Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (676)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Desperada předcházela skvělá pověst zámořského Limonádového Joea, ale otevřeně řečeno, jeho odkazu zůstal mnohé dlužen. Oč méně je desperado vtipný, o to více je akční. Já ale nejsem příznivcem akčních filmů, navíc scénář mi přišel jen průměrný a především nevyrovnaný. Silné momenty se - především v druhé půli střídají s vatou vyplněnou samoúčelným násilím. K tomu, abych Desperáda akceptoval, potřeboval ještě kousek nadhledu a vtipu navíc.Celkový dojem 55 %. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriquez je pro mě prostě jednou velkou neznámou. Už dávno nepochybuji o tom, že umí točit řádně nadupané a zábavné žánrovky, v nichž se naplno projevuje jeho obrovský filmový zápal a samozřejmě také talent, ovšem pak přijdou takové akční slátaniny jako Od soumraku do úsvitu, Machete nebo nedejbože Planeta teror, a moje sympatie k mistru Rodriquezovi se zase pomalu otáčejí o 180 stupňů. Desperado naštěstí patří do té první skupiny, může se chlubit skvěle napsaným scénářem, brilantním střihem akčních scén a především odshora až dolů bezchybně vybraným castingem, který tomu také hodně pomáhá. Nejen charismatický Banderas a nádherná Hayek, ale především příběhově méněcenní Buscemi, Trejo nebo sám velký Quentin Tarantino (jeho scéna patří k těm vůbec nejlepším) představují onu hybnou sílu, která dodává příběhu nevídaný lesk a tempo. No a hračička Rodriquez už jen vše podtrhne svým úžasně specifickým rukopisem, který sice není a asi nikdy nebude úplně bez kaněk, ale bez něj by to tentokráte prostě a jednoduše nebylo ono... 80% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Los Lobos: 1. Canción del Mariachi (Morena de Mi Corazón) ,2. Six Blade Knife ,3. Jack the Ripper ,4. Manifold de Amour ,5. Forever Night Shade Mary ,6. Pass the Hatchet ,7. Bar Fight ,8. Strange Face of Love ,9. Bucho's Garcias/Navajas Attacks ,10. Bulletproof ,11. Bella ,12. Quedate Aqui ,13. Rooftop Action ,14. Phone Call ,15. White Train (Showdown) ,16. Back to the House That Love Built ,17. Let Love Reign ,18. Mariachi Suite , ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja bohužial Rodriguezov ironicko-machovský štýl, s ktorým sa s Tarantinom vzájomne ovplyvňujú, príliš nežeriem. Desperado je film, ktorý sa snaží zaujať diváka tým, ako je neskutočne cool, ako Banderas prehadzuje vlasmi, ako rozpráva Tarantino svoj kvázi megacool vtip a ako držia postavy zbrane otočené o 90 stupňov. Ani mu neverím, že to celé myslí iba zo srandy a že vzdáva hold bohvie čomu. Dej je absolútne o ničom, na tom sa zhodneme snáď všetci. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl ako desať ročný, chodil som na husle a predstavoval som si ako mám namiesto nich plné púzdro guľometov a iných hračiek a že keď ma bude učiteľka buzerovať, jednoducho jedno z toho použijem. Teraz mám cez dvadsať a túto akčnú mašinériu si užívam ešte viac. Rodrigez prekonal po snímku 'El Mariachi' sám seba a niečo podobné už asi nezopakuje, čoho dôkazom je trapošina 'Once Upon a Time in Mexico'. 85%. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Natáčení bylo pro Quentina Tarantina (Posel) jednodenní záležitostí. V té době totiž právě zahajoval propagační turné k Pulp Fiction: Historkám z podsvětí (1994) a proto musel všechny své záběry stihnout během jednoho dne, což se skutečně podařilo: ráno odtočil a večer už odlétal. (Šéfik)
  • Předtím, než Bucho (Joaquim de Almeida) zastřelí muže v klobouku, muži se barva zbraně za opaskem změní z černé na stříbrnou. (Chris Masters)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama