Reklama

Reklama

Tajuplný svět Alex Mackové

(seriál)
  • USA The Secret World of Alex Mack (více)
Rodinný / Komedie / Drama / Fantasy / Sci-Fi
USA, (1994–1998), 31 h 11 min (Minutáž: 23–24 min)

Hrají:

Larisa Oleynik, Meredith Bishop, Darris Love, Michael Blakley, Dorian Lopinto, Benjamin Kimball Smith, Natanya Ross, Louan Gideon, John Marzilli (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Obsahy(1)

Alex Macková je obyčejná 13letá holka se všedními starostmi. Její život však radikálně změní jedna dopraví nehoda. Nákladní automobil, převážející nebezpečný odpad z nedaleké chemičky, havaruje a nebohou dívku potřísní experimentální látka GC-161. Od této chvíle Alex ovládá telekinezi, dokáže metat elektrické výboje nebo se přeměnit do tekuté formy. Všechny tyto vlastnosti jí často pomohou ze situací v nichž jde o holý život, neboť po ní pátrají lidé, kteří už se nemůžou dočkat až si na chemikálií zasaženém děcku vyzkouší své nehumánní pokusy. Na boj proti těmto zlosynům naštěstí není sama. Vždy se může spolehnout na nejlepšího přítele Raye a na svou geniální sestru, jenž se díky své zálibě v přírodních vědách snaží přijít na způsob, jak sourozence dostat zpět do normálu. (BlackMount)

(více)

Recenze (57)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Alex Macková, jak jsem na ni mohla zapomenout. Tuším, že to běželo na Supermaxu. Pamatuji si už jen malé útržky. Asi už začínám opravdu stárnout. Já jsem snad celou základní školu proseděla u televize, jinak to snad ani není možné. Teď už se ničemu nedivím. Co objevím příště za perlu? Určitě něco šíleného. ()

Salsecnew 

všechny recenze uživatele

Báječný, vtipný a nenásilný seriál vhodný pro dospívající mládež i pro dobré lidi, pitomce a hulváty asi nepobaví. Na internetu se však z asi 75ti epizod nedá stáhnout asi pětina z nich, hlavně ve třetí řadě. Na všech místech jsou ostatní epizody mimo tyto. Dabing hlavní postavy je v polovině jiný, v první a čtvrté řadě dabuje Klára Sochorová, ve druhé a třetí řadě zase Jana Čtvrtecká, jinak dabing téměř všem zůstane. Je slyšet, že dabérský tým je tentýř jako u seriálu Komisař Rex. Zápletka se skoro nevyvíjí, každý díl je originální a o něčem jiném, avšak obrat začíná právě v těch chybějících dílech a dozvuk má vše koncem čtvrté řady. Tady na ČSFD chybí uvedení představitele Johna Marzilliho, což je velká škoda, protože v prvních třech řadách představuje vtipnou a zlomyslnou vedlejší postavu, ve čtvrté řadě se vyskytuje jen párkrát a dabing má ojediněle změněný. John Marzilli také ztvárnil výbornou roli v PS1 titulu Soviet Strike, tentokrát seriózně, bez vtípků a legrácek. ()

Reklama

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Ani takový nadšenec jako já, který rozděluje věci z bývalého Supermaxu na dobré a špatné, nemůže dát tomuhle pět hvězd. Prostě to nejde. Dřív jsem to měl hodně rád, dokonce bych se na to asi i podíval znovu, i když tím zruším kouzlo a bude to jen hloupý seriál. A to nechci. Zavírám snad oči před jasnou pravdou ? Utíkám před realitou do hřejivé kolébky nostalgie ? Sakra ano, teď se dívám na naprosto jiný druh seriálů a filmů, ale dětství zůstává nedotčeno. Heh. Ale vždy jsem měl slabost pro filmy/seriály, kdy hlavní hrdina musel něco skrývat. Sledoval spletitou pouť za odhalením svých schopností nejdříve jednomu člověku a na konci možná i všem. Tak jako tak, je to u mě úspěšný vzorec. ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Ja dsom to ako sopliak žal, naplno, len nedávno som si na tento seriál spomenul, po hádam štvrť storočí. Čudné a to len pre to že som si spomenul na názov, keď som videl jeden starý film s Jessicou Albou, ktorá aj tu hrala, no hneď idem pátrať, či sa nedá zohnať dáka disková edícia. No a to si dám pár dní voľna pri telke, zopár kartónov piva a dáka trafka, plus toto a idem cestovať v čase, nech mám zas osem rokov. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snad všechny ze Supermaxovských seriálů se vyznačovaly fenomenálními znělkami. Nejinak je tomu i v případě dívky Alex Mackové, které se jednoho dne náhodou připlete do cesty barel s podivnou chemikálií. Ten se na ni vylije a obdaří ji schopnostmi, které jsem jí díl co díl záviděla (určitě je nás víc:) a nehorázně jsem si přála, abych je měla taky a mohla se kdykoliv přeměnit na tu tekutou hmotu:) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama