Reklama

Reklama

Huang Fei-Hong zhi gui jiao qi

  • Hongkong 黃飛鴻之鬼腳七 (více)

Obsahy(1)

Studenti bojových umění Lau Zhai (Biao Yuen) a So (Ma Wu) jsou sice členy vysoce vážené školy Po Chi Lam, ale díky své nepořádnosti nemají zrovna dobrou pověst. Když ve škole objeví v bednách s bylinami opium jsou neprávem obviněni, a co je horší, viní je i z pošpinění jména prestižní školy. Lau Zhai se vydává na cestu spravedlnosti, aby očistil své jméno i jméno školy. Brzy zjistí, že starý přítel Ming (Po Tai) pracuje pro pašeráckého impresária Waha (Wah Yuen) a začne spolupracovat se strážníkem zvaným Gold Panther (Shi Kwan Yen). Lau Zhai musí tedy tajně vniknout do organizace a získat důkazy o jejich zločinecké činnosti. Policije má prozatím svázané ruce, a tak na vlastní pěst opouští školu i přátelé, kteří na něj zanevřou, a snaží se věrohodně vniknout do organizace. Netuší však, že předseda pašeráků Wah na něj přichystal past a může být příliš pozdě. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

HKstars 

všechny recenze uživatele

A máme tu další film z prostředí Po Chi Lamu (i když Wong Fei-Hung se tu tentokrát vůbec neobjeví!). Yuena Biaoa asi naštvalo, jak málo prostoru dostal v první OUTC a tak si o dva roky později roli Foona vyzkoušel znovu a protože Biao není žádný troškař, jde hned o hlavní postavu... Hned v úvodu ho zastihujeme jak spolu s Buck Tooth Soem (Wu Ma, který je zároveň i režisérem filmu) příjíždějí z Hong Kongu a hned spěchají na kliniku. Foon je bohužel smolař a na lodi potká přítele z mládí (Tai Bo). Ten zrovna neví kam s pašovaným opiem a protože ví, že celníci nebudou zavazadla Po Chi Lamu kontrolovat, vrzne kontraband nebohému Foonovi přímo pod nos. Po následné policejní razii na klinice, vedené postrachem všech zločinců, Zlatým Panterem (Yam Sai-Kwoon) se tak Foon z pozice očekávaného studenta stává vyvrhelem, což nakonec vede k jeho vyloučení z komunity... Dokonce i dívka do které se na lodi zakoukal je "rizikovým zbožím", protože se jedná o dceru Zlatého Pantera. Smůla nad smůly a to všechno na hlavu jednoho dobráka... Foon se však rozhodne s osudem bojovat a infiltruje pašerácký gang vedený Wahem (Yuen Wah), aby pomohl Panterovi získat dost důkazů a očistit své jméno. Všechny, kteří se teď těší na další nepoznané dobrodružství ze života Wong Fei-Hunga a jeho učňů, teď ale musím trochu zchladit... Wu Ma film pojal jako detektivní drama a přes několik typicky čínských gagů, se celý příběh točí kolem toho jak Foona někdo mlátí, podvádí nebo mlatí a zabíjí jeho blízké. Tenhle "vážnější" model sice funguje, ale je na míle vzdálen melodramatické Once upon a time in China nebo odlehčeným Drunken Masterům. S tím bohužel souvisí i nároky kladené na herce - je těžké soudit podle anglického dabingu (který je odporný jako vždy), ale nikdo ze zúčastněné posádky mě vyloženě nezaujal. Ano, Biao je fajn Foon. Ano, Yam Sai-Kwoon hraje dalšího "jsem hodnej, ale spravedlivej" oficiála. Ano, Yuen Wah hraje záporáka solidně, ale... všichni mají na víc a jejich ztrápené výrazy (hlavně Yuen Wah) prozrazují, že si to při natáčení zrovna dvakrát neužívali. Právě výkony celého ansámblu film trochu koupou v béčkových vodách, kam spadnul hlavně díky ušmudlané technické prezentaci (kamera, triky, zvuky... na co si jen vzpomenete). Biao v roli choreografa sice maká seč může a napíná svou postavu v neskutečných kopech (někdy tak neskutečných, že si Biao "vypomůže" třetí nohou ;), ale marná sláva nad poctivých padesát už to nevytáhne. Scénář je prostě příliš roztěkaný, než aby udržel divákovu mysl "vcelku" a výsledné zúčtování po eliminaci hlavního záporáka je tak bleskové, že jsem zůstal se spadlou čelistí ještě do půlky závěrečných titulků (těhle dějových "křečí" zažijete víc). Kickboxer tak ve výsledku vyznívá "pouze" jako nedopečený pokus o "vlastní OUTC příběh", který po cestě potkal příliš mnoho kamenů, o něž lze snadno zakopnout... 50% ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Není to zlé. Postava Biao Yuena se mi docela líbila a film taky až na pár malých nezbytných maličkostí které mě celkem od obrazovky odlakavali, naštěstí jich bylo jen pár a ja si tak mohl v klidu film vychutnávat. Bojové scény docela ušli. Líbil se mi děj filmu který ale tvůrci mohli nějak trochu malinko lépe provist ale jinak dobrý. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ja som prijemne prekvapeny. Od filmu som vela necakal, ale zapletka v ktorej sa hlavny hrdina snazi ocistit svoje meno a znicit opiovy gang ma bavila. Herecke vykony mi pripadali v poriadku (videl som film v kantonstine). Yuen Biao uhral bez problemov dramaticku ulohu. Yuen Wah je znova bezchybne demonicky a zaujal ma aj Yen Shi Kwan ako spravodlivy policajt. Mozno by som trochu zvyraznil romanticku liniu. Zo zaciatku bolo celkom vtipne ale postupne dost otravne to neustale cakanie na Godota, ehm teda Wong Fei-Hunga, ktoreho asi tak 50 krat spomenu, ze ked pride, tak sa vsetko vyriesi, ale parchant sa nikdy neukaze. Celkom ma potesili aj bitky. Cakal som predratovane orgie, ale nakoniec je tak 70% bitiek normalnych a len 30% predratovanych. To sa tyka hlavne subojov s Yuen Wahom, co je skoda. Takisto strih je obcas nenadväzny, ale celkovo sa jedna o mierne nadpriemerne kontaktne bitky v ktorych obcas Biao predvedie pôsobivy kusok. A v jednej chvili si pomôze tretou nohou, co rozhodi aj samotneho supera. WTF? Takze celkovo sa jedna o solidny spin-of serie Once Upon a Time in China. S klasicky pojatymi a lepsie natocenymi bitkami by som dal aj stvrtu hviezdicku. 6/10. ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Hong Kongu a Jížní Koreji. (Epistemolog)
  • Biao Yuen měl na starost jak produkci snímku, tak akční režii. (Epistemolog)

Reklama

Reklama