Reklama

Reklama

Kalifornský sen

  • USA The High Note (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Maggie (Dakota Johnson) se touží stát úspěšnou hudební producentkou. Jako osobní asistentka popové ikony Grace Davisové (Tracee Ellis Ross) by teoreticky měla mít tu nejlepší průpravu, jenže prakticky to takhle jednoduše nefunguje. Maggie je v Traciině životě ten nejposlednější poskok, který donáší kafe a oblečení z čistírny a čtyřiadvacet hodin denně je připravený plnit i ty nejbláznivější nápady své šéfové. Pokud má nějaký ten umělecký nápad, Traciin producent Jack (Ice Cube) ho pokaždé pohrdavě zamítne. A dobrý nápad by se přitom hodil, protože doposavad úspěšný hudební kolotoč se právě začíná trochu zadrhávat. Trace ví, že pokud ji nemá ujet vlak, měla by přijít s něčím novým, ale vůbec netuší, co by to mělo být. Lehce zneuznaná Maggie objeví mladého pouličního muzikanta Davida (Kelvin Harrison, Jr.) a rozhodne se mu pomoci s kariérou a sobě tak splnit svůj životní sen. Jenže dvě tak náročné profese nejde vykonávat zároveň, další komplikace přináší i to, že se Maggie do svého „klienta“ zamiluje. Některé sny se prožít dají, z některých se ale člověk musí včas probudit. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (30)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chystala už strašně dlouho a stejně jako v Late Night i tady figurují dvě ženské postavy, každá na úplně jiném levelu. Když to vezmu kolem a kolem, tak jsou si filmy vlastně dost podobné. Nicméně tenhle se mi líbil o něco víc, možná díky hudbě. Tracee umí skvěle zpívat, hodně mi její hlas připomínal spíš JLo než její mámu a klidně by se tomu mohla věnovat i profesionálně. Jako feel good movie to funguje, ale je to typická amerika. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The High Note se sice kompletně celý odehrává v hudební branži, zabývá se jí a non-stop se zde o hudbě mluví, ovšem jestli si někdo myslí, že se proto díky tomuto filmu o tomto uměleckém odvětví dozví něco nového, zajímavého, či poučného, tak to se šeredně mílí, jelikož vše, co se zde odehrává, je reálné a přesvědčivé asi jako vztah oslíka a draka ze Shreka. Nevím, ale mě to prostě přišlo celé spíš jen jako jedna velká pohádka, kterak všichni ke štěstí nakonec přišli. Nechci být tedy za nějakého zbytečně přehnaného pesimistu, ale takhle hladce, vřele a především korektně tento svět rozhodně nefunguje. Každopádně když pominu tuto úvodní vsuvku o tom, jak naivně na mě tato podívaná zapůsobila, a oprostím se od toho, tak pak nemám jakoukoliv potřebu tady cokoliv dalšího ale kritizovat. Děj poměrně slušně bez nějakých zbytečných výkyvů baví a v rámci hudební romantiky i funguje, a to i přes jeho zcela nepřekvapivý vývoj, za velký plus tu lze jistě považovat i sympatické obsazení v příjemně působících postavách, samozřejmě na čele s Dakotou Johnson, hudba zde použitá pak sice není vůbec mým šálkem kávy, o to víc mě ovšem potěšil fakt, že i přesto mi ani trochu nevadila, spíš naopak, a vlastně ani atmosféra není marná, prostě za mě se jedná o takovou velmi příjemnou, nenáročnou oddychovku, co se možná z hlavy rychle vypaří, ale v daný moment určitě náladu nezkazí. ()

Reklama

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Takový film o hovně mi přijde. Na jakou konkrétní skupinu se film zaměřuje? Je to film pro mladé? Co si z toho filmu má člověk odnést? Má nějaké poselství? Jo, Dakota je fajn, prosluněná Kali taky, ale nevidím v tom žádnou zprávu, žádný pocit, nic, co by ve mně měl film zanechat. Není to ani den od zhlédnutí a polovinu jsem už zapomněl. Takže tak no. 50%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate ma v týchto letných mesiacoch v klimatizovanom kine ani nenapadlo riešiť, aké klišé tvorcovia použili k tomu, aby nalákali divákov do kín. Dakotu som mal začať rád od Suspirie a účasťou v indie záležitosti The Peanut Butter Falcon a aj v takto nalinajkovanej komercii je maximálne prirodzená. No v komercii, dnes už podobný film skôr zaraďujeme do sekcie "normálny film", pretože sa tu riešia medziľudské vzťahy v reálnom živote bez účasti superhrdinov. Na konci nás čaká jedno veľké prekvapenie, ktoré som vôbec nečakal. Môžeme mu síce vyčítať vykalkulovanosť, ale na druhú stranu zase vysvetľuje onú na prvý pohľad akože politickú korektnosť milostného vzťahu, zámer scenára bol ale iný. Príjemná oddychovka ako stvorená na letné mesiace a som rád, že v riedko obsadených kinách sa nestráca medzi odloženými komiksovkami. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V rámci nenáročného žanru příjemný vizuál i soundtrack. Kategorie filmu, kdy je to hodně barevné, hýbe se to, děj předvídáš a nečekáš nic zásadního. Výběr zpěvačky mě sice příliš neoslnil, mnohá šedesátnice vypadá méně zdevastovaně, ale Dakota je fajn. Účast na zábavě pro neuspokojené, nezkušené, naivní čtenářky toužící po snech o čemkoli šedém v rozkroku jí mám docela za zlé. Domnívám se totiž, že do romantických komedií tohoto ražení se hodí mnohem lépe, akorát tu dobře zacvakanou slepičku jí ještě dlouho nikdo neodpáře. Ale jinak má sympatický projev, pěkně se na ni dívá, příjemný hlas, je přirozená, ráda bych ji takhle viděla častěji. Slabší průměr, ale za hudbu přihodím. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama