Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Recenze (676)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle záležitost můžu úplně pořád... Banderasovo charisma prýští do všech směrů, Buscemi válí, Salmička Hájků se pohupuje a Robert Rodriguez šije velice chytrou a zábavnou jehlou. Na první pohled je Desperado pouze přemrštěným akčňákem, na pohled druhý je ale všemožně prošpikováno neustálým spikleneckým pomrkáváním - v čele se stále stejnou dvojicí kaskadérů, přes vystřílený bar (a scénu s hledáním nabité zbraně :), černý humor pod podrážkou a Tarantinův branicový dloubák jako třešničku navrh. Ačkoliv vůbec nemusím Spy Kids, za tohle Rodriguezovi jednou vytesám sochu... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První polovina je skvělá, ve vysokým tempu se tu střídá jedna řežba za druhou. Navíc Quentinovo cameo i s jeho fórkem velmi potěší. Ale od půlky to začne povážlivě skřípat, tempo se zadrhne a jediné, co snad uspokojí, je pohled do výstřihu Salmy Hayek :o)) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se zdejšími názory, že první polovina je skvělá, ale bohužel také souhlasím s tím, že druhá ztrácí tempo, akci, hlášky, prostě všechno to, co bylo na první části tak bombastické. Moje hodnocení je výsledkem toho, že se bez tohohle typu filmů docela i obejdu, takže ode mě poctivých 70% a pokud milujete střílečky, přidejte si směle 20% navrch a jděte se bavit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Cancion del Mariachi, ole. Přesně takový je rytmus filmu. Jedna přestřelka střídá druhou, černým humorem by se daly tapetovat márnice. Steve Buscemi a Danny Trejo se tu sice jen mihnou, ale předvedou skvělé věci. Salmita opět září jako žhavé mexické slunce, ale divácky nejvděčnější role náleží Campovi, Quinnovi, Cristosovi (to je ten, co si kvůli němu jeden mladej už nezatancuje) a hlavně Quentinu Tarantinovi, jehož podání vtipu "o ptákovi a sklenici" je geniální a neopakovatelný. Jen bych se přimlouval, aby ho už NIKDY, NIKDY, ale opravdu NIKDY nedaboval Petr Rychlý, kterej ten vtip ve svojí verzi dabingu opět neskutečným způsobem zbodal!!!!!! Cuba Libre :) P.S. V Českým Krumlově na Starým městě je dobrá diskoška jménem Tarasco Bar:))) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Antonio, snad poprvé pro mě předvedl co v něm je. Akční scény bylo mimořádně dobře děláný sice někdy uplně "mimo" , no prostě jak říkám mimořádně dobrý. Humor filmu nechyběl, -- vždyť se obtěžoval nám říci jeden vtip sám velký Tarantino. A kdo by snad s pánů váhal s hvězdičkama, tak vzpomeňte na Salmičku a máte dost dobrej důvod. Dámy jistě také nemusí váhat s hvězdičkami jen místo Salmičky, zřejmě zvolí Antonia při svých vzpomínkách. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Slyším-li slovo Desperado, okamžitě se mi vybaví asi nejznámější záběr z tohoto filmu, kdy Antonio Banderas ruku v ruce se Salmou Hayek odcházejí od ohnivého inferna, které zaplňuje snad celé pozadí záběru. Ani vlastně nevím proč se mi tenhle film tak líbí, když mě akční žánr zase tak moc nebere. Ale je to fakt pecka. Salma je k sežrání, Banderas je působivě mstivý a Quentin Tarantino se svým vtipem z hospody je neuvěřitelný. Málem jsem umřel smíchy při jeho interpretaci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stalo se přesně to, čeho jsem se obával. Desperado je totiž klasická, nesmyslně natočená blbost připomínající jatka, která má pár naprosto perfektních scén, jako například ta s Quntinem Tarantinem, ale tak 70 procent filmu se u něj prostě hrozně nudím a čekám, co Desperado svede dál. Tohle mě hrozně štve. Vím, že Rodriguez s Tarantinem mají hrozně rádi filmy a neberu jím to. Dokáží natočit scény, které se mi z hlavy nesmažou, scény, které napětím donutí diváka nedejchat a nedivil bych se, kdyby v světě zaznamenali případ člověka, který se u Desperada udusil. Jenže na to měl z celkového času tak 20-25 minut. Zbytek mi přišel jak nastavovaná kaše. Každopádně jsem rád, že jsem Desperada nakonec viděl. Můžu si totiž konečně odškrtnout další film, který má na hrudi napsáno...kultovní. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle tequilla western si vždycky užívám. Užívám si minivystoupení Quentina Tarantina i jeho gloriózní konec, jako vždy výtečného Steva Buscemiho, horkorevnou hudbu a mexikánsky divokou akci. Rodriguez podává na režisérské sesli dost možná nejlepší výkon kariéry a El Mariachi v podání Antonia Banderase má grácii velkých hrdinů-mstitelů. Desperado není vlastně ničím víc než klišovitou střílečkou se zápletkou tradičních westernů. Fórek je v tom, že si to dobře uvědomuje a v mnohých citacích je až kousavě parodický. Na jednu stranu švanda, na druhou stranu brilantní a napínavý akční film o kytaristovi, který své fláky provozuje v komorních aranžích pro dvě brokovnice... To můžu! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování El Mariachi.... Banderas v nejlepší formě a kráska Salma Hayek v co nejmenším množství oblečení. Do toho cameo Quentina a příjemný nezávislák Steve Buscemi. Režiesér Rodriguez našel své dítě a opět ho pozvedl. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Spanelsky herecky kral Antonio Banderas si zde s chuti vystrihl postavu, ktera jakoby vypadla z nejakeho krvaveho asijskeho bijaku. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Vpodstatě klasika novodobého westernu, dá-li se to tak nazvat... I když na akční filmy moc nejsem, dvojice Rodriguez-Tarantino mě vždy něčím zaujme. Proto tak relativně vysoké hodnocení. Výborný Steve Buscemi v další své dokonalé pidiroličce. Malá a úžasně potrhlá postava Tarantina mě dostala na kolena. Zajímavý film, má prostě své kouzlo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Los Lobos: 1. Canción del Mariachi (Morena de Mi Corazón) ,2. Six Blade Knife ,3. Jack the Ripper ,4. Manifold de Amour ,5. Forever Night Shade Mary ,6. Pass the Hatchet ,7. Bar Fight ,8. Strange Face of Love ,9. Bucho's Garcias/Navajas Attacks ,10. Bulletproof ,11. Bella ,12. Quedate Aqui ,13. Rooftop Action ,14. Phone Call ,15. White Train (Showdown) ,16. Back to the House That Love Built ,17. Let Love Reign ,18. Mariachi Suite , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ostré nože, velké zbraňě,úžasné souboje,vynikající dialogy, překrásné postavy a Selma Hayek vypadá lépe,než kdykoli jindy. Tohle jsou důvody proč tenhle film Miluji ! Desperádo je mnohem více,než jen akční film. Obsahuje spousta zábavy,díky které,je film velmi příjemný sledovat. Akce je klasicky over the top, ale funguje skvěle. A je Ironie, že Rodriguez před 18 lety natočil film s lepší technickou stránkou,než letošní macheta. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pivo ako šťanky, obsluha nahovno. A furt sem niekto lezie.“ Videoklasika mojej puberty. Hravý a vynaliezavý akčný film s prvotriednou akciou, dokonalým kastingom, skvelou mexickou špinavou pohraničnou atmosférou, kde ak vám napľujú do piva, ešte ste dobre dopadli, asi poltutcom kultových scén (QT, flashback, šokujúci finálny twist, veľkolepý nástup mariachiho kamošov), fantastickou ústrednou energickou pesničkou, geniálnymi dialógmi a ešte geniálnejšími hláškami. Paradoxne, horšie to začne byť v druhej polovici, kedy sa k slovu dostane čosi ako príbeh (kým to dovtedy bolo len o prestrelkách a kurióznych postavičkách, bolo to lepšie). V 90. rokoch sa proste akčnému žánru darilo (nástup klipových agresívnych režisérov, megalomanské veci od Bruckheimera/Simpsona, migrácia hongkonských tvorcov do Hollywoodu, keď Hongkong prešiel pod správu Číny) Nadpriemerná pecka a plus mínus jeden z 20. naj akčniakov desaťročia. "He he, barmana nikdy nezastřelej." ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve svém nadšeneckém a v amatérských podmínkách natáčeném debutu El mariachi přišel Robert Rodriguez s fascinujícím mixem mexických narco thrillerů a amerických akčňáků. Z nezávislého snímku se stal překvapivý hit amerických kin a mezinárodní videodistribuce, takže studio nadšeně svolilo k nákladnějšímu a hvězdně obsazenému pokračování. Desperado přestavuje úchvatně stylový koncentrát iberoamerických žánrovek, ikonických prvků amerických westernů a formálních inspirací hongkongskými krvavými balety subžánru heroic bloodshed. Současně je cíleně koncipovaný jako výkladní skříň latino hereckých talentů – počínaje evropskými rodáky Antoniem Banderasem a Joaquimem de Almeidou, přes hollywoodskou legendu Cheecha Marina i svérázného naturščika Dannyho Treja až po Salmu Hayek v její první velké roli. V čestných menších partech jim sekundují maskot amerických indie filmů Steve Buscemi a Rodriguezův přítel a kolega Quentin Tarantino. Zatímco kritika oplakávala, že se nezávislý talent zaprodává blyštivému pozlátku studiové produkce, filmoví fandové na celém světě díky tomuto filmu objevili nejen zmíněné herecké osobnosti, ale propadly Rodriguezově osobitému stylu, v němž se snoubí komiksově přepjatá vážnost s pompézní coolness a národnostně specifickou variací brakových žánrů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mistrovske dilo Roberta Rodrigueze, kez by se vykaslal na blbosti typu Spy Kids a dal tocil podobne filmy. Se Sin City to nejlepsi, co kdy natocil, i kdyz se v podstate jedna jen o takovej remake / pokracovani puvodniho El Mariachiho. Pribeh je pekelne sviznej a kdyz tempo polevi, tak je to opravdu jen na okamzik. Navic Antonio Banderas a Salma Hayek jsou pekelne vostry. A nesmim zapomenout na skvelyho Steva Buscemiho s jeho peknou historkou a hlavne na nejlepsi scenu filmu - Tarantinovo vtipek a taky na jednoho z nejlepsich zaporaku a zaroven pekne odpornyho Dannyho Treja, ta jeho postava, to je parada. Do toho hraje skvela hudba, spousta prestrelek a male cameo puvodniho El Mariachiho. Nemam co vytknout, tohle nema chybu. ()

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama