Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron je vrcholem milostného trojúhelníku, v němž další úhly tvoří okouzlující Penelope Cruz a Charlizein civilní přítel Stuart Townsend, a já si říkám, že její herecké umění začíná nabírat nebezpečné obrátky. Nebezpečné v tom smyslu, že si můžete stokrát opakovat, že je to bývalá modelka a dlouhonohá blondýna, není to nic platné, je to film od filmu lepší herečka, z které prostě nespustíte oči, a tenhle film? Magnetická a dojemná romance, prostě červená knihovna. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bezcílné bloumání plnokrevných postav nedokrveným světem začíná teprve v poslední třetině nést vnější znaky nějakého příběhu. Příliš pozdě na spásu barvotiskové story o pařížských snobech, kteří byli před druhou světovou válkou stejně sebestřední jako dnes. Výborná Charlize Theron, ani zajímavý Stuart Townsed, který má hlavu spíš mezi jejíma nohama než v oblacích, film před zaslouženou videodistribucí zachránit nedokázali. 60% Zajímavé komentáře: pshimi, jojinecko, Wormboy ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No chlapi, pozor film je určený i pro nás!! Půjčte si to s dívkou a jenom můžete získat a to hodně. Idealní je si tenhle film půjčit, když jde v TV nějaký bezvýznamný zápas fotbalový ligy , dívce řeknete, že sice jde megadůležitý fotbal /ona prd pozná:))/,ale že Vám záleží na ní. Pak zavoláte Košťálovi jaký byl domluven výsledek toho fotbalu aby jste byli v obraze a můžete v klidu čučet na film . Druhou věc co získáte,že uvidíte fakt dvě krásný holky na plátně,a co víc od 2 půlky je ten film fakt zajímavý.Myslím, že tohle udělá na dívky dojem.Ne teď vážně, je to hodně dobrej film, který střídá skvělé momenty se slabšíma.Charlize Theron je opravdu vynikající herečka.Z ní má jeden hlavu v oblacích. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $398,278Tržby Celosvetovo $3,510,605║ Veru veľká škoda, že sa tu trošku scenárista nepohral s príbehom lebo stavať prevažne príbeh len cez milostnú rovinu nedokáže robiť pre film výstuž na celú vyše 2hodinovú minutáž. Občas sa tu nájde snaha o budovanie silného dramatického príbehu ale pre nedozretosť a slabú dejovú vykreslenosť, to spadá do stratena. Moc, moc tu spraví svojou postavou Charlize Theron, tá tu je takmer v každej scéne veľmi iskrivá, dobre sa na ňu pozerá. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hlavu v oblacích má několikrát za život každý, stejně jako hrdinové tohoto snímku. Příjemná trojice, která pevně vládne hereckému obsazení Charlize Theron-Stuart Townsend-Penélope Cruz, velmi potěší už jen jménem. Výkon není tak dokonalý, jak mohl být, přesto je cítit mezi postavami jiskra a snaha být věrní svým postavám. Na škodu je hlavně rozvleklost snímku, který chtěl sázet na poetiku vztahů, postav, jejich názorů, které se velmi odlišují a různorodosti života, který postavy po celý snímek prožívají. Délka kolem 130 minut je na romantické drama opravdu hodně a to nemluvím o místech filmu jenž působí dost natahovaně, aby si divák mohl chvíli zvyknout na místo, kde postavy žijí a jaké si mezi sebou vybudovali pocity. Přesto, hlavně ke konci, snímek dokáže příjemně překvapit a vytvoří v divákovi emoce, které v průběhu filmu jak si nebyli nutné. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozhodně na zemi původu, lechtivý film. Charlize Theron v roli fatální ženy Gildy, patřící k té báječné a bavící se zlaté mládeži 30-40 tých let, věřící „že naší první povinností je.....žít život naplno“. Okouzlený a lapený Guy (Stuart Townsend) a třetí do života a do postýlky modelka Mia (Penélope Cruz). Do zvláštního soužití zasáhne válka ve Španělsku, kam Guy i Mia odjíždějí a Gilda zůstává opuštěná a zrazená, protože pro ni jsou všechny války zbytečné, a riskování životů svých lásek považuje za zradu, proti sobě samotné. Film o lásce, radosti, vášni, ale i o válce a osudu „všechno je předurčeno, čekajíc ve skrýši, zatímco čas kvapí“. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Smutný a krásně (a klasicky) vyprávěný snímek, jehož největší výhrou je jeho až televizní cudnost. Charlize i Penélope jsou skvostné, Townsend velmi překvapil... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

30. léta převedená na plátno přesně tak, jak to má vypadat. Plná lesku, noblesy a s příjemným nádechem nevtíravé poetiky. Nedostatků je tu ovšem až přespříliš. Občas film postrádá spád a tempo je celkově dost proměnlivé. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně příjemný film. Odehrává se v letech 1924-1944 a nebýt té závěrečné válečné kapitoly, bylo by to absolutní hodnocení naprosto čisté. Takto lehce sklouzla Hlava v oblacích do klišé válečných story, ale už jenom díky uvolněné morálce a vazbám na občanskou válku ve Španělsku, se naštěstí neocitáme v tradiční katarzi, kterou tak proslavila například Maléna nebo v poslední době Černá kniha. Charlize Theron, Stuart Townsend a Penélope Cruz jsou dokonalá trojka, výprava je celkově velice realistická, erotické napětí je stravující, oči mají svou dávku potravy a tak je to naprosto dobře. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Povedená romantika, jejíž chybou není ani tak délka nebo závaží v podobě přízviska "romance," jako charaktery postav, který nemají moc co nabídnout, protože jedou podle prověřených pravidel. Penélope Cruz sice hraje dobře, ale její postava není vůbec zajímavá. Steward Townsend je na tom pravda trochu líp, herecky to taky zvládá, nepředvede ale nic, co by překročilo hranice klasicky románovýho hrdiny. Postava Charlize Theron mi svou podstatou kolikrát ani moc příjemná nebyla, ale Charlize jí propůjčila svou věhlasnou auru a šarm, takže i přes ty chyby si jí oblíbí asi každý. Příběh hladce klouže, podpořen skvělou výpravou, hudbou a retro atmosférou, ale ve finále mě nechal poněkud chladnou. Emočně bych to přirovnala ke Gejše, oproti který to má přece jen silnější myšlenku. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lhostejně přijaté romantické retrodrama nám představuje zajímavý trojúhelník: bohémskou krásku Charlize Theron, jejího irského milence Stuarta Townsenda a španělskou ošetřovatelku Penélope Cruz. Drží se hesla, že je třeba si užívat života za každou cenu. Je to taková zvláštní láska ve třech, do které nemilosrdně zasáhne občanská válka ve Španělsku. A trojice se částečně rozděluje. Pak přijde válka mnohem krutější, druhá světová. Přehledně vyprávěná story má několik zajímavých okamžiků, ale vesměs se odvíjí v jasně vyšlapaných cestičkách. Potencionálně silné scény tvůrci nedokáží dostatečně prodat, postavy se dlouze dívají jedna druhé do očí, ale ta pravá chemie chybí, napínavá scéna je tak okatě aranžovaná, že napětí vyšumí. Prostě režisér John Duigan nedokázal zamaskovat kašírované kulisy a bohužel i nemastné emoce. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je to lehce průměrné válečné drama,ovšem vynikající herecké výkony ( tedy zvlášte ten co předvedla Charlize Theron) ho povyšují o hvězdičku výš ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Atmosféra 30.rokov je zobrazená celkom dobre. Vojnových scén tu nie je veľa a ani ničim neohúria slúži len na dokreslenie príbehu. CH.Theron opäť dokazuje,že je nielen veľmi pekná, ale aj veľmi talentovaná herečka. Ja osobne som tento film požičal kvôli sympatickému nemeckému hercovi T.Kretschmannovi, ktorému úlohy nemeckých dôstojníkov sedia ako uliate. Spomeniem Pianistu, Pád tretej ríše, V rukách nepriateľa. Práve scéna jeho ....... skrz okno je ako z iného filmu. Nečakane drsná a realistická. Na pozretie celkom fajn.60%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad sa "Head in the clouds" zdá byť klasický vojnový doják, no vďaka výborným hereckým výkonom a emóciami popretkávanému ľúbostnemu príbehu sa dostáva na vyššiu métu...Chameleónka Charlize Theron úlohu rafinovanej ženskej zahrala veľmi dôveryhodne a jej posledný pohľad zoči voči divákovi vyvolával zimomriavky až hrôza. Je to naozaj veľmi dobrý romantický film hodný vyronenia súcitnej slzičky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vôbec nedostal. Film o láske, radosti, vášni, ale aj o vojne a osude. Ukážka toho, že v akejkoľvek dobe i cez rozdielnosť pováh môže medzi ľuďmi existovať neskutočné osudové puto. Charlize Theron aj Penélope Cruz boli síce sympatické, ale to je tak všetko. Dej je veľmi nudný, nezaujímalo ma to ani ako to skončí, ale nie som ten typ, čo film nedopozerá. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hudba: Terry Frewer ; jednu hvězdu navíc dávám pouze Charlie Theron, bez které by tento snímek byl jen jeden z mnoha nevýrazných a nepříliš zajímavých snímků. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Charlize, Charlize, Charlize! Třikrát sláva. Hlas jak Katherine Heigel a herecky perfektní. K tomu krásná Penélope se svojí špangličtinou (a nemalým hereckým talentem) a máme tu slušné válečné romantické drama. Ačkoliv ta válka je jen prostředí příbehu, tohle není akčňák. Ke konci se film začal českému podobat Musíme si pomáhat. A přijde SPOILER: až na ten závěr, škoda :(. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé predstavenie, ktoré spája osudy 3 ľudí v jeden... tzv. "priateľstvo" tuna stráca význam. Skvelé herecké výkony, erotický podtón, krásne prostredie a nevšedné prevedenie, ktoré prechádza rôznymi fázami a obdobiami. 132 minút nemôže pokriť tak široký záber aký režisér nasadil, avšak aj napriek tomu 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušné romantické drama jednoho mileneckého trojúhelníku, kterému nepřízeň osudu a chování jeho jednotlivců nedovoluje plné štěstí. Velice dobré herecké výkony a působivou atmosféru, kazí zbytečné vlažná a neoriginální režie. ()

Reklama

Reklama