Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (676)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Vpodstatě klasika novodobého westernu, dá-li se to tak nazvat... I když na akční filmy moc nejsem, dvojice Rodriguez-Tarantino mě vždy něčím zaujme. Proto tak relativně vysoké hodnocení. Výborný Steve Buscemi v další své dokonalé pidiroličce. Malá a úžasně potrhlá postava Tarantina mě dostala na kolena. Zajímavý film, má prostě své kouzlo. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Luxusní uvedení Roberta Rodrigueze do světa velkého filmu. Desperado vnesl do akčního žánru po dlouhé době zase jednou svěží vánek a z Antonia Banderase udělal hereckou extratřídu. Akce je hodně dobrá, ze špinavých Mexikánců se stává ideální potrava pro pistole a kulomety a i když by toho střílení mohlo být i trochu víc a hluchých míst zase míň, oddělání Tarantina za to přece stojí, ne? ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Je bezpředmětné srovnávat Desperada s El Mariachim, a proč taky? Je to vtipné, má to spád a kdo chce, může si v tom najít, čeho je libo. A Antonio? Nikdo jiný by mstitele s kytarou nezahrál líp, žádný jiný hispánský herec před tím a ani po tom nedisponoval takovou živočišnou grácií, přitažlivou vitalitou, ironií a šarmem, a přitom nevinně plachou aurou. Obávám se, že po tomto filmu nejedno děvče zatoužilo být alespoň na chvíli třikrát rozvedenou stárnoucí americkou herečkou se skandální pověstí. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Něco vám řeknu. Byl jsem na jedné internetové stránce, kde všichni pomlouvali snímek Desperado. Uživatelé tam byli pěkní pitomci, né jako fajn lidi tady. Komentáře tam byly nečitelné a plné gramatických chyb, né jako umělecká díla tady. A pak tam napochodoval největší Čech, jakého jsem kdy viděl, pohyboval se jako vítr a obličej mu celou dobu skrýval stín. Ten cizinec tvrdil, že hledá někoho, kdo tam tomu šéfuje. Znělo to jako PIMO, PAMO...POMO? Jo to je ono POMO. Hej nemáte čistější pulitr? A pak to tam ten chlapík celý vymlátil. Bejt váma budu opatrnej. Podle všeho míří právě sem." Desperado je můj nejoblíbenější akční film a také asi jedním z nejstylovějších a nejvýbušnějších, co jsem kdy viděl. Rodriguez na něm předvádí svoji lásku k béčkům a schopnost si hrát, kdy nabízí akční jízdu ozbrojenou super akcí, hláškami, překrásnou Salmou Hayek, báječnou hudbou nebo soubojem o rychlejší hubu mezi Buscemim a Tarantinem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh to nie je nejaký zložitý. Je to prostý príbeh, ale i tak skvelý. Ukazuje na silu lásky a výdrž chuti po pomste. Nemal to v živote ľahké, ale i tak sa pomstil. Moja najobľúbenejšia scéna je tá, kde prídu dvaja muži do baru a jeden z nich (Quentin Tarantino) začne rozprávať vtip. Tým štýlom, akým ten vtip rozpráva je prosto super. Je veľmi zábavný a Tarantino mu svojou interpretáciou dodáva ešte viac humoru. Veľmi sa mi páčil výkon Antonia Banderasa, ktorý sa s úlohou dokonale vžil a miestami som mal pocit, že už podobnú pomstu niekedy vykonával. Aj taká Salma Hayek na mňa zapôsobila. S Antoniom Bandersom tvorili perfektnú dvojicu a v tomto filme boli podarení a navzájom sa dopĺňali. Darmo, Salma v tomto filme pôsobila ladne a sexy. Ako taká mexická princezná. Pochválim už len Desperadových dvoch kamošov so zaujímavými zbraňami, kde jedného z nich skvele zahral Enrique Iglesias. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Raul Julia byl obsazen do role Bucha (Joaquim de Almeida), ale kvůli zhoršujícímu se zdraví musel odstoupit. Nakonec zemřel 24. 10. 1994, ještě před začátkem natáčení. (zdenur)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama