Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

nesnáším předabované filmy ... když už dabing, tak původní, na který jsem zvyklá a který se mi líbil. Při dnešním televizním zhlédnutí jsem trpěla .... ayayayay

 (hodnocení, recenze)

Nebolo to špatné no :) A Salma v najlepších rokoch bola uplne skvela

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Mňa Desperado dosť sklamal, prišiel mi málo zábavný a nápaditý, samozrejme v rámci Rodriguezovej tvorby. Planéta teror, Od súmraku do úsvitu, alebo Sin City mám omnoho radšej, tento film je u mňa po Machete najhorší Rodriguezov film z tých, čo som videl. A tu sa s názorom Kitana nestotožňujem. Hong Kongské akčné filmy milujem a toto mi stačilo vidieť raz. Ale na tie priemerné 3 hviezdy to samozrejme má.

Adimedus

Adimedus (hodnocení, recenze)

Podle mě výborný snímek:) Avšak musím se pousmát nad debatou mezi CheGuevarou a kitano, kdy oba mají část pravdy. Především to chce brát, že brak se může snadno stát kultem a že když je něco brakové, tak to není automaticky špatné a že to co je označováno za brak je i brakem. Přirovnáním budiž Jiří Kulhánek a jeho tvorba - i u něj se dělí skupiny, kteří je literaturu označují za brakovou, nebo naopak geniální, stejně já se tu klaním ke straně geniální, ale i tak vidím jako zbytečné se hádat. Dá se říct, že někdo může vidět čtverec a jiný, když se podivá na stejný úkaz kruh. Pro někoho dokonalé, pro jiného kýč.

Joannka

Joannka (hodnocení, recenze)

o ničem.. nudila sem se celou dobou, zbytečně moc krve a málo citů.. že teda oplakával svého "nejlepšího přítele" :D žádné zvraty, nic co by stálo za řeč.. škoda dobrých herců jako banderase a hayek

Tryman

Tryman (hodnocení, recenze)

Tenhle film patří k mým oblíbeným. Beru ho jako divácky pohodlnější verzi El Mariachiho, líbí se mi víc. Stydím se za to, ae jakkoliv je El Mariachi povedený, je na mě až moc amatérsky udělaný a některé záběry jsou spíš k smíchu. Na druhou stranu Desperadu ma přesne to, co jsem u filmu dlouho hledal. Drsný černý humor, krásnou Salmu Hayek, velice vtipou scénu v hospodě s Tarantinem, hlučné přestřelky a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna,.. Jednoduše řečeno, kdo neviděl, jakoby vůbec nežil.

kitano

kitano (hodnocení, recenze)

Moj nazor je neochvejny, ale prplat sa v tom uz taktiez nebudem. Aj ked by som nejake argumenty este urcite nasiel.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

kitano: I kdybys Jasona Darka (jeden z nejlepších příkladů brakového spisovatele) vydal v pozlacené vazbě a na křídovém papíru, tak stále zůstane brakem. Možná že tato analogie není bezchybná, ale zase tolik děr nemá. Ostatně celková nadsázka nasvědčuje, že ten film se nebere tolik vážně. A film o kterém jde hlavně o zabíjení, drogy a sex se jen stěží může rovnat filmové beletrii. Tím je to za mě asi vše, víc k tomu asi nemám argumentů.

kitano

kitano (hodnocení, recenze)

CHe: Tvoje prirovnanie je sice zaujimave, avsak literatura a film nie su natolko zrovnatelne aby sa dalo pouzit rovnake meritko. Predsa len. Pokial by sme z desperada zobrali len pribeh a snazili sme sa ho pretavit do literalnej podoby, vznikol by len brak. Ako film vsak v sebe skriva prilis vela kvalitnej filmarciny, tvorivosti, zrucnosti a napadov, aby sa dal oznacit ako brak filmovy. Ps: Aj ja zacinam tejto vymozenosti prichadzat na chut:)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Kitano: Pokud přistoupím na měřítka z literatury, které rozlišují vysokou literaturu (beletrii) a tu brakovou (šestákové romány o bezejmenných mstitelých), tak Desperado jednoznačně kraluje druhé kategorii. Nemyslím si, že by měli nárok na tento termín pouze postmoderní hříčky aka Grindhouse.
PS: S tím pamatováčkem diskuzí se to ale diskutuje! :-)

kitano

kitano (hodnocení, recenze)

Che: Ano, aj ja sa viem bavit pri filmoch, ktore su zabavne svojou brakovitostou. Ale toto holt nieje ten pripad. Desperado vo svete akcneho filmu znamena dost. Iked ho nedoceni mozno kazdy fanusik klasickeho americkeho akcneho filmu (povedzme napr Terminator 2, Srtonosna pasca...), milovnici akcie ala Hong Kong hadam ani nemozu byt sklamany. Ale ved ty vlastne (ako si to uz par krat spominal) nemaz rad akcne filmy, takze nieje prilis co riesit ;). Slovo "brak" v spojeni s Desperadom proste nefunguje, nech je to myslene akokolvek. Inak nic v zlom. Tot moja osobna reakcia

Rigs

Rigs (hodnocení, recenze)

Desperado je skvělá akční jízda. Parádní hlášky, parádní přestřelky, skvělý Antonio Banderas a krásná Salma Hayeková. No co víc si člověk ve filmu může přát ?

eye candy

eye candy (hodnocení, recenze)

"Ak sa niekomu nepaci tento film, tak nema rad akcne filmy" ..taky dobrej názor

kitano

kitano (hodnocení, recenze)

Oznacit tento film za brak je taka ista hovadina ako napisat ze Uwe Boll je najlepsi reziser na svete. Ak sa niekomu nepaci tento film, tak nema rad akcne filmy.

 (hodnocení, recenze)

je to síla...je to hoooodně krve....a místy je to fakt prdel..omlouvám se za to slovo..ale jinak to vystihnout nejde

 (hodnocení, recenze)

Todle se proste musi pochopit... Skvely Danny Trejo tukajici do ciselniku telefonni budky nozem telefonni cislo:-)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama