Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (676)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neudělej z toho krvavý jatka jako posledně." Ale vždyť oni si začali a chudák El Mariachi jen opětoval palbu svou kytarou. Kam zkrátka přijde tenhle týpek, tam se vyhrává, střílí a sexuje. To všechno mě baví, ale mé největší sympatie si přesto získal nožový zabiják Navajas, který svým vrhačským výkonem přeházel nervózního mafiána Bucha, sexy knihovnici Caroline i oceňovaný vtípek poslíčka Tarantina. A každému, kdo se chystá do Mexika, musím doporučit něco do ucha - https://www.youtube.com/watch?v=Tu4Hnbor9rI. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Z celé té volné trilogie El Mariachi - Desperado - Once Upon a Time in Mexico, patří Desperado k tomu nejlepšímu, co přinesly devadesátky po tom, co se Hollywood rozhodnul vzít mezi sebe trochu toho lesku ze Španělska a z Mexika. Tady není moc o čem, drsná krása Banderase a Hayek, skvělý soundtrack Los Lobos a Rodriguez v nejlepší formě. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ostré nože, velké zbraňě,úžasné souboje,vynikající dialogy, překrásné postavy a Selma Hayek vypadá lépe,než kdykoli jindy. Tohle jsou důvody proč tenhle film Miluji ! Desperádo je mnohem více,než jen akční film. Obsahuje spousta zábavy,díky které,je film velmi příjemný sledovat. Akce je klasicky over the top, ale funguje skvěle. A je Ironie, že Rodriguez před 18 lety natočil film s lepší technickou stránkou,než letošní macheta. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Čím méně peněz dáte Rodriguezovi na jeho film, tím více se snaží, aneb nápady jsou přece zadarmo. A že je jimi Desperado prošpikovaný. V těch necelých dvou hodinách vás zavalí spousta rafinovaných dialogů, nápaditá a hravá akce, černý humor a sakra velká banda naštvaných Mexikánů. Rodriguez si nebere servítky, vše vyhazuje do vzduchu, všechno nechá rozstřílet na cucky a přitom ještě na diváky neustále pomrkává a dává najevo, že i přes tu kupu mrtvých těl a potoky krve to je parádně zábavná klukovina, která ani na minutu nenudí. A jaktože všechno tak krásně bouchá, kulky odhazují mrtvá těla desítky metrů do dálky a Mariachi zasviní celou zeď vlastní krví a stále stojí na nohou, když je něco takového ve skutečnosti blbost? Prostě to je tak o hodně větší zábava...tak se bavte. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Antonio Banderas (El Mariachi) později vzpomínal, jak bylo nízkorozpočtové natáčení se štábem, složeným většinou z nefilmařů, nebezpečné. Například ze slavného záběru, v němž se Salmou Hayek (Carolina) jdou vstříc kameře s masivním výbuchem za zády, si pamatuje "pach spálených vlasů. Mých vlasů, Salminých vlasů, vlasů půlky členů štábu..." (NIRO)
  • Jistá německá firma se nechala filmem inspirovat a vyrobila pouzdra na kytary, určené k přenášení zbraní. Zákazník si sám může zvolit, jaké typy zbraní jeho pouzdro pojme. (Saccard)
  • Snímek měl akutní nedostatek herců, jelikož většině známějších tváří se nechtělo jet natáčet do Mexika. Nebylo tedy ojedinělé, že režisér Robert Rodriguez obsazoval civilisty z městečka, kde se právě natáčelo. (Zeebonk)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama