Reklama

Reklama

Griffinovi

(seriál)
Trailer
USA, (1999–2024), 159 h 48 min (Minutáž: 21–54 min)

Předloha:

Richard Matheson (povídka)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green, Mila Kunis, Adam West, Patrick Warburton, Phil LaMarr, Gary Cole, Jennifer Tilly, Fred Tatasciore, Ralph Garman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(22) / Epizody(429)

Animovaný seriál o netypické americké rodince Griffinových. Každý z nich je originál, včetně jejich mluvícího psa Briana, který všechny překvapivé rodinné situace komentuje s moudrostí sobě vlastní. (TV Nova)

Videa (3)

Trailer

Recenze (794)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší seriál co jsem viděl, pro mě osobně se můžou Simpsonovy zahrabat, protože Family guy jde mnohem dál, nebere si servítky, nevadí mu parodovat potraty, umírání, tragédie. Ale humor je vždy tak skvěle vyvážen, že člověk jen žasne. Seth MacFarlane je génius a jeho hlas je fenomenální,a nejoblíbenější postava? Těžko vybrat třeba v Simsponech mi šíleně vadí MArge, už jen ten její hlas mě vytáčí, ale tady mi prostě nedokáže vadit nikdo. Ale kdybych měl vybrat tak jednoznačně Brian, takovej hajzlík se jen tak nevidí. BAG OF WEED!!! ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že bych se nudil, ale po pravdě to asi není můj šálek čaje. Srovnám li to se Simpsonovými, tak ti jsou úplně jinde. Tam jejich problémy vidím jako jednu velikou srandu, tady to na mě působí daleko víc reálně. Navíc postavy mi příjdou zcela nerozpracované. Až tedy na malého Stu, ten nemá chybu. Možná si ještě někdy nějaký díl pustím, ale 100x viděné všechny díly Simpsonových mi asi dokáýí stále udělat daleko větší dobře... ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upravil jsem hodnocení po zhlédnutí 5. a 6. série. Vedle naprosto geniálně pojatých dílů se tu a tam objeví díly neskutečně trapné. Vykašlal jsem se tak nějak na styl animace - je to o zvyku. Podívejte se na první sérii Simpsonů, kde animace není kdovíjaká. Původně jsem po první sérii seriál odepsal, ale po právě viděných 5.-6. sériích musím zvednout hodnocení. Hlavně Stewie s Brianem dělají dvojku neskutečných komiků. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Seriál má své světlé momenty, a to hlavně v podobě malého Stewieho, popřípadě psa v domácnosti. Nicméně většina dílů má přihlouplou a jednoduchou pointu hodící se spíše do večerníčku pro děcka. Na druhou stranu chápu, že někdo ty američany vychovávat k dobru musí. A pokud k moralizování používají nemorální, ale vtipnou rodinku Griffinových, tak proč ne... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak kopie Simpsonových - U nichž mimochodem naopak většina naprosto opomíjí, že ti sami velmi důsledně vychází z Ženatého se závazky, když ho zejména zpočátku mnohdy navíc slušně vykrádají.. - jako spíš vpravdě bizarní hybrid hned několika forem a stylů.. Samozřejmě naopak vycházejících z několika jiných seriálových legend, od nichž se odlišuje snad jen velmi černým, mnohdy bohužel zas nedůsledně hraničním, humorem.. ()

Galerie (1 710)

Zajímavosti (561)

  • Náčrt s hráčom Joeom Greenom je poctou reklame na Coca-Colu z roku 1982. (Pat.Ko)
  • "Quahog", názov mesta, kde žije rodina Griffinových, je taktiež názvom jedlej Ustrice. Názov baru "The Drunken Clam" ("Opitá Ustrica"), ktorý postavy často navštevujú, je narážkou na tento fakt. (Nekrofil)
  • Seriál bol obnovený po rekordných predajoch na DVD a jeho popularite v pásme Adult Swime na Cartoon Network, kde mal párkrát v rovnakom čase vyššiu sledovanosť ako komerčné televízie. (Vrtto)

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama