Reklama

Reklama

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Film posmutnělý, poetický i humorný zároveň... má v sobě i relativně zábavnou zápletku „hry“ na ztraceného dvojníka, přesto ji rozehraje a nechává plynout tak nepodbízivě civilním způsobem, jakoby se člověk často díval na úplně obyčejné postavy uprostřed náhodných životních situací a uprostřed jedné takové, když už se na duši plně usadil pocit smíření a nalezení (vlastně všeho, k čemuž mohl Francis dospět v tom pozitivním duchu), se i stejně tak nepodbízivě uzavře... byť se mi chtělo v závěru přát si o pár minut víc. V duchu road movie se tu nese jen prostřední část s rozsáhlejším cestováním přes několik míst, nicméně o vzájemném prohloubováním vztahu, poznávání druhých, pozastavením se nad sebou samým či nalezení štěstí mimo zavedený stereotyp zůstává celý snímek. Oběma z hlavní dvojice postav Francise a Gérarda se dostává vykreslení, s nímž nechybí ani jednomu také nějaký negativnější odstín charakteru, přesto se mi povedlo souznit, byť někdy spíš na střídačku, jak s unaveným ředitelem, jehož rutiný život a náhlá afektová chování ho s věkem začíná přivádět do psychických i zdravotních potíží, jindy s jeho věčně podnikavým kámošem, který se tu stává hlavním strůjcem změny pohledu na život s vnímáním jeho krás (potažmo i kouzla přírody). Přes pár trpčejších příhod mi zde zkrátka od vykročení za novou věcí bylo s Michelem i Mitchellem :) často velmi příjemně a věřím, že bude opět, až se na film někdy podívám i znovu. [90%] ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Francis, šéf malé instalatérské firmy je tlačen výběrčími daní, stávkujícími zaměstnanci, nemožnou ženou i dcerou. Jeho jediným potěšením je oběd s přítelem Gerardem. Pak i TV show "Kde jste?" se ženou hledající manžela, který zmizel před 28 lety. Ten ztracený manžel vypadá jako identické dvojče Francise...Slabý scénář nezachrání ani Michel Serraut, Sabine Azéma a Carmen Maura.(max.50%) ()

Reklama

qamar 

všechny recenze uživatele

Milý film o tom, že když toho máte dost, je občas dobré hodit to za hlavu a odjet na husí farmu. Nebo klidně i kamkoli jinam, kde si vás váží a mají vás rádi. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama