčastnit se soutěže o nejodpornější zvíře na světě a podobné vylomeniny.
V roce 2003 zaznamenali comeback v ještě drsnější verzi pod názvem Ren & Stimpy "Adult Party Cartoon" čili animák pro dospělé. Odvysílány však byly pouze tři díly, více jich televizní společnost nedokázala skousnout. Zajímavostí také je, že v epizodě Powdered Toast Man daboval roli papeže Frank Zappa. (filiperros)

(více)

Recenze (72)

anderson 

všechny recenze uživatele

Ja si pamätám ako to bežalo v začiatkoch tv NOVA. Ale nie ráno, "odpoledne" ani v neskorých večerných hodinách. Ale o 18.30 hodine vo všedné dni. To som v tej dobe sledoval DINOSAUROV, KUTILA TIMA, KVÍTKO, NA ZDRAVÍ ... a ajhľa jedného dňa čumím ako si dve kreslené príšery strkajú prsty do uší a žerú ... No bol to hnus a ja ani nikto z našej triedy sme nemohli uveriť, že je niečo podobné možné vysielať pre deti. Ale dočerta, bola to taká nehorázna prča, že nemožem ísť pod 4. (3.10.2009) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Už je to hodně dávno, kdy běžel tento seriál v TV. Nicméně doteď nevěřícně kroutím hlavou, když si vzpomenu na scénu, kde se Stimpy shání po svém prdu a ptá se šušňů přilepených pod stolem, jestli ho neviděli :o)) Ano, to je Ren a Stimpy. Pro většinu lidí je to hnusně namalovaná slátanina o dvou humusácích, ve kterých by jen málokdo poznal kocoura a čivavu. No a to je přesně ten důvod, proč se na to dobře dívá hlavně nám chlapům. Většina ženských se totiž po pár záběrech znechuceně zvedne a půjde raději žehlit, nebo si dloubat beďary do koupelny. A vy se můžete u TV chechtat a šklebit jak se vám zlíbí, aniž by jste poslouchali fujování a negativní připomínky vaší drahé polovičky. Prostě Ren a Stimpy je seriál pro ty z vás, kteří víte, jak je povznášející pár dní se nesprchovat, prdět v kině a neměnit si ponožky dokud nezůstanou přilepené v botě :o)) ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Kdyz zhlednu takovyto serial, jakym je Ren a Stimpy, vzdy premyslim, kolik dusevnich chorob se muselo sejit v autorove mysli, nez neco takoveho zplodil. Ano, toto je druh humoru, ktery mi skutecne sedi - naprosto nelogicky, obhroubly, ale o to vice genialni. Reklama na poleno ci hry typu "Nemoč na elektricky plot" radim do sveho osobniho zlateho fondu tohoto druhu humoru ()

HrabeKrvesaj 

všechny recenze uživatele

Absolutní kult, který infiltroval onehdá do mé stále nevinné dětské duše. Retardované vtípky o prdech, různých zaschlých tělesných sekrecích a vánoční speciál v hlavní roli se Smrádkem, to bylo něco. S odstupem cca 15ti let, kdy jsem se studiu této zvrácenosti rozhodl věnovat více času mé nadšení nikterak neopadlo, ba naopak. První dvě série z ruky Johna K. jsou óda na chorý mozek, poté, co jej z nickelodeonu vyšoupli, show ztratila ducha, sic to šílené dílo zůstalo i nadále. Adult party jsem shlédl jen pár dílů, dle mého názoru je to krok vedle. Co se mi na show právě vždy líbilo byla ta esence demence, hnusu a negativismu zabalená do infantilního hávu (proto to taky v TV ze začátku chodilo odoledne). Nicméně, i tak dávám plný počet. Yes sir, I like it! ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Největší úlet v historii seriálů „pro děti“. Svého potomka bych na podobnou magořinu nenechal dívat ani minutu, bál bych se, že už ta mu přivodí doživotní následky, podobně jako vtip zabiják od Monty Pythonů. Nevěřím, že tvůrci nebyli pod vlivem drog, nejlépe hned několika najednou. Je neskutečné, kolik rozličných grimas, ksichtů a šklebů animátoři vytvořili, tím se musel bavit nějaký šílenec. Umanutý a metodický šílenec. Píšu to poměrně často, ale snad nikde jinde (kromě Pulp Fiction) není k plnému vychutnání si nutný český dabing. V originále znějí oba výtečníci jako nudně průměrné postavičky, zato v češtině je Stimpy už podle hlasu vypatlanec první třídy a Ren zase chodící neuróza. Čímž jsou dokonale zdůrazněny klíčové aspekty jejich charakterů. Upřímně napsáno, neviděl jsem dostatečný počet epizod, asi tak 10-15, možná 20 (z celkových cca 90ti), abych mohl tuhle perlu objektivně posoudit. Ale na objektivitu vám vy-víte-co ! 100 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Podľa seriálu boli vytvorené hry pre PC, Segu, Game Boy, Playstation atď. (Lebensmittel)

Reklama

Reklama