Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (677)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stalo se přesně to, čeho jsem se obával. Desperado je totiž klasická, nesmyslně natočená blbost připomínající jatka, která má pár naprosto perfektních scén, jako například ta s Quntinem Tarantinem, ale tak 70 procent filmu se u něj prostě hrozně nudím a čekám, co Desperado svede dál. Tohle mě hrozně štve. Vím, že Rodriguez s Tarantinem mají hrozně rádi filmy a neberu jím to. Dokáží natočit scény, které se mi z hlavy nesmažou, scény, které napětím donutí diváka nedejchat a nedivil bych se, kdyby v světě zaznamenali případ člověka, který se u Desperada udusil. Jenže na to měl z celkového času tak 20-25 minut. Zbytek mi přišel jak nastavovaná kaše. Každopádně jsem rád, že jsem Desperada nakonec viděl. Můžu si totiž konečně odškrtnout další film, který má na hrudi napsáno...kultovní. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvy komentar = najvacsia srdcovka. Skvely akcny narez od Rodrigueza ma dokonalo odrovnal. Aj ked Desperado sledujem poX-ty krat vzdy ma atmosfera spinaveho Mexika a barov plnych chlapikov ktorych by ste sa ani neodvazili oslovit, uplne pohlti. Banderasov El mariachi je pre mna jeden z najposobivejsich filmovych hrdinov s najposobivejsim nastupom na scenu, ktory komentuje Buscemi (the Biggest mexikan I'v ever seen :)), akcne sceny sa daju porovnavat azda len s krvakmi Johna Woo a to je naozaj velka pocta. Opisovanim skvelych momentov, skvelej hudby dokonale zladenej s akciou, vypeceneho humoru (Tarrantinov vtip) a mnoho ineho by som mohol sediet az do rana. Jednoducho klenot zanru, ktory u mna uz nic neprekona. 10/10 ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Něco vám řeknu. Byl jsem na jedné internetové stránce, kde všichni pomlouvali snímek Desperado. Uživatelé tam byli pěkní pitomci, né jako fajn lidi tady. Komentáře tam byly nečitelné a plné gramatických chyb, né jako umělecká díla tady. A pak tam napochodoval největší Čech, jakého jsem kdy viděl, pohyboval se jako vítr a obličej mu celou dobu skrýval stín. Ten cizinec tvrdil, že hledá někoho, kdo tam tomu šéfuje. Znělo to jako PIMO, PAMO...POMO? Jo to je ono POMO. Hej nemáte čistější pulitr? A pak to tam ten chlapík celý vymlátil. Bejt váma budu opatrnej. Podle všeho míří právě sem." Desperado je můj nejoblíbenější akční film a také asi jedním z nejstylovějších a nejvýbušnějších, co jsem kdy viděl. Rodriguez na něm předvádí svoji lásku k béčkům a schopnost si hrát, kdy nabízí akční jízdu ozbrojenou super akcí, hláškami, překrásnou Salmou Hayek, báječnou hudbou nebo soubojem o rychlejší hubu mezi Buscemim a Tarantinem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neudělej z toho krvavý jatka jako posledně." Ale vždyť oni si začali a chudák El Mariachi jen opětoval palbu svou kytarou. Kam zkrátka přijde tenhle týpek, tam se vyhrává, střílí a sexuje. To všechno mě baví, ale mé největší sympatie si přesto získal nožový zabiják Navajas, který svým vrhačským výkonem přeházel nervózního mafiána Bucha, sexy knihovnici Caroline i oceňovaný vtípek poslíčka Tarantina. A každému, kdo se chystá do Mexika, musím doporučit něco do ucha - https://www.youtube.com/watch?v=Tu4Hnbor9rI. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Akční krvavý remake, druhý z desperátské trilogie připomíná zfilmovaný komiks, jaký známe např. z edice „Krew“. Scénář je v podstatě primitivní: zabíjet a mstít se. Setkáme se tu naturalisticky podaným násilím a krví stříkající na všechny strany. Film vhodný tak pro lůzu v zaplivaných putykách. Samozřejmě je tu ještě pojistka, aby to nebyl úplný propadák, a tak se tu chtivý divák má pokochat (pro ženy nejspíše) pohledným Antoniem Banderasem a (pro muže snad) smyslnou Salmou Hayekovou. Takže i takové svinstvo nakonec může masy pobavit a hlavně vydělávat peníze. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Rodriguezův celovečerní debut Mariachi (1992) slavně vznikl za pouhých 7 tisíc amerických dolarů. Toto pokračování stálo 7 milionů. (NIRO)
  • Natáčení bylo pro Quentina Tarantina (Posel) jednodenní záležitostí. V té době totiž právě zahajoval propagační turné k Pulp Fiction: Historkám z podsvětí (1994) a proto musel všechny své záběry stihnout během jednoho dne, což se skutečně podařilo: ráno odtočil a večer už odlétal. (Šéfik)
  • Raul Julia byl obsazen do role Bucha (Joaquim de Almeida), ale kvůli zhoršujícímu se zdraví musel odstoupit. Nakonec zemřel 24. 10. 1994, ještě před začátkem natáčení. (zdenur)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama