Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelná hovadina. Jednu střední školu napadnou emzáci, kteří postupně přebírají kontrolu nad učiteli i studenty. Zbyde poslední nesourodá skupinka přeživších, kteří vše prokouknou a budou vzdorovat. Děj je absolutně o hovně. Vše je šíleně zahrané. Nezachránil to ani mladý Frodo. Příšerka se ve filmu objeví asi na 30 sekund. Prostě hrozná nuda, kterou mohou docenit snad pouze malé děti z minulého století. Za sebe dávám jednoznačně odpad! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Rodrigueze známo, tak s málem dokáže velké věci. Tady vsadil na jména, která v dnešní době znamenají pojem ale v tom 98mém ještě zas tak moc neznamenala. Fakulta sama o sobě má něco co nemá leckerý slušný horor, tedy svižný děj a zajímavou zápletku podpořenou dobrými vizuálními efekty, ale na druhou stranu postrádá to co by měla mít každá slušná sci-fi, tedy temnost, chladnost a lepšího ufounka. Jelikož i Robert se nechal svézt na vlně teenage filmů, tak i scénář a dialogy odpovídají zavedeným principům, tudíž nechybí třídní krásnka, třídní otloukánek, sportsman a ani černá ovce (tím myslím Joshe Hartnetta). Fakutlu doplňuje i velmi dobrá hudba a velké množství známích herců v "menších" rolích jako Salama Hayek nebo Robert Patrick (u kterého je tohle asi nejlepší film od Terminátora 2). Na čtyři hvězdičky to není, neb v porovnání s ostatními horory devadesátých let jde o lepší průměr, avšak tři a půl dávám zcela po právu. Fakt by mě nenapadlo dokazovat přítomnost ufouna šňupáním drogy. Heh, takže vřele doporučuju, teda ne šnupat ale sledovat a bavit se. Viva Rodriguez! ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je to postmoderní hříčka s divákem, který už má něco nakoukáno, takže kromě Věci třeba pozná i kompletně vykradený ústřední nápad z Invaze lupičů těl (a film se tím netají, postavy tam na ty filmy přímo vzpomínají). A třebaže to ke konci hodně ztrácí dech, Rodriguez tehdy ještě uměl natolik svižně vyprávět, že to vlastně ani nevadilo a fajnšmekr si užil. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Williamsův scénář k Fakultě je o stupínek slabší, než byly Vřískoty. Rodriguezova režie je zase o něco málo skromnější, než v Od soumraku do úsvitu. Což však neznamená, že dohromady to nemůže tvořit skvělou podívanou. Může a taky tvoří. Perfektní soundtrack, průměrný scénář s několika fakt hodně vydařenými momenty, možná průměrná, ale stoprocentně sedící režie a výtečné herecké obsazení. Wood se drží svého sladkého projevu, ale alespoň za to dostává pořádně zahulit (hodně drsnej je především úvod s lampou). A Harnett je fakt hodně cool, bezesporu jeho nejlepší role i výkon... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na střední škole řádí mimozemští parazité, nejprve ovládli pedagogický sbor a už se rozlézají mezi studenty. Přerostlé hispánské dítě bylo svého času velmi nápadité a velmi energické. A umělo hodně muziky za hodně málo peněz. V poslední dekádě minulého století jednoduše několikrát příjemně překvapil. A ač se Fakulty chopil hlavně proto, aby mu Miramax umožnil zrealizovat jeho jiné vysněné projekty, pořád nabídl řízné ingredience plné černého humoru. Ano, jde o omleté téma, ano, Robert Rodriguez si leccos nepohlídal a ano, občas jeho režie nepůsobí kompaktně. Obětí ale naštěstí rychle přibývá, herci jsou i v malých rolích solidní (mazák Robert Patrick je skvostný), řada scén je ukázkových a Rodriguez místy příjemně zažongluje s pravidly žánru. Autor Vřískotů scénárista Kevin Williamson byl tehdy sakra v kurzu. Ostatně stejně jako Josh Hartnett. Slušný úlet. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (26)

  • Kromě písniček americké skupiny The Offsprings zní v podkresu při záběrech na školu a procházející se studenty také kytarový motiv ze slavné písně „Another brick in the wall“ od Pink Floyd. Jejíž text je mimochodem satirickým popisem učebních metod a vzdělávacího systému na školách. (TomKey)
  • Jon Stewart hraje ve filmu postavu profesora Edwarda Furlonga. Herec Edward Furlong hrál ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování roli Johna Connora, kterého pronásleduje a chce zničit stroj T-1000. Robert Patrick neboli T-1000, zde hraje kouče Joe Willise. (Stocki)
  • Keď sú Casey (Elijah Wood) a Delilah (Jordana Brewster) ukrytí v riaditeľni a sledujú učiteľku Olsonovú (Piper Laurie), ako si obleje tvár vodou z pohára, pričom je jasne a zreteľne vidieť, že si tým namočila tvár aj ofinu. V nasledujúcom zábere má však tvár aj vlasy pekné a suché. (tXtX)

Reklama

Reklama