Reklama

Reklama

Griffinovi

(seriál)
Trailer
USA, (1999–2024), 159 h 48 min (Minutáž: 21–54 min)

Předloha:

Richard Matheson (povídka)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green, Mila Kunis, Adam West, Patrick Warburton, Phil LaMarr, Gary Cole, Jennifer Tilly, Fred Tatasciore, Ralph Garman (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(429)

Animovaný seriál o netypické americké rodince Griffinových. Každý z nich je originál, včetně jejich mluvícího psa Briana, který všechny překvapivé rodinné situace komentuje s moudrostí sobě vlastní. (TV Nova)

Videa (3)

Trailer

Recenze (794)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější seriál mého bráchy, říká že dokonale vystihuje americkou aroganci a hloupost. S druhou půlkou tvrzení musím souhlasit, ale zatím si mě Family Guy příliš nezískal. Přiznávám, že je tam plno dobrých vtípků, ale většina z nich mě zatím nechává chladným a nebýt dokonalého, sarkastického Steweiho možná už bych to vzdal. Nicméně bratr tvrdí, že se to s následujícími sériemi teprv rozjede. Po čtyřech 70%. Po po sedmé sérii zvyšuji na 75%. Nevím jestli kvalita opravdu stoupá nebo jsem si na ten humor jenom zvykl. Každopádně tento seriál, když už nic jiného, oplývá originalitou, ať už díky mluvícímu geniálnímu batoleti, mluvícímu psovi chovajícímu se jako člověk nebo díky naprosto nesouvisejícím flashbackům, které zabírají půlku stopáže. Jediné co mi občas vadí, Peter je prostě jedna z těch úplně nejnechutnějších postav, co jsem kdy viděl, až mě někdy přejde chuť k jídlu :D. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Chápu záměr, udělat parodii na Simpsonovi a podobné seriály tady toho typu. Protože Griffinovi ukazují jak jsou Simpsonovi pouze miloučká pohádka pro děti. Leckoho ta ostrá satira, vulgarita až nechutnost pobaví. Ale všeho moc škodí. Narozdíl od Simpsonových se u Grífinů na první pohled vtipná satira (ha. ha) promění brzy ve klišé. Štve mě to heslo: Buďme odvážní, krutí, zlí, nechutní. A k tomu třeba Peter je tááááák primitivní postava. Dneska už tento seriál skoro nesnáším. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Moje parafa a razítko na komentář Toma Hardyho, děkuju pěkně... Abych nebyl za plagiátora, tak ještě přidám: některé gagy jsou samozřejmě vynikající, ale není jich tolik, aby vyžehlily totální absenci srdečního souznění s ansámblem. Takže za mě - ne, raději knihu... teda South Park. 60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hm... Když jsem se dokázal pobavit u South Parku, chtěl jsem dát šanci i dalším animovaným seriálům. Ale tohle vážně nebude pro mě. Předvídatelné, neustále stejné, bez kontextu. Prakticky to, co jsou Simpsonovi posledních pár let, je tenhle seriál od začátku. A jestli to časem překonal, nemám v tuhle chvíli trpělivost zjišťovat. Zas tak prázdný můj denní režim není a Griffithovi mi leda připomněli, proč vlastně nemám rád seriály jako formát - jsou to dvacetiminutové záplaty času bez přínosu pro člověka. Když jsou ty záplaty dost zajímavé, jsem i já ochotný jim propadnout, ale Family Guy se mi jeví strašně vyprázdněný. 2 a 1/2 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tu měl napsaný dlouhý výpis porovnávání neporovnatelných dlouhoběžících prime-time kreslených seriálů Simpsonovi, South Park, Futurama a Family Guy. Ve světle koukání na Bob's Burgers jsem se rozhodl podívat se po čase sem. Stejně jako já, i seriály procházejí změnami, ať už díky nákladům na animaci, souběžným reáliím nebo zrovna aktuálně zaměstnaným scénáristům. Moje pointa je následující - kdysi v určitý moment jsem od seriálu upustil, v mezidobí stihl zapomenout proč, ale vůbec mi Family Guy nechybí. Nedávno jsem se ze zvědavosti kouknul na jednu z nejnovějších řad a bylo to sice příjemné odreagování, ale rozhodně ne něco, na co bych chtěl plýtvat svým volným časem. Místo předchozího porovnávání (kde ani Simpsonovi již nejsou to, co dříve) si tu raději nechám tuto vzpomínku na bezstarostná školní léta, kdy jsem ještě měl spoustu volného času a naopak neměl dostatečně široký rozhled o seriálech a trávil pondělní večery s rodinou Griffinů. Jeden odstavec z původního textu jsem však nechal, protože je stále aktuální: Je možné že všechny tyto seriály jsou pro stejnou věkovou skupinu diváků. Rozhodně ale však ne dle vkusu. Jak bych je podle vkusu srovnal nevím, ale Family Guy by byl na posledním místě, po čase ztrácí kvalitu a tvůrcům se nedá odpustit, když se omylem zapíšou do kouta a pak se snaží vycouvat nebo když si myslí, že dělají postmoderní komedii absurdně dlouhými nevtipnými scénami (rozbité Peterovo koleno, Conway Twitty, atd.). ()

Galerie (1 710)

Zajímavosti (561)

  • Petrov obľúbený napoj je pivo Pawtucket Patriot Ale. (Vrtto)
  • V každé epizodě někdo řekne: "What the hell..." (CrypzzXD)
  • Náčrt s hráčom Joeom Greenom je poctou reklame na Coca-Colu z roku 1982. (Pat.Ko)

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama