Rodiče narkomani dohnali dospívající Liz k tomu, aby spala v podzemce a živila se z popelnic. Snad proto, že viděla odvrácenou tvář života, našla sílu se zvednout ze špíny ulice a začít studovat na Harvardu (oficiální text distributora)
Podle oficiálního textu jsem čekal další s..čky na 100x vyvařené téma amerického zázraku jak hloupý Johnny k bohatství přišel - ale film mě překvapil syrovostí se kterou ukazuje očima dospívající holky svět feťáků a homeless, do kterého se narodila a který ji zpočátku úplně pohltil. Teprve po smrti své matky nemocné na AIDS a kdo ví, co ještě, se snaží se z toho kolotoče (budu kurva zlodějka a feťačka, říká její kamarádka) za každou cenu vymanit.(4.9.2008)
Nikdo tenhle film nezná, nikde ho nedávají. Viděla jsem ho už před několika lety a udělal na mě obrovský dojem. A to Thoru Birch nijak zvlášť nemusím, ale tady byla vynikající. Snad je to natočeno i podle skutečného příběhu, i když se tomu dá těžko věřit. Každopádně mě to tehdy dost zasáhlo a doufám, že tento film ještě někdy uvidím.(19.9.2009)
Zaujímavý životopisný film, možno by nebolo zlé ho rozpracovať aj do dvoch častí, lebo takto toho bolo podľa mňa až priveľa na 100 minút. Možno by sa tam dali viac vsunúť pocity hlavnej hrdinky, či okolia. Časť filmu pôsobila depresívne.(26.1.2012)