Reklama

Reklama

Long feng zei zhuo zei

  • Hongkong 龍鳳賊捉賊 (více)

Obsahy(1)

Hung (Joyce Godenzi), Hsiao-Yen (Alvina Kong) a Ngan (Agnes Aurelio) jsou sirotci, které si adoptoval strýček Ting (Shun Lau), aby z nich vytrénoval mistrné zlodějky. Ngan na Hung žárlí, protože ji stále poráží. Když se strýček Ting rozhodne odejít do zlodějského důchodu, předá vedení i s kódy na disku (který používají syndikáty k obchodování) Hung. To je pro Ngan poslední kapka a rozhodne se, že rodinu opustí. (salfa72)

(více)

Recenze (4)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Joyce Godenzi (manželka Sammo Hunga a Miss HK 1984) a Biao Yuen předvádí fakt pekelné sady. Prostor na slušné komba má i filipínka Agnes Aurelio a šampión v kickboxu Billy Chow. Oldskull stunti Lung Chan a Corey Yuen mají menší role cajtů a mihne se i Sammo Hung, který povedený snímek produkoval. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dejovej stranke to je taky divny zlepenec. Mame tu 3 zlodejky (Joyce Godenzi, Elvina Kong, Agnes Aurelio). Aurelio zo ziarlivosti podrazi Godenzi a ta skonci na 3 roky v base. Po rokoch sa ich osudy znova pretnu a nevrazivost medzi nimi sa vystupnuje. Po krku im cely cas ide par roztrzitych detektivov (Richard Ng, Collin Chou). A do toho sa tam z cista jasna neustale objavi Yuen Biao ako synovec Richarda Nga, s niekym sa pobije v snahe zabranit zlocinu a potom zase zmizne. K tomu sa tu mame mnozstvo cameo vystupov dalsich znamych xichtov vratane Samma Hunga a jeho syna Timmy Hunga. Ale v ich pripade nesmiete ani mrknut, inak pridete o ich vystup. Proste nefunkcny chaos s primitivnymi zamienkami k bitkam. Bohuzial ale nie prilis vtipny. Ale ked dôjde na bitky, tak je celkom na co pozerat. Najlepsi je suboj Yuen Biao vs. Billy Chow. Je neskutocne dynamicky s mnozstvom pôsobivych chvatov. O trochu horsi je zase suboj Collin Chou vs. Chui Jing Yat. Finalny suboj Joyce Godenzi vs. Agnes Aurelio mi pripadal len priemerny a na ich neskutocnu bitku vo filme She Shoots Straight z toho isteho roku sa absolutne nechyta. Trochu blbe je, ze o co viac sa v bitkach akteri snazia tak o to väcsie polena im pod nohy hadze reziser. Strih je neraz nenadväzny, rezijne su bitky dost fadne natocene, jednotlive kaskaderske kusky nedokaze natocit nejak pôsobivo a uplne najhorsie je, ze sa bitky casto odohravaju v tme. Co je v kombinacii s nedostupnostou tohto filmu v poriadnej kvalite, dost velky problem. Za jedno pozretie kvôli niektorym scenam tento film stoji, ale ako celok to je podpriemer. 4/10 ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Krasně naivní Hong Kongské MA béčko se špatným scénářem, špatnou hudbou a krásnou akcí. Dýchá z toho mé mládí. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Bohužel první polovina filmu je spíše vysvětlovací, první náznaky nějaké akce přijdou cca až po 45 minutách. Poslední půlhodina se potom snaží ten pomalý rozjezd jako by dohnat a je se na co dívat. Především souboje v podzemních garážích a ve skladišti patří k tomu nejlepšímu, co jsem v poslední době viděl. Za zmínku ještě stojí, že postavu trochu bláznivého "šermíře" zde ztvárnil Biao Yuen, jeho strýce inspektora Tam Hsiang Kena si zahrál Richard Ng. ()

Reklama

Reklama