Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (677)

castor 

všechny recenze uživatele

Přepálená a šmrncovní klasika, která je remakem i pokračováním původní látky, kterak potulný kytarista s tajemným pouzdrem za pár tisíc dolarů ožil díky Robertu Rodriguezovi, kterého zdobí nespočet nápadů. V baru mezitím jistý gringo s ksichtem Steva Buscemiho vypráví o pistolníkovi, který vybílil lokál i s barmanem. Startuje komicky stylizovaná akční pohádka, kterak charismatický Antonio Banderas pročistí vzduch i počet ostrých hochů jednoho narkobarona, v knihkupectví rozvášní skvostnou a tělesně velmi dobře disponovanou Salmu Hayek, naštve nájemného vrhače nožů Dannyho Treja a potěší několik generací diváků. Protože uvolněný Desperado baví i po dvaceti letech. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Desperado" je film na ktorý som si musel dlho zvykať. Tento snímok som už videl niekoľko krát a s každou ďaľšou reprízou sa mi páči viac a viac. Drsný svet mexického drogového klanu je narušený neohrozeným pištoľníkom, ktorý prahne po pomste. V réžii Roberta Rodrigueza, s etnickým mexickým soundtrackom, charismatickým Antoniom Banderasom v hlavnej úlohe a Quentinom Tarantinom v takej menšej je to proste skvelé. **** ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ostré nože, velké zbraňě,úžasné souboje,vynikající dialogy, překrásné postavy a Selma Hayek vypadá lépe,než kdykoli jindy. Tohle jsou důvody proč tenhle film Miluji ! Desperádo je mnohem více,než jen akční film. Obsahuje spousta zábavy,díky které,je film velmi příjemný sledovat. Akce je klasicky over the top, ale funguje skvěle. A je Ironie, že Rodriguez před 18 lety natočil film s lepší technickou stránkou,než letošní macheta. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady je vše naprosto dokonalé. Režie, hudba, kamera. Antonio Banderas si po Desperadovi nezahrál v žádném pořádném filmu, Salma Hayek je překrásná, Cheech Martin správnej týpek, stejně jako Steve Buscemi. A ano, dojde i na Quentina Tarantina. Nechápu, proč jste z něj všichni tak připosraní. Množství skvělých hlášek.. "A pivo tu chutná jak chcanky.".."My do něj nachcali." .. Co dodat. Nic. Jeden z nejlepších filmů ve svém žánru. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriquez je pro mě prostě jednou velkou neznámou. Už dávno nepochybuji o tom, že umí točit řádně nadupané a zábavné žánrovky, v nichž se naplno projevuje jeho obrovský filmový zápal a samozřejmě také talent, ovšem pak přijdou takové akční slátaniny jako Od soumraku do úsvitu, Machete nebo nedejbože Planeta teror, a moje sympatie k mistru Rodriquezovi se zase pomalu otáčejí o 180 stupňů. Desperado naštěstí patří do té první skupiny, může se chlubit skvěle napsaným scénářem, brilantním střihem akčních scén a především odshora až dolů bezchybně vybraným castingem, který tomu také hodně pomáhá. Nejen charismatický Banderas a nádherná Hayek, ale především příběhově méněcenní Buscemi, Trejo nebo sám velký Quentin Tarantino (jeho scéna patří k těm vůbec nejlepším) představují onu hybnou sílu, která dodává příběhu nevídaný lesk a tempo. No a hračička Rodriquez už jen vše podtrhne svým úžasně specifickým rukopisem, který sice není a asi nikdy nebude úplně bez kaněk, ale bez něj by to tentokráte prostě a jednoduše nebylo ono... 80% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Natáčení bylo pro Quentina Tarantina (Posel) jednodenní záležitostí. V té době totiž právě zahajoval propagační turné k Pulp Fiction: Historkám z podsvětí (1994) a proto musel všechny své záběry stihnout během jednoho dne, což se skutečně podařilo: ráno odtočil a večer už odlétal. (Šéfik)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama